پیام خراسان

آخرين مطالب

یک طراح و معمار: جامعه ما مدگرا است فرهنگي

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - یک طراح معماری گفت: درحال حاضر چیزی که در جامعه امروز ما دنبال خواهد شد مُد است؛ این امر که از آن به‌عنوان مدُگرایی یاد می‌شود بسیار زودگذر است و ماندگاری نخواهد داشت تا به یک سبک تبدیل شود و اثری کیفی و ماندگار را ارائه دهد.
سید محمد صادق یزدان‌پرست در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، در خصوص آثار معماری ماندگار گفت: میزان پاسخ‌گویی یک اثر معماری به پارامترهایی‌ که در آن موثر هستند؛ مانند تعاملات و ظرفیت‌های اجتماعی، فرهنگی، مسائل اقلیمی، نحوه پیش‌بینی خلاقیت کاربران در استفاده از یک فضا در آینده، پاسخ به نحوه نگه‌داری یک فضا در آینده و هم‌چنین خدماتی که می‌تواند سهل و یا سخت به یک کاربر ارائه دهد؛ هر قدر که میزان این پاسخ‌گویی‌ها بیشترباشد و یک مخاطب به‌عنوان فردی که کاربر فضا محسوب می‌شود، رضایت خاطر از نحوه استفاده داشته‌باشد؛ می‌توان گفت قاعدتا این معماری تبدیل به اثری ماندگار خواهدشد.
وی افزود: هم‌چنین نباید معماری را با مجسمه‌سازی و تولید یک فُرم عجیب و غریب اشتباه بگیریم؛ معماری به‌ وجود می‌آید تا یک فرد بسته به نیازی که دارد که این نیاز در بین افراد متفاوت است می‌تواند آن‌چیزی که مطلوبش خواهد بود را از فضا به‌دست آورد.
این طراح معماری عنوان کرد: باتوجه به مختلف بودن پارامترهای کیفی یک معماری می‌توان گفت جمیع اطلاعات در کنارهم قرار می‌گیرند تا بررسی شوند که چه‌مقدار از این کیفیت دل‌خواه و مطلوب در یک اثر حاصل شده؛ که این عوامل به بخش‌های مختلف تقسیم می‌شوند؛ مثلا شرایط اقلیمی و یا هزینه نگه‌داری، هم‌چنین مصرف انرژی یک بخش است؛ رضایت در خصوص نحوه استفاده کاربر باتوجه به تنوع فعالیت‌هایی که می‌تواند در بستر آن فضا انجام دهد، هم‌چنین مسئله منظر و زیبا بودن ازنظر فُرمی و شکلی که این قاعدتا در بازه‌های زمانی حاصل اطلاعات هنری و فرهنگی گروه زیستی است که مخاطب آن فضا قرار می‌گیرند، اعتقادات و شاخصه‌های پذیرنده آن‌ها نسبت به اثری که به‌عنوان اثرمعماری استفاده می‌شود که هرچه‌قدر این پارامترها پاسخ‌گیری بیشتری در این زمینه داشته ‌باشد قاعدتا مطلوبیت و کیفیت فضا زیاد خواهد شد و ماندگاری بیشتری خواهد داشت.
یزدان‌پرست اظهار کرد: درحال حاضر بخش عمده‌ای از مردم جامعه ما به ‌دنبال این هستند که فقط سرپناه داشته ‌باشند و در قید و بند مُد و سبک‌های معماری خارجی و داخلی نیستند؛ اما اگر از این دغدغه که مربوط به اکثر مردم می‌شود رد شویم؛ افرادی‌ که شرایط زندگی مطلوبی دارند و دارای یک فضا به اصطلاح چهار دیواری که برای خودشان هستند اولین امری‌ که ذهن آن‌ها را مشغول خواهد کرد جلوه‌گری ساختمان است، فضایی که زیبا باشد دارای ساخت‌وساز و نورپردازی خاصی باشد؛ اما نسبت به این‌که با متریالی این عوامل امکان پذیر شده و چه بازدهی برای فرد به‌همراه خواهد داشت ازنظر من دغدغه نخواهد بود.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم در هنر معماری به مفهوم مُد بنگریم باید بگویم مُد پیوسته در حال تغییر است؛ هم‌چنین دغدغه‌ای که در بین معماران جوان وجود دارد، تلاش‌هایی که در این حوزه صورت می‌گیرد، جوایزی که در این زمینه اهدا می‌شود به‌نظر می‌رسد ممکن است در آینده دغدغه‌هایی از نظر اقلیمی، اقتصادی، فرهنگی در حوزه طراحی ورود پیداکند و روی شکل‌گیری معماری ما اثر مثبت بگذارد.
این طراح معماری بیان کرد: درحال حاضر تعداد آثاری که می‌تواند مورد توجه قرار بگیرد که در حال معنی‌دار شدن هستند برمی‌گردد به سلیقه مردم که نگاه آن‌ها به چه سمتی است؛ هرقدر تعداد این آثار بیشتر شود و به مردم اطلاع‌رسانی شود که معماری حرفه‌ای تخصصی است و با هنر نقاشی متفاوت است و برای ساخت‌وساز یک ساختمان باید با آگاهی، مدیریت و یک سری حساسیت‌های فرهنگی، اجتماعی به این مسئله توجه کنند که همه این عوامل نوید بخش جریان‌ساز شدن معماری خواهد بود.
یزدان‌پرست خاطرنشان کرد: ازنظر من در امر معماری باید از عجله پرهیز کرد و با وجدان بیدار و تاملی بیشتری نسبت به معماری تصمیم بگیریم و کار کنیم.
وی در خصوص شکل‌گیری رویکردهای معماری عنوان کرد: مسائل محیطی، اجتماعی و اقتصادی تا مسائل مذهبی، هم‌چنین برداشت‌های عرفی نیز از عواملی محسوب می‌شود که درشکل‌گیری یک رویکرد تغییری موثراست.
این طراح معماری اظهار کرد: گاهی در خلق یک اثر معماری دغدغه‌های عُرفی آن‌قدر مهم می‌شوند که طراح باید دغدغه‌های دیگر را نسبت به این دغدغه سازماندهی کند؛ هم‌چنین مسائل محیطی در این امر دخیل است، مشخصا چیزی که در حال حاضر به‌عنوان معماری پایدار از آن یاد می‌شود سعی می‌کنند به‌گونه‌ای از آن در طراحی فضا و ساختمان استفاده کنند که به مسائل اقلیمی و محیطی بهترین پاسخ را بدهد و کم‌ترین نیاز را در جهت استفاده از انرژی‌های تجدید ناپذیر داشته‌باشد.
یزدان‌پرست گفت: در برخی موارد اقتصاد پروژه نیز جهت پروژه را تعیین می‌کند نسب ت به هزینه‌ای و تاثیر آن سازماندهی فرم و فضا شکل می‌گیرد؛ هم‌چنین گاهی این جریان حاصل باورها و نگاه اجتماعی خواهد بود بسته به این ‌که حوزه نفوذ هر پروژه تا چه حدی است و در این زمینه دغدغه‌هایی از سمت طراح دنبال می‌شوند که به چه جمع‌بندی قرار است برسد، این می‌تواند متفاوت باشد.
وی خاطرنشان کرد: ازنظر من سبک واژه‌ای است که با خود بار معنایی به‌همراه دارد، سبک‌ها به‌دلیل این‌که در بازه‌ای زمانی به‌وجود می‌آیند و حاصل یک سری پردازش‌ها و تکست‌های نظری طرح می‌شوند، مقبولیت پیدا می‌کنند و در آن بازه دنبال می‌شوند که ما از آن به‌عنوان یک سبک یاد می‌کنیم.
این طراح معماری ابراز کرد: باتوجه به این‌که دغدغه و چالش اقلیم امری است که همیشه وجود دارد، هم‌چنین پاسخ به مسائل اقلیمی که نحوه‌ی حضور ما را در یک بستر و کانتکس جهت‌دار و معنی‌دار می‌کند این امر همیشگی و غیر قابل انکار نیست؛ به‌عنوان مثال معماری گذشته ما که حکایتی از همین مسئله است.
یزدان‌پرست عنوان کرد: طراحان برای رسیدن به شرایط آسایش و پاسخ به آن حتما در نحوه‌ تعامل پویا با محیط و اقلیم بسیار آگاهانه فکر می‌کنند و بعد طراحی را انجام می‌دهند.
وی خاطرنشان کرد: درحال حاضر ما در تعریف پروژه‌ها دچار مشکل هستیم؛ اگر تصمیم بر این باشد برای این مشکلات اقدامی صورت بگیرد ما باید از راس و پایه تمام آن‌چه که در حوزه ساختمان و معماری تاثیرگذار هستند به‌صورت جامع نگاهی بی‌اندازیم؛ می‌توان گفت ما در طرح‌های جامع خود هم‌چنین نحوه‌ تاییدیه و طرح‌های تفضیلی، نحوه‌ی مدیریت شهری دچار ایرادات بسیار جدی هستیم و ریزش این موارد تا انتهایی ‌که به یک طراح معماری برسد ادامه پیدا می‌کند و ما هم بسته به نیازهایمان این ساختار را به‌هم می‌زنیم؛ ازنظر من اگر قرار به صورت‌گیری اقدامات در جهت بهبود این وضعیت باشد باید از بالاترین سطوح تصمیم‌گیری در حوزه صنعت ساختمان و توسعه شهر تا کوچک‌ترین جزء آن، هم‌ چنین همه باید در این امر حاضرباشند؛ از یک کارگر ساده تا یک تولیدکننده مصالح گرفته تا موثرترین امر یعنی وجدان کاری که ازنظر من این تصمیم‌گیری‌ها باید با وجدانی بیدار انجام شود.
این طراح معماری اظهار کرد: من در جایگاه تدوین و تفسیر معماری اسلامی نیستم؛ زیرا یک چالش نظری است که در حال حاضر بین برخی صاحب نظران داخلی کشور خودمان مطرح است از نظر من ما در واقع چیزی به‌‌نام معماری اسلامی نداریم اما معماری در سرزمین‌های اسلامی داریم که این معماری بسته به ظرفیت‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و هم‌چنین زیرساخت‌های یک تمدن شکل خود را در زمان‌های مختلف به‌ نوعی بروز می‌دهد.
یزدان‌پرست عنوان کرد: معماری ما حاصل نحوه حضور، نگاه و زندگی ما در همین جامعه است؛ برای مثال باید بررسی کنیم در حال حاضر از لحاظ فرهنگی دارای چه جایگاهی هستیم و همین جایگاه را معماری ما در جامعه خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: از نظر من باید آگاهانه نسبت به محیط طراحی کرد، دغدغه‌های اقتصادی را مد نظر قرار دهیم؛ هم‌ چنین بتوانیم تعریف درستی از سبک زندگی خود ارائه دهیم و بسیاری مسائل دیگر که این عوامل را تحت تاثیر قرار خواهند داد.
این طراح معماری افزود: گاهی حتی سطوح کلان تصمیم‌‌گیری ما در این زمینه با هدف خیر انجام می‌شود که به‌عنوان مثال می‌خواهیم مردم را مسکن دار کنیم و مسکن‌هایی به نام مهر می‌سازیم و این امر را تجربه می‌کنیم که این تجربه در کشورها و تجربه‌های فرهنگی دیگر به‌نوعی دچار شکست شده، هزینه‌های هنگفت در این زمینه و پروژه‌هایی که به انتها نرسیده‌اند که بسیاری از موارد دیگر به آن افزوده می‌شود که مشکلی جدید و بزرگ‌تر را به‌عمل خواهد آورد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/105478/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیل به مزار امامزاده سیدعلی (ع) نهبندان رسید

علما حافظان مرزهای دینی هستند

57 سال؛ میانگین سنی حجاج ایرانی در سال 1403

تامین سوخت کشاورزان جغتای با فناوری نوین

انتقاد تند علم الهدی از تلاش برای بازگرداندن خواننده ها و هنرمندان خارج نشین به ایران /بخاطر جذب حداکثری باید عناصر ناپاک و ضدانقلاب به کشور برگردند؟

کددار شدن درمانگاه تامین اجتماعی بردسکن

عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد

دستگیری 5 متهم حفاری غیرمجازو کشف 2 دستگاه گنج‌یاب در نیشابور

محمدسیفی بار دیگر طلای ووشو جهان را تصاحب کرد

ایجاد سامانه اعلام بار مجازی راهگشای مشکلات حمل‌ و نقلی مهریز است

داورزن هزار و 700 نفر شتر دارد

بارش شدید باران در بردسکن

8200 خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند

پاکسازی محیط زیست توسط کودکان شهر زاوه در هفته زمین پاک + تصاویر

انتقال دانش آموزان مناطق مرزی خراسان جنوبی با خودروهای ارتش به محل آزمون کنکور

بیشترین خسارت سیل به راه‌های مواصلاتی خراسان جنوبی

کشف 20 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی

پایان آزمون سراسری با رقابت داوطلبان گروه علوم تجربی

حاجیان ایرانی با میانگین سنی 57 سال عازم حج تمتع می‌شوند

میانگین سنی حجاج عازم حج تمتع 57 سال است

بانک‌ها اعتبارات را به سمت تولید سوق دهند

تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

کنکور سراسری 1403 - مشهد

ساخت نمونک خودرو آتش نشانی باتلاش دانش آموزان نیشابور

روحانیون کاروان‌های حج مشعل داران معارف و مناسک هستند

(ویدئو) مهارت یک مرد در صید مار کبرا با بطری 20 میلیون بار دیده شد

یک فوتی و یک مصدوم بر اثر انفجار گاز در نیشابور

حادثه انفجار گاز در یک منزل مسکونی در نیشابور

رویکرد ما برای ارتقاء بهداشت روانی باید جامعه‌محور شود

ماجرای مشکل مرزی جدید با طالبان؛ سوءتفاهم بود

تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه

ویدیوئی از دانش‌آموزانی که به دلیل سیل به کنکور نرسیدند

‏سرقت موبایل پشت چراغ قرمز سر چهارراه در مشهد!

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)

زائران بیت الله الحرام با شناخت و معرفت به زیارت خانه خدا بروند

اخبار کوتاه خراسان رضوی / 7 اردیبهشت

قانون حجاب و عفاف باید در کشور اجرا شود

آرامگاه فردوسی از جاذبه‌های پربازدید و دیدنی مشهد

حمله به رفح برای اسرائیل فاجعه‌بار خواهد بود

گوزن سفید

برگزاری کنکور سراسری 1403گروه علوم تجربی در خراسان رضوی

اندیشه‌ امام در عملیات وعده صادق نمود پیدا کرد

میدان داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است

آیت الله علم الهدی: میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است

کتاب «یوسف گم گشته باز آید» در ماهشهر منتشر شد

اماکن مرتبط با مقاومت در کتاب‌های درسی معرفی شوند

بحث روز؛ VAR در فوتبال، قاضی عادل یا قاتل روح ورزش محبوب ما؟