پیام خراسان

آخرين مطالب

استفاده از واقعیت مجازی در صرف غذا علمي

استفاده از واقعیت مجازی در صرف غذا

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - طعم غذا نه فقط بر اساس انواع مزه‌ها درک می شود، بلکه محیطی که در آن غذا صرف می‌شود نیز بر طعم غذا تاثیر دارد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از نیوز، دانشمندان علوم غذایی دانشگاه کرنل ( ایالات متحده) از واقعیت مجازی برای شناسایی درک افراد از مواد غذایی واقعی در محیط اطرافشان استفاده کردند.
محقق ارشد این تحقیق، رابین داندو استادیار علوم غذایی گفت: هنگامی که ما غذا می‌خوریم نه فقط طعم و مزه غذاها را درک می کنیم، بلکه محیط اطراف نیز حسی در ما ایجاد می‌کند. چشم‌ها، گوش‌ها و حتی خاطرات پیرامون محیط اطرافمان بر طعم غذای صرف شده تاثیر دارد.
در این آزمایش تقریبا به 50 نفر از شرکت‌کنندگان که از هدست واقعیت مجازی استفاده کردند سه نمونه یکسان از پنیر آبی (پنیری با رگه‌های آبی رنگ که از نوعی کپک خوراکی از خانواده پنی سیلین تهیه شده است) داده شد.‌ گروهی از شرکت‌کنندگان بر روی نیمکت پارک و گروهی دیگر در محیط گاوداری قرار گرفتند و فیلم‌هایی با زاویه 360 درجه برای گروه اول به نمایش گذاشته شد.
شرکت‌کنندگان از یکسان بودن پنیرها اطلاعی نداشتند و گروهی که در انبار گاوداری نشسته بودند طعم بهتری از پنیر نسبت به افرادی که از واقعیت مجازی استفاده کرده بودند و یا در پارک بودند گزارش دادند.
محققان، طعم شوری پنیر را در شرکت‌کنندگان ارزیابی کردند، اما هیچ تفاوتی بین آنان مشاهده نشد.
داندو گفت: هدف از این پروژه توسعه یک روش آسان برای اجرای مقرون به صرفه برای تطبیق فناوری واقعیت مجازی برای استفاده در ارزیابی حسگرهای مواد غذایی است.
وی اظهار کرد: محیط بخش مهمی از تجربه‌ی هنگام غذا خوردن است و بر تصورات ما از مواد غذایی تاثیر دارد.
وی در ادامه افزود: این تحقیق اعتبار استفاده از واقعیت مجازی را افزایش داده و محیطی مناسب برای تحقیق و آزمایش فراهم می‌کند.
فناوری‌های بصری و واقعیت مجازی کیفیت محیط صرف غذا را ارتقا داده و منجر به صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود.
نتایج این تحقیق در نشریه Food Science منتشر شده است.
انتهای پیام




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

کمیته همکاری های حوزه های علمیه و آموزش و پرورش استان به عنوان« کمیته برتر کشور» انتخاب شد

160 رشته، شاخه کاردانش و 41 رشته، شاخه فنی و حرفه ای در مدارس استان آموزش داده می شود

راه‌اندازی سامانه ثبت فعالیت‌های اساتید در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

افتتاح مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه فردوسی مشهد در ترکیه

تعویق 7 ماهه پرداخت 30 درصد از بودجه‌ دانشگاه‌های دولتی خراسان رضوی

جامع نگری و مشارکت از الزامات مدیریت مصرف آب است

همایشی برای آب در دانشگاه بیرجند

ژنتیک تا چه اندازه در افزایش خودکشی نقش دارد؟

هیچ‌یک از مراکز علمی کاربردی حذف نمی‌شود/ تاسیس 10 مرکز جدید در کشور

اجرای طرح ایمن سازی مدارس حاشیه راه در خراسان شمالی

پیشگیری از آلرژی کودکان با بزاق دهان

روند تولید کتاب در خراسان جنوبی شتاب گرفته است

2 قلاده پلنگ در اسفراین مشاهده شدند

رونمایی از کتاب "مکانیک سیالات مهندسی" در مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین

پذیرش دانشجوی دختر در مقطع دکتری تخصصی دانشگاه علوم اسلامی رضوی

تقدیر از 114 برگزیده نهایی جشنواره قرآن و عترت

رییس جدید روابط عمومی دانشگاه فردوسی منصوب شد

فعالیت‌های قرآنی دانشجویان برای ارتقاء بیشتر بازتعریف شوند

اعزام 15 هزار زوج دانشجو به مشهد/ پایداری ازدواج‌های دانشجویی بالاتر از خانواده‌های عادی است

مدیر گروه آموزشی ریاضی دانشگاه بیرجند منصوب شد

جمعیت پستانداران در گلیل و سرانی شیروان افزایش یافت

گفتمان‌سازی قرآنی از اولویت‌های اصلی وزارت علوم

بهبود کشاورزی با فناوری‌های جدید

نشناختن مخاطب، دغدغه فرهنگی کشور

اینترنت شنوایی در راه است

نمایشگاه «اشتغال و توسعه کارآفرینی» در مشهد افتتاح شد

همکاری سازمان‌های مردم نهاد با جهاد دانشگاهی در قالب ایده‌های فناورانه

دانشگاه جامع علمی کاربردی در اشتغال دانش آموختگان پیشتاز است

علت علاقه برخی افراد به مصرف چای و یا قهوه چیست؟

تاثیر منفی 5 فناوری‌ طراحی شده در چین

آموزش‌های قرآنی فقط در حوزه علوم انسانی خلاصه نشود

مشکل ارز دانشجویی نداریم/ ایجاد 42 هزار شغل پایدار توسط پارک‌های علم و فناوری در کشور

طرح "ضیافت اندیشه" در دانشگاه بیرجند برگزار می‌شود

تقدیر وزارت علوم از حامیان دانشگاه بیرجند

طرح «کوآپ» فرصتی برای ورود دانشجویان به فضای کسب‌وکار

آغاز بزرگترین رویداد فرهنگی و مذهبی دانشجویان کشور در مشهد

شایسته نیست کسی در کشور قدرت روخوانی و روانخوانی قرآن را نداشته باشد

وجود 870 هزار نسخه کتاب در کتابخانه‌های خراسان جنوبی

وضعیت آموزش فلسفه از مدرسه تا دانشگاه

نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی در مشهد

مرکز کارآفرینی و اشتغال زایی دانشگاه بیرجند افتتاح شد

کنفرانس ملی شیمی و نانوشیمی کاربردی در گناباد گشایش یافت

آموزش زبان انگلیسی در محیط

آموزشگاه‌های حاشیه راه‌ها نیازمند ایمن سازی هستند

50 درصد از افتخارآفرینان قرآنی کشور را دختران دانشجو تشکیل می‌دهند

اعتیاد به مواد مخدر خط قرمز در دانشگاه هاست

رویکرد وزارت دفاع استفاده از ظرفیت‌های دانش بنیان است

طرح‌های پژوهشی باید در راستای خدمت به مردم باشد

جایزه دکتر درویش برای ایده‌های برتر در حوزه زیست‌ جانوری

کنگره بین المللی بیماریهای ریه در مشهد برگزار شد