پیام خراسان

آخرين مطالب

استفاده از واقعیت مجازی در صرف غذا علمي

استفاده از واقعیت مجازی در صرف غذا

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - طعم غذا نه فقط بر اساس انواع مزه‌ها درک می شود، بلکه محیطی که در آن غذا صرف می‌شود نیز بر طعم غذا تاثیر دارد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از نیوز، دانشمندان علوم غذایی دانشگاه کرنل ( ایالات متحده) از واقعیت مجازی برای شناسایی درک افراد از مواد غذایی واقعی در محیط اطرافشان استفاده کردند.
محقق ارشد این تحقیق، رابین داندو استادیار علوم غذایی گفت: هنگامی که ما غذا می‌خوریم نه فقط طعم و مزه غذاها را درک می کنیم، بلکه محیط اطراف نیز حسی در ما ایجاد می‌کند. چشم‌ها، گوش‌ها و حتی خاطرات پیرامون محیط اطرافمان بر طعم غذای صرف شده تاثیر دارد.
در این آزمایش تقریبا به 50 نفر از شرکت‌کنندگان که از هدست واقعیت مجازی استفاده کردند سه نمونه یکسان از پنیر آبی (پنیری با رگه‌های آبی رنگ که از نوعی کپک خوراکی از خانواده پنی سیلین تهیه شده است) داده شد.‌ گروهی از شرکت‌کنندگان بر روی نیمکت پارک و گروهی دیگر در محیط گاوداری قرار گرفتند و فیلم‌هایی با زاویه 360 درجه برای گروه اول به نمایش گذاشته شد.
شرکت‌کنندگان از یکسان بودن پنیرها اطلاعی نداشتند و گروهی که در انبار گاوداری نشسته بودند طعم بهتری از پنیر نسبت به افرادی که از واقعیت مجازی استفاده کرده بودند و یا در پارک بودند گزارش دادند.
محققان، طعم شوری پنیر را در شرکت‌کنندگان ارزیابی کردند، اما هیچ تفاوتی بین آنان مشاهده نشد.
داندو گفت: هدف از این پروژه توسعه یک روش آسان برای اجرای مقرون به صرفه برای تطبیق فناوری واقعیت مجازی برای استفاده در ارزیابی حسگرهای مواد غذایی است.
وی اظهار کرد: محیط بخش مهمی از تجربه‌ی هنگام غذا خوردن است و بر تصورات ما از مواد غذایی تاثیر دارد.
وی در ادامه افزود: این تحقیق اعتبار استفاده از واقعیت مجازی را افزایش داده و محیطی مناسب برای تحقیق و آزمایش فراهم می‌کند.
فناوری‌های بصری و واقعیت مجازی کیفیت محیط صرف غذا را ارتقا داده و منجر به صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود.
نتایج این تحقیق در نشریه Food Science منتشر شده است.
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

هوآوی بعد از اپل، محبوب‌ترین برند تلفن همراه

تمایل دانشمندان مسلمان برای مشارکت علمی با آستان قدس رضوی

وضعیت علوم‌ انسانی در وزارت علوم نگران کننده است

1400 دانش‌آموز خراسان جنوبی موفق به حفظ قرآن شدند

آیا رفتار پرخطر در افراد ژنتیکی است؟

فروش 100 هزار گوشی تنها در کمتر از 9 دقیقه

خاصیت ضد افسردگی از فواید برنج قهوه ای

️آمادگی پذیرش خارج از نوبت دانشجویان مناطق زلزله‌زده در طرح همسفرتا بهشت

اجرای طرح شهید "احمدی روشن" ویژه نخبگان خراسان رضوی

دیجیتالی شدن حمل و نقل عمومی در استکهلم

بزرگداشت "بنیان‌گذار پاکستان" در دانشگاه فردوسی

مرکز ارتقاء شایستگی‌های حرفه‌ای دانشگاه بیرجند؛ تلفیقی از علم و مهارت‌آموزی

تأسیس دفتر نمایندگی دانشگاه فردوسی در شهر هرات افغانستان

مراقبت از بیماران با واقعیت مجازی

افزایش 20 درصدی ظرفیت آسیای شرکت آلومینیای جاجرم با همت متخصصان جهاد دانشگاهی

تشخیص نوزادان مبتلا به اوتیسم با کمک دندان‌ها

نقش موثر اساتید دانشگاه در تأمین امنیت جامعه

سایت دانشگاه فردوسی هک نشده/ رمز پرتال اساتید دست سوء‎استفاده گران افتاده است

بلاتکلیفی کتابخانه مرکزی بیرجند

کارخانه‌های نمک‌‌زدایی آب بر محیط زیست تاثیر منفی می‌گذارند

«خصوصی‌سازی رشته‌های پزشکی» فرصتی برای ورود افراد مادی‌گرا به جامعه پزشکی است

واگذاری رشته‌های پزشکی به بخش خصوصی به نفع سلامت مردم نیست

حمایت بسیج علمی برای رفع دغدغه‌های 16 مخترع خراسان جنوبی

سازمان بسیج علمی خراسان جنوبی از 16 مخترع حمایت کرد

استاندار جدید تمام دانشگاه‌های استان را به یک چشم نگاه کند

استاندار جدید تمام دانشگاه‌های استان را به یک چشم نگاه کند

پیگیری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برای راه اندازی رشته نانوفناوری پزشکی

طول عمر هر فرد، فقط مرتبط با ژن‌های والدین نیست

2 اختراع جدید در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ثبت شد

نخستین رویداد نوآورانه ویژه بانوان کشور در مشهد برگزار می‌شود

راه‌اندازی قطار هیدروژنی در انگلستان

ثبت دو اختراع برای درمان بیماری‌های انسدادی ریه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

دستاورد جدید محققان به کمک هوش مصنوعی

گربه جنگلی گرفتار در قفس کبوترها به طبیعت بجنورد برگشت

دانشگاه فردوسی میزبان نخستین همایش ملی "زراعت، گیاه پزشکی و بیوتکنولوژی"

طراحی و ساخت دستگاه شبیه ساز آرایه خورشیدی در دانشگاه بیرجند

چهره‌ای بهتر با هوش مصنوعی

آیا گوشی‌های هوشمند انسان را کندذهن می‌کنند؟

ایمن‌سازی فضاهای دانشجویی دانشگاه امام رضا(ع) در دستورکار است

ثبت نام 14 هزار زوج در بیست و دومین دوره ازدواج دانشجویی

معیارهای طراحی یک دانشگاه استاندارد چیست؟

وقتی علم با رویکرد کارآفرینی رنگ می‌گیرد

پزشک علاقه‌مند به پیوند کم داریم/ نیاز سالانه کشور به سه هزار پیوند مغز استخوان

انجام روزانه 130 جراحی آب‌مروارید در مشهد

دانشگاه های خراسان شمالی باید ماموریت گرا باشند

همایش لیزر در درمان آب مروارید و پیرچشمی برگزار شد

استفاده از ماده‌‎ای زیست‌تخریب‌پذیر برای ساخت یک فراورده چوبی

مقابله با تغییرات آب وهوایی به کمک پهپادها

خراسان رضوی میزبان فستیوال «نوآوری‌های صنایع غذایی»

آمادگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای جذب دانشجوی خارجی در 153 رشته