پیام خراسان

آخرين مطالب

عوامل مؤثر بر سقط‌های مکرر/ آشنایی با مجهزترین مرکز ژنتیک شرق کشور اجتماعي

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - مدیر مرکز ژنتیک جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: قطعا با بالارفتن سن و وجود اختلالات محیطی، سقط مکرر نیز افزایش می‌یابد.
آریانه صدرنبوی در گفت‌و گو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، در رابطه با بیماری‌های ژنتیکی و میزان شیوع آن در کشور اظهار کرد: نمی‌توان اطعلام کرد که بیماری‌های ژنتیکی نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده، دیدگاه اشتباهی است. احتمالا سطح این بیماری‌ها در هر اجتماعی یکسان است و تنها به دلیل پیشرفت دانش در دوره معاصر برجسته‌تر دیده می‌شود. بسیاری از بیماری‌های ژنتیک وجود دارند که تا چند سال پیش متخصصان ژنتیک از آن‌ها اطلاعی نداشتند، اما امروزه با تشخیص‌های جدید همگی این بیماری‌ها را می‌توانیم تشخیص دهیم.
وی افزود: باید توجه داشت که بیماری‌های ژنتیکی در اجتماع گذشته نیز مانند امروز وجود داشته‌اند و نمی‌توان گفت که امروز درصد این بیماری‌ها نسبت به گذشته افزایش داشته است؛ چراکه ما نسبت به وضعیت گذشته بیماری‌های ژنتیکی دانش کافی نداریم. بنابراین برای تشخیص اینکه آیا واقعا این دسته از امراض نسبت به گذشته افزایش یافته است بایستی دانش ژنتیک آنچنان پیشرفت کرده باشد تا بتوانیم چنین موضوعی را تشخیص دهیم.
پارازیت‌ها و موبایل بر جهش ژنتیکی تأثیر دارد
صدرنبوی ادامه داد: نکته مهم دیگری که بایستی در این زمینه بدان توجه کرد تأثیر عوامل جانبی چون پارازیت‌ها و موبایل‌ها بر بیماری‌های ژنتیکی است، اما از لحاظ علمی عددی برای میزان این تأثیرگذاری بر بیماری‌های ژنتیکی وجود ندارد تا بتوان تشخیص داد افرادی که برای نمونه بیشتر با موبایل سروکار دارند احتمال جهش ژنتیکی در فرزندان این افراد بیشتر است یا خیر. قطعا عوامل محیطی بر روی جهش‌های ژنتیکی تأثیر دارد، اما این که به چه میزان است آگاهی نداریم.
ایران از لحاظ باربری جمعیت، شرایط بسیار خوبی دارد
مدیر مرکز ژنتیک جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تشریح کرد: مانیتورینگ علمی در مورد نازایی زنان گذشته کشورمان نداریم تا بتوانیم میزان نازایی امروز جامعه را در مقایسه با گذشته تشخیص دهیم. نکته‌ای که باید بدان توجه کرد این است که نازایی در کشور ما مطرح نیست، بلکه ایران، کشور بسیار باربری است. 
بالارفتن سن پدر و مادر در بارداری، عامل مهمی در سقط‌های مکرر است
صدرنبوی با اشاره به وضعیت سقط‌های مکرر در ایران خاطرنشان کرد: بیماری ژنتیکی که در ایران مطرح است، بحث سقط‌های مکرر است. این شرایط می‌تواند ارتباط بسیار مستقیمی میان ساختار ژنتیکی و محیط داشته باشد؛ چراکه قطعا با بالارفتن سن و وجود اختلالات محیطی، سقط مکرر نیز افزایش می‌یابد. اما یکی از نکاتی که وجود دارد این است که بالارفتن سن باروری یکی از نکات مهم تأثیرگذار در افزایش سقط است. از آنجا که در جامعه ما سن باروری برای مردان و زنان بالا رفته می‌تواند عاملی برای ایجاد اختلال سلولی باشد. 
سقط جنین؛ مشکلات روحی بسیاری برای مادر به همراه دارد
وی با بیان اینکه «سقط‌ غیرقانونی تأثیر ژنتیکی بر سیستم بدن مادر نمی‌گذارد» تصریح کرد: توصیه می‌کنم که مادران جنین خود را سقط نکنند؛ چراکه هر سقطی یک پیچیدگی‌های خاصی به همراه دارد به ویژه مشکلات روحی برای مادر و فرزند بعدی ایجاد می‌کند.
مدیر مرکز ژنتیک جهاد دانشگاهی خراسان رضوی اظهار کرد: خوشبختانه امروز آگاهی اجتماع نسبت به بیماری‌های ژنتیکی بسیار بالا رفته، این درحالیست که ما تا چند سال پیش تنها مراجعانی داشتیم که یک فرزند بیمار داشتند. خوشبختانه امروز طیف مراجعه‌کنندگان ما افرادی هستند که تازه می‌خواهند بچه‌دار شوند، درواقع فرهنگ‌سازی لازم در این زمینه انجام شده است. 
مرکز تخصصی ژنتیک جهاد دانشگاهی، مجهزترین مرکز ژنتیک شرق کشور
صدرنبوی افزود: هزینه آزمایش‌های اولیه ژنتیک زیاد نیست، اما آزمایشات به صورت پلکانی انجام می‌شود و ممکن است هزینه‌های بیشتری برای انجام آزمایش‌های بیشتر وجود داشته باشد. نکته مهم این است که گرانترین هزینه آزمایش ژنتیکی باز هم ارزانتر از نگهداری از یک فرزند مبتلا به بیماری ژنتیکی در خانواده است. مرکز تخصصی جهاد دانشگاهی مشهد، تنها مرکز تخصصی آزمایشگاهی است که با همه متخصصان گوناگون در حوزه‌های زنان، اعصاب، اطفال، عمومی و ژنتیک در حال خدمت‌رسانی است.
مدیر مرکز ژنتیک جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: بحث سقط‌های مکرر در ایران مطرح است. این شرایط می‌تواند ارتباط بسیار مستقیمی میان ساختار ژنتیکی و محیط داشته باشد؛ چراکه قطعا با بالارفتن سن و وجود اختلالات محیطی، سقط مکرر نیز افزایش می‌یابد.
صدرنبوی در گفت‌و گو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، در رابطه با بیماری‌های ژنتیکی و میزان شیوع آن در کشور اظهار کرد: نمی‌توان اطعلام کرد که بیماری‌های ژنتیکی نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده، دیدگاه اشتباهی است. احتمالا سطح این بیماری‌ها در هر اجتماعی یکسان است و تنها به دلیل پیشرفت دانش در دوره معاصر برجسته‌تر دیده می‌شود. بسیاری از بیماری‌های ژنتیک وجود دارند که تا چند سال پیش متخصصان ژنتیک از آن‌ها اطلاعی نداشتند، اما امروزه با تشخیص‌های جدید همگی این بیماری‌ها را می‌توانیم تشخیص دهیم.
وی افزود: باید توجه داشت که بیماری‌های ژنتیکی در اجتماع گذشته نیز مانند امروز وجود داشته‌اند و نمی‌توان گفت که امروز درصد این بیماری‌ها نسبت به گذشته افزایش داشته است؛ چراکه ما نسبت به وضعیت گذشته بیماری‌های ژنتیکی دانش کافی نداریم. بنابراین برای تشخیص اینکه آیا واقعا این دسته از امراض نسبت به گذشته افزایش یافته است بایستی دانش ژنتیک آنچنان پیشرفت کرده باشد تا بتوانیم چنین موضوعی را تشخیص دهیم.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/108760/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازسازی صحنه جنایت در شب‌نشینی مستانه جوانان مشهدی

باغ بدشگون به سینمای ایران رسید

کارشناس ژیمناستیک: بار روانی منفی برای الفتی ایجاد نکنیم/ کسب مدال المپیک دور از دسترس نیست

برنامه سینماهای تهران، مشهد و شیراز امروز چهارشنبه 5 اردیبهشت + جدول فیلم و قیمت بلیت

فعالیت مشاوران معاملات املاک در مشهد زیر ذره‌بین رفت

عکس| تصویر دیده نشده از امیر جعفری در کنار بازیگر سریال جنگل آسفالت

کاروان کارگران خراسان شمالی برای دیدار با رهبر انقلاب عازم تهران شدند

آغاز همایش ملی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور

پیش به سوی کیش ایمن‌تر/ استخدام آتش نشان آقا از میان کیشوندان

ماجرای تجاوز 4 پسر جوان به دو دختر نوجوان

ضارب دختران دانش‌ آموز در آمل دستگیر شد

علامه جعفری از شایستگی تفکر به صورت بالفعل برخوردار بود

آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی از امروز

افزایش کرایه‌‌ های تاکسی از این حد ممنوع شد

کشور‌های همسایه خراسان رضوی فرصتی برای رونق صادرات هستند

صفحه نخست روزنامه خراسان جنوبی - چهارشنبه 5 اردیبهشت

افزایش ا 5 درصدی تولیدات گلخانه های خراسان جنوبی

مهم‌ترین پیامد حادثه طبس چه بود؟ + فیلم

پنجم اردیبهشت‌ماه، سالروز شهادت نخستین فرمانده سپاه یزد

شکست پنجه عقاب در صحرای طبس

چرا شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟

چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است

یک خبر خوب و خوشحال‌ کننده برای سربازان

یورو رکورد زد

برگزاری بیست و دومین اجلاس رسمی شورای اسلامی استان خراسان رضوی

پروازهای فرودگاه بجنورد توسط اتاق بازرگانی چارتر شد

شکستی که مصداق وعده صادق بود/ پنجه عقاب در شن‌های طبس

تنبیهِ متجاوز؛ از طوفان شن تا وعده صادق

مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)

تأثیر زیارت قبور ائمه اطهار(ع) در بخشش گناهان

شاخص آلودگی هوای مشهد امروز چهارشنبه 4 اردیبهشت

بارندگی های سرباز خسارت فاجعه بار نداشت

قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز 5 اردیبهشت 1403+ جدول

نوازش مرگبار!

ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها

مجموعه شعر طنز «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد

سقف تراکنش‌های بانکی تغییر کرد

پیام استاندار خراسان جنوبی به مناسبت "سالروز شکست آمریکا در طبس"

تهیه پیش نویس سند عملیاتی تحقق شعار سال در خراسان شمالی

یادی از شکست آمریکا در طبس

بازی معوقه هفته 12 لیگ برتر هندبال؛ دیدار صدرنشین با خودروسازان

جمعی از کارگران خراسان جنوبی با رهبری دیدار می‌کنند

بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی کلنگ‌زنی می‌شود

شن‌هایی که مامور خدا بودند

39 سالگی دانشگاه آزاد در زعفرانی‌ترین شهر جهان

از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها

چریش های معطر، محبوب سفره های مردم بجنورد

مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی

برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است

دیدار مدیرکل اتباع کرمان با خانواده شهیدان آچکزهی