پیام خراسان

آخرين مطالب

مراقب باشید، تب مالت در کمین است! مقالات

مراقب باشید، تب مالت در کمین است!

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان گفت: شیر و پنیر سنتی از سایر لبنیات سنتی خطرناک‌تر هستند، چرا که در صورت جوشانده نشدن ممکن است به راحتی تب مالت و سل را منتقل کند.
محمد راه انجام   اظهار کرد: در کشورهای توسعه ‎ یافته صد درصد شیر، گوشت و فرآورده ‎ های آن‌ها تحت نظارت دامپزشکی بوده اما در کشور ما فقط زمانی که خام هستند دامپزشکی می ‎ تواند دخالت کند و وقتی به فرآورده و محصولات ثانوی تبدیل می ‎ شود به وزارت بهداشت مربوط می ‎ شود.
وی افزود: شیر خارج شده از بدن دام یک درجه از دمای بدن گرم ‎ تر بوده و 38 درجه است که بهترین شرایط برای رشد میکروب ‎ ها و عوامل بیماری ‎ زا است.
رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان تصریح کرد: معیار اصلی در تعیین کفایت پاستوریزاسیون شیر، نابودی میکروب‌هایی است که عامل بیماری‌های مشترک دام و انسان هستند که مهم‌ترین آن‌ها باکتری‌های عامل تب مالت و تب کیو است.
راه انجام ادامه داد: شیر و پنیر سنتی از سایر لبنیات سنتی خطرناک‌تر هستند، چرا که این شیر در صورتی که جوشانده نشود، ممکن است به راحتی تب مالت و سل را منتقل کند و حتی ظرفی که در آن شیر نگهداری می‌شود را نیز آلوده می‌کند.
وی بیان کرد: در موقع تهیه پنیر محلی و سرشیر به علت اینکه شیر را نمی‌جوشانند باید پنیر حداقل 2 ماه در آب‌نمک بماند که این کار نیز انجام نمی‌شود و همچنین از سوی دیگر در تهیه سرشیر، شیر باید 10 تا 20 دقیقه جوشانده و مرتب زده شود، اما تولیدکنندگان لبنیات سنتی این کار را نمی‌کنند و همه چربی در بالای شیر جمع می‌شود و عامل تب مالت روی آن چربی قرار می‌گیرد و ممکن است از آن در تهیه بستنی نیز استفاده شود.
رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان با بیان اینکه افزایش موارد تب مالت در کشور، ارتباط مستقیم با افزایش مصرف لبنیات فله‌ای و سنتی دارد، خاطرنشان کرد: مراکز فروش شیر و لبنیات سنتی مورد تأیید دامپزشکی نیستند.
راه انجام یادآور شد: به شهروندان توصیه می‌کنیم از لبنیات سنتی غیر پاستوریزه و فله‌ای استفاده نکرده و شیر و لبنیات پاستوریزه استفاده کنند.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

«بارنجگان» در گذر از رنج ها

سیل، نقمت در اوج نعمت!

آخرین وضعیت دستگردان پس از سیل

سربیشه پس از سیلاب

درباره‌ اقتصاد اخلاق

«زاهدان کهنه» شهری خفته در تاریخ

زمین خواران سیری ندارند

درسهایی از سیلی سیلاب

ارمغان رونق مشاغل خانگی

عناوین روزنامه های خراسان رضوی در 21 فروردین

صنایع دستی خراسان شمالی که مرزها را در نوردیده است

عناوین روزنامه های خراسان رضوی در 20 فروردین

چشم روشنی در تاریکی معدن

برکات باران در سدها

عناوین روزنامه های خراسان رضوی در 17فروردین

بهشتی از رنگ‌ها در قلب کویر

گلدان‌های طبیعی نهبندان؛ نقاشی زیبای خداوند در کویر

هنگام مواجهه با سیل باید چه کنیم؟

قنات رازها

چهارشنبه سوری؛ نمادی از سلامتی و شادی یا مجالی برای رفتارهای ماجراجویانه؟

جَنگ و جُنگ، دو روی سکه چهارشنبه سوری

/گزارش/ بازار خرید هفت سین در خراسان شمالی رونقی ندارد

داستان سه باور در یک بنا

کویر مزینان، مقصد نوظهور گردشگری خراسان رضوی

عناوین روزنامه های خراسان رضوی در21 اسفند

راه آهن بجنورد- گرگان در آستانه یک دور باطل

عناوین روزنامه های خراسان رضوی در 20 اسفند

مشهد شهر من می‌شود؟

سیم‌ریپ؛ شهری در قلب افسانه‌ها

عناوین روزنامه های چهاردهم اسفند در خراسان رضوی

عناوین روزنامه های سیزدهم اسفند در خراسان رضوی

سفر تا اعماق عطر نارنج

چرا هیچ‌جا برای فرزند، آغوش مادر نمی‌شود؟

انصاف یعنی انسان بودن!

باورهای عمومی رایج درباره مدیریت زمان و پاسخ به آن‌ها

عناوین روزنامه های هشتم اسفند در خراسان رضوی

فساد و تبعیض، مهلک اما قابل پیشگیری - امیرشاهین نایبی فر*

رسانه‌ می‌تواند تمایل به‌ خودکشی را تقویت کند

درد اعتیاد یا طرد از خانواده/ رفتار قهرآمیز با معتاد بهبود یافته اشتباهی بزرگ

عناوین روزنامه های پنجم اسفند در خراسان رضوی

زعفران بر بال توسعه

قلعه فورگ؛ روایتگر تاریخ کهن

سموم موجود در کف و مبلمان در بدن کودکان بیشتر مشاهده می‌شود

عناوین روزنامه های اول اسفند در خراسان رضوی

مرد سال خراسان جنوبی کیست؟

عقیق خزه‌ای، بوی خاک و خزه

مصائب دومین استان بیابانی کشور/ هزینه‌های میلیاردی پوچ شد

شوره زار شیرین

در آغوش باران

تحول در ذخیره اطلاعات به کمک آهنربای جدید