پیام خراسان

آخرين مطالب

مراقب باشید، تب مالت در کمین است! مقالات

مراقب باشید، تب مالت در کمین است!

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان گفت: شیر و پنیر سنتی از سایر لبنیات سنتی خطرناک‌تر هستند، چرا که در صورت جوشانده نشدن ممکن است به راحتی تب مالت و سل را منتقل کند.
محمد راه انجام   اظهار کرد: در کشورهای توسعه ‎ یافته صد درصد شیر، گوشت و فرآورده ‎ های آن‌ها تحت نظارت دامپزشکی بوده اما در کشور ما فقط زمانی که خام هستند دامپزشکی می ‎ تواند دخالت کند و وقتی به فرآورده و محصولات ثانوی تبدیل می ‎ شود به وزارت بهداشت مربوط می ‎ شود.
وی افزود: شیر خارج شده از بدن دام یک درجه از دمای بدن گرم ‎ تر بوده و 38 درجه است که بهترین شرایط برای رشد میکروب ‎ ها و عوامل بیماری ‎ زا است.
رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان تصریح کرد: معیار اصلی در تعیین کفایت پاستوریزاسیون شیر، نابودی میکروب‌هایی است که عامل بیماری‌های مشترک دام و انسان هستند که مهم‌ترین آن‌ها باکتری‌های عامل تب مالت و تب کیو است.
راه انجام ادامه داد: شیر و پنیر سنتی از سایر لبنیات سنتی خطرناک‌تر هستند، چرا که این شیر در صورتی که جوشانده نشود، ممکن است به راحتی تب مالت و سل را منتقل کند و حتی ظرفی که در آن شیر نگهداری می‌شود را نیز آلوده می‌کند.
وی بیان کرد: در موقع تهیه پنیر محلی و سرشیر به علت اینکه شیر را نمی‌جوشانند باید پنیر حداقل 2 ماه در آب‌نمک بماند که این کار نیز انجام نمی‌شود و همچنین از سوی دیگر در تهیه سرشیر، شیر باید 10 تا 20 دقیقه جوشانده و مرتب زده شود، اما تولیدکنندگان لبنیات سنتی این کار را نمی‌کنند و همه چربی در بالای شیر جمع می‌شود و عامل تب مالت روی آن چربی قرار می‌گیرد و ممکن است از آن در تهیه بستنی نیز استفاده شود.
رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان با بیان اینکه افزایش موارد تب مالت در کشور، ارتباط مستقیم با افزایش مصرف لبنیات فله‌ای و سنتی دارد، خاطرنشان کرد: مراکز فروش شیر و لبنیات سنتی مورد تأیید دامپزشکی نیستند.
راه انجام یادآور شد: به شهروندان توصیه می‌کنیم از لبنیات سنتی غیر پاستوریزه و فله‌ای استفاده نکرده و شیر و لبنیات پاستوریزه استفاده کنند.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

سموم موجود در کف و مبلمان در بدن کودکان بیشتر مشاهده می‌شود

عناوین روزنامه های اول اسفند در خراسان رضوی

مرد سال خراسان جنوبی کیست؟

عقیق خزه‌ای، بوی خاک و خزه

مصائب دومین استان بیابانی کشور/ هزینه‌های میلیاردی پوچ شد

شوره زار شیرین

در آغوش باران

تحول در ذخیره اطلاعات به کمک آهنربای جدید

میرزا حسن رشدیه؛ یک عمر فداکاری در راه فرهنگ

40 سال آبادانی در درمیان

سرمایه روان‌شناختی؛ موهبتی ناشناخته در فرزندپروری

«ریگ یلان»؛ وادی هیبت و حیرت

سحر و جادویی که اعتقادات را نشانه می‌گیرد

مشهد 1357 در آینه تاریخ انقلاب اسلامی

نسبت خراسان جنوبی و انقلاب

خیابان‌هایی که فقط عابران از آن عبور می‌کنند

دلهره آورترین واژه قرن

ناکجاآباد مجازی

«الکساندریت»؛ سنگ آفتاب پرست

توسعه کتابخانه ها برگ زرینی در کارنامه فرهنگی انقلاب اسلامی

خریدی از نوع دوستدار طبیعت بودن

صعود شاخصهای سلامت در خراسان رضوی در کوران چهل سال تلاش انقلابی

ارزان به قیمت جان

لبنیات در حصار گرانی

چرا بعضی‌ها همیشه سردشان است؟

کاهش اعتماد به نفس در دختران از چه سنی آغاز می‌شود؟‎

تاملی بر حیوان آزاری - عصمت برزجی*

راز بقای چاپلوسی

چرا مسئولان خراسان جنوبی در معرفی ابن حسام دست به عصا هستند؟

قرآن آموزی به سبک حجره

تاثیر تغییر مد بر محیط زیست

چشم ببر؛ سنگی با رگه‌های طلایی

کاهش ناگهانی جمعیت چین در اواسط قرن

سرطان و ارتباط آن با خودکشی

چرا بعضی‌ها همیشه سردشان است؟

کاوش در هویت پنهان

تیول‌داری، سلطان بزرگ و سلاطین کوچک

در آینده، بزرگترین سازه‌های بشری در فضا ساخته خواهند شد

فرصت سوزی ممنوع

ردپای مفهوم زمان مکتب اگزیستانسیالیسم در «همه می‌دانندِ» فرهادی

پرنده‌ای اعجاب انگیز متعهد به زناشویی

پیشواز چله انقلاب

از کلنی تا ماسک‌های خانگی

ازدواج گران

حتی زیر بمباران هم می‌شود گفت‌وگو کرد

لرزه های پنهان و سقف های لرزان

خطر پنهان اسباب‌بازی‌های هوشمند

آیا ترک یک رابطه همراه با خشونت به معنای پایان آزار است؟

نوشداروی دیرهنگام نباشیم

سمفونی برک بافی در جهان می‌پیچد