پیام خراسان

آخرين مطالب

مراقب باشید، تب مالت در کمین است! مقالات

مراقب باشید، تب مالت در کمین است!

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان گفت: شیر و پنیر سنتی از سایر لبنیات سنتی خطرناک‌تر هستند، چرا که در صورت جوشانده نشدن ممکن است به راحتی تب مالت و سل را منتقل کند.
محمد راه انجام   اظهار کرد: در کشورهای توسعه ‎ یافته صد درصد شیر، گوشت و فرآورده ‎ های آن‌ها تحت نظارت دامپزشکی بوده اما در کشور ما فقط زمانی که خام هستند دامپزشکی می ‎ تواند دخالت کند و وقتی به فرآورده و محصولات ثانوی تبدیل می ‎ شود به وزارت بهداشت مربوط می ‎ شود.
وی افزود: شیر خارج شده از بدن دام یک درجه از دمای بدن گرم ‎ تر بوده و 38 درجه است که بهترین شرایط برای رشد میکروب ‎ ها و عوامل بیماری ‎ زا است.
رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان تصریح کرد: معیار اصلی در تعیین کفایت پاستوریزاسیون شیر، نابودی میکروب‌هایی است که عامل بیماری‌های مشترک دام و انسان هستند که مهم‌ترین آن‌ها باکتری‌های عامل تب مالت و تب کیو است.
راه انجام ادامه داد: شیر و پنیر سنتی از سایر لبنیات سنتی خطرناک‌تر هستند، چرا که این شیر در صورتی که جوشانده نشود، ممکن است به راحتی تب مالت و سل را منتقل کند و حتی ظرفی که در آن شیر نگهداری می‌شود را نیز آلوده می‌کند.
وی بیان کرد: در موقع تهیه پنیر محلی و سرشیر به علت اینکه شیر را نمی‌جوشانند باید پنیر حداقل 2 ماه در آب‌نمک بماند که این کار نیز انجام نمی‌شود و همچنین از سوی دیگر در تهیه سرشیر، شیر باید 10 تا 20 دقیقه جوشانده و مرتب زده شود، اما تولیدکنندگان لبنیات سنتی این کار را نمی‌کنند و همه چربی در بالای شیر جمع می‌شود و عامل تب مالت روی آن چربی قرار می‌گیرد و ممکن است از آن در تهیه بستنی نیز استفاده شود.
رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان با بیان اینکه افزایش موارد تب مالت در کشور، ارتباط مستقیم با افزایش مصرف لبنیات فله‌ای و سنتی دارد، خاطرنشان کرد: مراکز فروش شیر و لبنیات سنتی مورد تأیید دامپزشکی نیستند.
راه انجام یادآور شد: به شهروندان توصیه می‌کنیم از لبنیات سنتی غیر پاستوریزه و فله‌ای استفاده نکرده و شیر و لبنیات پاستوریزه استفاده کنند.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

کشت کلزا ضرورتی برای تحقق اقتصاد مقاومتی و خودکفایی

روستاها در اشغال معماری غیربومی

«ام. اس» بیماری هزار چهره قرن کنونی

کودکان کار و «تراژدی شهری»

گل جالیز را بیشتر بشناسید

مشکلات مردم فردوس در یک مسیر پرتردد و بی شناسنامه

طرح انتقال صنوف مزاحم بیرجند12ساله شد/گره کار در دستگاه های دولتی

مراقب قرص های شب امتحان باشید

عناوین روزنامه های خراسان رضوی در نوزدهم خرداد

علت سرگیجه در بارداری چیست؟

دعا و اعمال روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان

نگرانم نگرانی‌هایم بیش‌تر از این شود

دعا و اعمال روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان

دعا و اعمال روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان

«شب قدر» در سوره مبارکه دخان

ایذاء و بهتان نسبت به دیگران در نگاه قرآن کریم

همه‌چیز از 40 سالگی شروع می‌شود

اهمیت و فضیلت «شب قدر» در کلام قرآن

رنج استان از مدیرانی که آش دهن سوزی نیستند!

رمضوخوانی، رسمی کهن و پابرجا

پلاستیکها، تهدیدی برای زندگی زمین

آقای وزیر، استان را نگاه ویژه ای باید

گرسنگی که صد دوا دارد

ازبکستان در رمضان

مشکلات فراوان پیش روی فوتبال و فوتسال بانوان

سامانه های نوین آبیاری ضرورت کشاورزی در اقلیم خشک خراسان رضوی

تنهایی نواب

عناوین روزنامه های خراسان رضوی در بیست و چهارم اردیبهشت

سفر به شیراز در ماه بندگی

پایان رقابت ساخت پناهگاه‌های مریخی به روش چاپ سه‌بعدی

رمضان در کشور فانوس‌ها

ورزش به افق رمضان

رمضان در ایالات متحده آمریکا

عناوین روزنامه های خراسان رضوی در هجدهم اردیبهشت

سفره های خراسان شمالی رنگ طبیعت گرفته است

عطر گل و گلاب در کویر پیچید/ ضعف خراسان جنوبی در فرآوری

عناوین روزنامه های خراسان رضوی در پانزدهم اردیبهشت

تور خبری در روستای جهانی« توبافی»

پیوندی سیاه که سفیدی سنت حسنه ازدواج را لکه دار می کند

تهدیدهای پنجمین رود کشور در خراسان شمالی

شوراها از قانون تا عمل

قربانیان همخونی

هوای مشهد برای ششمین روز متوالی پاک است

تاریخچه دسته گل عروس در بعضی کشورها

روایت یک غار پس از زلزله

پوشاک‌ ایرانیان در سه دوره اسلامی، سلجوقیان و تیموریان

ورود پژوهشکده سوانح طبیعی به موضوع رانش روستاهای استان

عناوین روزنامه های خراسان رضوی در سوم اردیبهشت

«بارنجگان» در گذر از رنج ها

سیل، نقمت در اوج نعمت!