پیام خراسان

آخرين مطالب

آیا کیفیت آب مشهد استاندارد است؟ گفتگو

آیا کیفیت آب مشهد استاندارد است؟

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آب شهر مشهد از لحاظ میکروبی مشکل خاصی ندارد، در مورد وضعیت شیمیایی آب باید گفت که فاکتورهای موجود در آن، بین قابل‌قبول و ایده‌آل متغیر است.
علی‌اصغر حسنی در رابطه با وضعیت کیفیت آب مشهد اظهار کرد: از روش‌هایی که می‌توان به‌وسیله آن، کیفیت آب را تغییر داد ترکیب منابع آبی کیفیت‌پایین با منابع آبی دارای کیفیت بالا است تا از این طریق قابلیت مصرف داشته باشد. استاندارد ملی آب ایران ترکیبی از استانداردهای سازمان بهداشت جهانی و کشورهای اروپایی است، بنابراین معیار ما برای درنظر گرفتن کیفیت آب، استاندارد ملی ایران است. درباره وضعیت نامناسب کیفیت آب باید توضیح داد که اگر در نمونه‌برداری‌ها مشکلی وجود داشته باشد، تلاش می‌کنیم بلافاصله مشکل را رفع کنیم و اگر برطرف نشود براساس نامه‌نگاری‌ و پیگیر‌هایی که با ادارات آب‌وفاضلاب صورت می‌گیرد منابع آب مشکل‌دار از دسترس خارج می‌شود و برای مصارفی چون کشاورزی، فضای سبز و... مورد استفاده قرار می‌گیرد.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مورد تغییر کیفیت آب در برخی از مواقع تابستان گفت: منابع سطحی آبی که در طول تابستان از سدها برداشت شده، تبخیر می‌شود و منجر به افزایش غلظت املاح آب شده که بر کیفیت آن تأثیر می‌گذارد. از سویی دیگر رشد جلبک‌ها نیز در تغییر کیفیت آب مؤثر است، زمانی که آب در معرض تابش خورشید قرار گیرد، جلبک‌ها رشد می‌کنند و در طعم و رنگ آن اثر منفی می‌گذارند.
وی افزود: معمولاً براساس استانداردهای موجود، آب به سه دسته ایده‌آل، قابل قبول و مجاز برای مصرف تقسیم می‌شود. آب شهر مشهد از لحاظ میکروبی مشکل خاصی ندارد، در مورد وضعیت شیمیایی آب باید گفت که فاکتورهای موجود در آن، بین قابل‌قبول و ایده‌آل متغیر است. به‌دلیل اینکه در برخی از مناطق، منابع آب از چاه، سد یا چشمه برداشت می‌شود، ممکن است کیفیت آب در محل آب‌گیر مطلوب باشد، اما زمانی که در شبکه آب‌رسانی شهر جریان یابد این کیفیت ممکن است تغییر کند. 
حسنی تشریح کرد: کمبود منابع موجب می‌شود که آب از لایه‌های عمقی زمین، برداشت شود، از آنجاکه ممکن است این لایه‌های عمقی رسوب‌گذاری بیشتری داشته باشند کیفیت مطلوبی نخواهند داشت، درنتیجه استفاده از آن منجر به تغییر کیفیت آب می‌شود. 
آیا کلر موجود در آب آشامیدنی مشهد استاندارد است؟
حسنی با اشاره به وجود میزان کلر استاندارد در آب توضیح داد: کلری که به آب افزوده می‌شود برای ازبین بردن آلودگی میکروبی است و از سوی دیگر برای ایجاد اطمینان از اینکه آلودگی ثانویه وارد شبکه آبی نشود؛ چراکه برخی مواقع اتفاقاتی چون ترکیدن لوله آب یا برگشت از مخازن آبی در خانه‌ها، موجب ورود آلودگی ثانویه در آب می‌شود. یکی از اقداماتی که به‌صورت پیوسته صورت می‌گیرد کلرسنجی منابع آبی است تا میزان کلر کمتر یا بیشتر از حد معمول و استاندارد نباشد.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: نکته دیگر بحث سختی یا گچ آب بوده که جزو فاکتورهای شیمیایی است. میزان سختی و گچ، بستگی به جنس زمین دارد. اما براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی و استاندارد ملی، سختی آب تأثیر سوئی بر سلامت مصرف‌کنندگان ندارد و تنها بر گوارایی آب تأثیر می‌گذارد. از آنجا که راه حل رفع این مشکل هزینه‌بر بوده و جزو فاکتورهای زیبایی و گوارایی آب است، جزو اولویت اول ما قرار نمی‌گیرد. 
دستگاه‌های تصفیه آب، املاح معدنی مورد نیاز بدن را از بین می‌برد
وی با بیان اینکه «مهمترین فاکتورهای آب سالم، نبود رنگ، بو، طعم و مزه در آب است» بیان کرد: از لحاظ شیمیایی بایستی املاح موجود، درحد متعادل و مطابق با استاندارد باشد. درواقع برخی از املاح مورد نیاز بدن انسان از طریق آب تأمین می‌شود، بنابراین استفاده از دستگاه تصفیه، املاح را به‌حدی کاهش می‌دهد که آب، تبدیل به آب مقطر و تلخ‌مزه شود. 
حسنی در رابطه با میزان استاندارد املاح معدنی در آب آشامیدنی افزود: آبی که املاح موجود آن بین 0-100 میلی‌گرم در لیتر باشد برای نوشیدن مناسب نیست و در مصارف صنعتی کاربرد دارد، اگر میزان املاح موجود در آب بین 100-500 میلی‌گرم باشد برای نوشیدن مطلوب بوده، بین 500-1000 میلی‌گرم در لیتر قابل‌قبول است و در انتها اگر بین 1000-1500 باشد حداکثر مجاز املاح موجود در آب است که طعم آن را شورمزه می‌کند. نکته اینجاست که میزان املاح معدنی موجود آب مشهد در محدوده 1000 میلی‌گرم در لیتر است.
آب‌های بسته‌بندی شده تازه نیستند
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با تفاوت استانداردهای موجود در آب لوله‌کشی و معدنی گفت: آب‌بسته‌بندی به دو دسته آب بطری‌شده و آب معدنی تقسیم می‌شود. آب بطری از چاه برداشت شده و تصفیه می‌شود، املاح آن را کاهش می‌دهند که معمولاً میزان آن، بین 100- 200 میلی‌گرم در لیتر است. این آب، گوارایی خاص خود را دارد، اما تازه نیست. دسته دوم آب‌های معدنی است که هیچ تغییری در آن ایجاد نمی‌کنند و دارای ویژگی‌های خاص خود است. برخی از این آب‌ها دارای آهن بیشتر، برخی فلوراید بیشتر و... است. باید توجه داشت زمانی که از آب‌های بطری‌ یا تصفیه شده استفاده می‌‌شود از لحاظ ذائقه به آن عادت می‌کنیم و روی سیستم گوارش تأثیر می‌گذارد.
وی گفت: آب بطری‌شده به استانداردهای مطلوب نزدیک است و کیفیت آن نسبت به آب لوله‌کشی بیشتر است، اما زمانی که در معرض تابش نور خورشید قرار گیرد برخی از مانومرها و ترکیبات شیمیایی موجود در بطری وارد آب می‌شود که کیفیت آن را تغییر می‌دهد از سویی دیگر این نوع آب، تازه نیست.
حسنی ادامه داد: شبکه آب‌رسانی به‌صورت حلقه است و از منابع مختلفی تأمین می‌شود، باید توجه داشت اگر کیفیت آب به حد غیرمجاز برسد اجازه مصرف، داده نمی‌شود. نکته دیگر در مورد آب لوله‌کشی این است که متولی تأمین آب، شرکت آب منطقه‌ای، متولی توزیع آن ادارات آب‌وفاضلاب شهری و روستایی و متولی نظارت بر آب وزارت بهداشت است، بنابراین ازآنجاکه سازمان‌های گوناگونی در بحث آب دخالت دارند، برای اینکه بتوانیم مسئولیت‌پذیری همه سازمان‌ها را در قبال کیفیت آب برانگیزیم، کمیته‌ای با عنوان کمیته امنیتی آب تشکیل داده‌ایم. 
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این کمیته اداره‌های گوناگونی چون محیط‌زیست، جهاد کشاورزی، ادارات آب‌منطقه‌ای، آب‌وفاضلاب، فرمانداری، استانداری و ... حضور دارند که هرکدام دارای وظایفی هستند. از سوی دیگر مطالعاتی انجام می‌شود تا عوامل تأثیرگذار بر کیفیت آب مشخص شود برای نمونه کشاورزی، تخلیه فاضلاب، گردشگری و ... در آن مؤثرند و بر همین اساس نقش سازمان‌ها در حوزه آب، مشخص می‌شوند.
حسنی با اشاره به چگونگی استاندارد آب تصریح کرد: پایش آب از نقطه آبگیر آغاز شده و تا جایی که مردم آب را از شیر برداشت می‌کنند، ادامه دارد. روال کار ما در حوزه پایش آب، براساس استاندارد ملی ایران 1053 است که شامل بررسی کیفیت میکروبی، فیزیکی و شیمیایی آب می‌شود. نمونه‌برداری‌هایی به‌صورت برنامه‌ریزی شده از ایستگاه‌های تعیین‌شده، صورت می‌گیرد تا وضعیت آب بررسی شود. مطابق با این بررسی‌ها، کیفیت آب آشامیدنی به‌دست می‌آید.
وی با بیان اینکه «برای تعریف کیفیت آب و شناسایی مخاطرات آن برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت و بلندمدت داریم تا بتوانیم این مخاطرات را با کمک دیگر سازمان‌ها برطرف کنیم» خاطرنشان کرد: زمانی که میزان مصرف آب بیشتر می‌شود مجبوریم تا از تمامی منابع آب استفاه کنیم از آنجاکه کیفیت یکسری از منابع آبی شهر پایینتر و در حد قابل‌قبول است؛ درنتیجه در زمان مصرف زیاد مجبوریم از این منابع استفاده کنیم.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

تعداد کلونی های تولید عسل در سبزوار افزایش یافت

حدود 1230 میلیارد ریال به حساب گندم‌کاران خراسان شمالی واریز شد

هوای مشهد سالم است

تعداد زنان مبتلا به پرفشاری خون در نیشابور و فیروزه بیشتر از مردان است

ورزشی برای پولدارها!!!

دیده شدن، خواسته اصلی هنرمندان تئاتر در شهرستان‌هاست

شمار مراکز مشاوره در خراسان رضوی به 224 واحد افزایش یافت

آنچه باید درباره سه آتش افروز مزارع کشاورزی بدانیم

زیر گذر حرم رضوی برای تردد وسایل نقلیه ساخته نشده است

فرآورده‌های دام و طیور از خراسان رضوی به 24 کشور جهان صادر می‌شود

70 درصد نزاع های مشهد در حاشیه شهر روی می دهد

بیش از دو هزار تن کود شیمیایی میان کشاورزان سبزواری توزیع شد

آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون استخدامی آتش نشانان خراسان جنوبی

رویکرد اعتدال گرایانه در تدوین سند ارتقای وضعیت زنان

رشد 43 درصدی آبیاری نوین در خراسان شمالی

16 هزار تن غلات در خواف برداشت شد

شرکت برق مشهد نسبت به مصرف زیاد انرژی در گرما هشدار داد

جزئیات قتل با اسلحه وینچستر در مشهد

تشکیل جلسه شورای هماهنگی ثبت احوال شهرستان سربیسه

دمای هوا در سرخس به 42 درجه رسید/گرد وخاک در جنوب خراسان رضوی

500 هزار مترمربع معابر شهر بجنورد آسفالت می شود

بارشهای بهاری در خراسان رضوی دو برابر شد

نبود برداشت آب از چاه های کشاورزی خراسان شمالی تا اردیبهشت

سرمایه گذاری در شهر نباید در تقابل با موضوع نشاط افزایی باشد

2 وقف جدید در شیروان به ثبت رسید/ضرورت ترویج فرهنگ وقف در جامعه

102 کلاس درس برای اسکان گردشگران در سبزوار تجهیز شد

ابلاغ مدیران مدارسی که وجه غیرمجاز دریافت کنند لغو می شود

وضعیت آبی همچنان ناپایدار است

بارشهای رگباری پراکنده در خراسان رضوی رخ می دهد

خراسان رضوی با افزایش دمای هوا و بارش‌های رگباری مواجه خواهد شد

هوای مشهد سالم شد

دمای هوا در خراسان رضوی به 40 درجه افزایش می یابد

169 میلیارد تومان برای بخش کشاورزی خراسان جنوبی ابلاغ شد

طرح توسعه امامزادگان باقریه با مشکل مواجه شده است

طرح دانش آموز عاری از پوسیدگی دندان در خراسان شمالی اجرا می شود

عملیات روکش آسفالت راه شیروان - بجنورد آغاز شد

بوستان غدیر مشهد آماده میزبانی از زائران در تعطیلات عید سعید فطر است

ذخیره آب سدهای خراسان رضوی سه برابر شد

برداشت بیش از 3000 تن زردآلو در خراسان جنوبی

14 کیلومتر رودخانه خراسان شمالی لایروبی شد

8 سال انتظار برای ساخت مرکز درمانی/بیمارستان بشرویه اعتبار ندارد

مبارزه با سن گندم در 15 هزار هکتار از مزارع خراسان رضوی انجام شد

با هوشیاری ماموران پلیس راه گرمه -میامی سنگ معدن قاچاق میلیاردی توقیف شد

زیره سبز خریدار ندارد

پارکینگ‌های حرم مطهر رضوی در شب‌های قدر تعطیل است

دکتر امیر محبیان: با بازشدن باب همه‎پرسی، شیرازه امور از دست دولت خارج می‎شود

بارشهای بهاری آب رسانی با تانکر در خراسان رضوی را کاسته است

150 پایگاه حامی یابی در خراسان جنوبی برپا می شود

هوای مشهد سالم است

سهیم شدن چاپخانه داران در ارز دولتی؛ آری یا نه؟