پیام خراسان

آخرين مطالب

آیا کیفیت آب مشهد استاندارد است؟ گفتگو

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آب شهر مشهد از لحاظ میکروبی مشکل خاصی ندارد، در مورد وضعیت شیمیایی آب باید گفت که فاکتورهای موجود در آن، بین قابل‌قبول و ایده‌آل متغیر است.
علی‌اصغر حسنی در رابطه با وضعیت کیفیت آب مشهد اظهار کرد: از روش‌هایی که می‌توان به‌وسیله آن، کیفیت آب را تغییر داد ترکیب منابع آبی کیفیت‌پایین با منابع آبی دارای کیفیت بالا است تا از این طریق قابلیت مصرف داشته باشد. استاندارد ملی آب ایران ترکیبی از استانداردهای سازمان بهداشت جهانی و کشورهای اروپایی است، بنابراین معیار ما برای درنظر گرفتن کیفیت آب، استاندارد ملی ایران است. درباره وضعیت نامناسب کیفیت آب باید توضیح داد که اگر در نمونه‌برداری‌ها مشکلی وجود داشته باشد، تلاش می‌کنیم بلافاصله مشکل را رفع کنیم و اگر برطرف نشود براساس نامه‌نگاری‌ و پیگیر‌هایی که با ادارات آب‌وفاضلاب صورت می‌گیرد منابع آب مشکل‌دار از دسترس خارج می‌شود و برای مصارفی چون کشاورزی، فضای سبز و... مورد استفاده قرار می‌گیرد.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مورد تغییر کیفیت آب در برخی از مواقع تابستان گفت: منابع سطحی آبی که در طول تابستان از سدها برداشت شده، تبخیر می‌شود و منجر به افزایش غلظت املاح آب شده که بر کیفیت آن تأثیر می‌گذارد. از سویی دیگر رشد جلبک‌ها نیز در تغییر کیفیت آب مؤثر است، زمانی که آب در معرض تابش خورشید قرار گیرد، جلبک‌ها رشد می‌کنند و در طعم و رنگ آن اثر منفی می‌گذارند.
وی افزود: معمولاً براساس استانداردهای موجود، آب به سه دسته ایده‌آل، قابل قبول و مجاز برای مصرف تقسیم می‌شود. آب شهر مشهد از لحاظ میکروبی مشکل خاصی ندارد، در مورد وضعیت شیمیایی آب باید گفت که فاکتورهای موجود در آن، بین قابل‌قبول و ایده‌آل متغیر است. به‌دلیل اینکه در برخی از مناطق، منابع آب از چاه، سد یا چشمه برداشت می‌شود، ممکن است کیفیت آب در محل آب‌گیر مطلوب باشد، اما زمانی که در شبکه آب‌رسانی شهر جریان یابد این کیفیت ممکن است تغییر کند. 
حسنی تشریح کرد: کمبود منابع موجب می‌شود که آب از لایه‌های عمقی زمین، برداشت شود، از آنجاکه ممکن است این لایه‌های عمقی رسوب‌گذاری بیشتری داشته باشند کیفیت مطلوبی نخواهند داشت، درنتیجه استفاده از آن منجر به تغییر کیفیت آب می‌شود. 
آیا کلر موجود در آب آشامیدنی مشهد استاندارد است؟
حسنی با اشاره به وجود میزان کلر استاندارد در آب توضیح داد: کلری که به آب افزوده می‌شود برای ازبین بردن آلودگی میکروبی است و از سوی دیگر برای ایجاد اطمینان از اینکه آلودگی ثانویه وارد شبکه آبی نشود؛ چراکه برخی مواقع اتفاقاتی چون ترکیدن لوله آب یا برگشت از مخازن آبی در خانه‌ها، موجب ورود آلودگی ثانویه در آب می‌شود. یکی از اقداماتی که به‌صورت پیوسته صورت می‌گیرد کلرسنجی منابع آبی است تا میزان کلر کمتر یا بیشتر از حد معمول و استاندارد نباشد.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: نکته دیگر بحث سختی یا گچ آب بوده که جزو فاکتورهای شیمیایی است. میزان سختی و گچ، بستگی به جنس زمین دارد. اما براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی و استاندارد ملی، سختی آب تأثیر سوئی بر سلامت مصرف‌کنندگان ندارد و تنها بر گوارایی آب تأثیر می‌گذارد. از آنجا که راه حل رفع این مشکل هزینه‌بر بوده و جزو فاکتورهای زیبایی و گوارایی آب است، جزو اولویت اول ما قرار نمی‌گیرد. 
دستگاه‌های تصفیه آب، املاح معدنی مورد نیاز بدن را از بین می‌برد
وی با بیان اینکه «مهمترین فاکتورهای آب سالم، نبود رنگ، بو، طعم و مزه در آب است» بیان کرد: از لحاظ شیمیایی بایستی املاح موجود، درحد متعادل و مطابق با استاندارد باشد. درواقع برخی از املاح مورد نیاز بدن انسان از طریق آب تأمین می‌شود، بنابراین استفاده از دستگاه تصفیه، املاح را به‌حدی کاهش می‌دهد که آب، تبدیل به آب مقطر و تلخ‌مزه شود. 
حسنی در رابطه با میزان استاندارد املاح معدنی در آب آشامیدنی افزود: آبی که املاح موجود آن بین 0-100 میلی‌گرم در لیتر باشد برای نوشیدن مناسب نیست و در مصارف صنعتی کاربرد دارد، اگر میزان املاح موجود در آب بین 100-500 میلی‌گرم باشد برای نوشیدن مطلوب بوده، بین 500-1000 میلی‌گرم در لیتر قابل‌قبول است و در انتها اگر بین 1000-1500 باشد حداکثر مجاز املاح موجود در آب است که طعم آن را شورمزه می‌کند. نکته اینجاست که میزان املاح معدنی موجود آب مشهد در محدوده 1000 میلی‌گرم در لیتر است.
آب‌های بسته‌بندی شده تازه نیستند
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با تفاوت استانداردهای موجود در آب لوله‌کشی و معدنی گفت: آب‌بسته‌بندی به دو دسته آب بطری‌شده و آب معدنی تقسیم می‌شود. آب بطری از چاه برداشت شده و تصفیه می‌شود، املاح آن را کاهش می‌دهند که معمولاً میزان آن، بین 100- 200 میلی‌گرم در لیتر است. این آب، گوارایی خاص خود را دارد، اما تازه نیست. دسته دوم آب‌های معدنی است که هیچ تغییری در آن ایجاد نمی‌کنند و دارای ویژگی‌های خاص خود است. برخی از این آب‌ها دارای آهن بیشتر، برخی فلوراید بیشتر و... است. باید توجه داشت زمانی که از آب‌های بطری‌ یا تصفیه شده استفاده می‌‌شود از لحاظ ذائقه به آن عادت می‌کنیم و روی سیستم گوارش تأثیر می‌گذارد.
وی گفت: آب بطری‌شده به استانداردهای مطلوب نزدیک است و کیفیت آن نسبت به آب لوله‌کشی بیشتر است، اما زمانی که در معرض تابش نور خورشید قرار گیرد برخی از مانومرها و ترکیبات شیمیایی موجود در بطری وارد آب می‌شود که کیفیت آن را تغییر می‌دهد از سویی دیگر این نوع آب، تازه نیست.
حسنی ادامه داد: شبکه آب‌رسانی به‌صورت حلقه است و از منابع مختلفی تأمین می‌شود، باید توجه داشت اگر کیفیت آب به حد غیرمجاز برسد اجازه مصرف، داده نمی‌شود. نکته دیگر در مورد آب لوله‌کشی این است که متولی تأمین آب، شرکت آب منطقه‌ای، متولی توزیع آن ادارات آب‌وفاضلاب شهری و روستایی و متولی نظارت بر آب وزارت بهداشت است، بنابراین ازآنجاکه سازمان‌های گوناگونی در بحث آب دخالت دارند، برای اینکه بتوانیم مسئولیت‌پذیری همه سازمان‌ها را در قبال کیفیت آب برانگیزیم، کمیته‌ای با عنوان کمیته امنیتی آب تشکیل داده‌ایم. 
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این کمیته اداره‌های گوناگونی چون محیط‌زیست، جهاد کشاورزی، ادارات آب‌منطقه‌ای، آب‌وفاضلاب، فرمانداری، استانداری و ... حضور دارند که هرکدام دارای وظایفی هستند. از سوی دیگر مطالعاتی انجام می‌شود تا عوامل تأثیرگذار بر کیفیت آب مشخص شود برای نمونه کشاورزی، تخلیه فاضلاب، گردشگری و ... در آن مؤثرند و بر همین اساس نقش سازمان‌ها در حوزه آب، مشخص می‌شوند.
حسنی با اشاره به چگونگی استاندارد آب تصریح کرد: پایش آب از نقطه آبگیر آغاز شده و تا جایی که مردم آب را از شیر برداشت می‌کنند، ادامه دارد. روال کار ما در حوزه پایش آب، براساس استاندارد ملی ایران 1053 است که شامل بررسی کیفیت میکروبی، فیزیکی و شیمیایی آب می‌شود. نمونه‌برداری‌هایی به‌صورت برنامه‌ریزی شده از ایستگاه‌های تعیین‌شده، صورت می‌گیرد تا وضعیت آب بررسی شود. مطابق با این بررسی‌ها، کیفیت آب آشامیدنی به‌دست می‌آید.
وی با بیان اینکه «برای تعریف کیفیت آب و شناسایی مخاطرات آن برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت و بلندمدت داریم تا بتوانیم این مخاطرات را با کمک دیگر سازمان‌ها برطرف کنیم» خاطرنشان کرد: زمانی که میزان مصرف آب بیشتر می‌شود مجبوریم تا از تمامی منابع آب استفاه کنیم از آنجاکه کیفیت یکسری از منابع آبی شهر پایینتر و در حد قابل‌قبول است؛ درنتیجه در زمان مصرف زیاد مجبوریم از این منابع استفاده کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/118046/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرصت مجدد جاماندگان کنکور در خراسان جنوبی

سیلاب در زیرکوه خسارات جانی نداشت

یک‌هزار و 500 واحد مسکونی ویژه محرومان مشهد در حال ساخت است

109 کلاس درس جدید نیاز مهرماه شهرستان بیرجند

امضای تفاهم‌نامه اجرای طرح فیبر نوری در شهر بیرجند

اعزام زائران اصفهانی حج تمتع از سوم خرداد به سرزمین وحی

برگزاری جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد

انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد

سهم بخش‌های مختلف حمل و نقل در ترانزیت کالا و جابه‌جایی مسافر و بار

ویزیت رایگان 74 سالمند ساکن در سرای سالمندان تربت حیدریه

برگزاری آزمون سراسری کنکور در شهرستان بردسکن

افزایش 47 درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین

مورینیو: در فوتبال یک‌بار و به‌خاطر رئال گریه کردم

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

نزدیکی نگاه به حجاب در اسلام و مسیحیت

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

آغاز لایروبی 2 کیلومتر از کانال درجه یک شبکه آبیاری و زهکشی سرخس

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

اخبار کوتاه خراسان رضوی / 6 اردیبهشت

هشدار هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید در برخی استان ها

ماجرای غرق شدن پسر بچه 7 ساله در اردوی ازمیغان تا بهشت

سد شکسته شده در خراسان جنوبی نداریم/ سلامت سد‌ها در برابر سیل

25 اردیبهشت امسال آخرین مهلت برای تبدیل مجوز‌های کاغذی به شناسه یکتا

احیای 308 کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی

روستای رقه میزبان بارش رحمت الهی شد + فیلم

سدهای خراسان‌جنوبی در حالت پایدار و مطمئن هستند

فوت جوان 21ساله بر اثر واژگونی رانا در محور بجستان به روستای مزار

ارز حج 1403 تأمین شد

صدور ویزای زائران حج تمتع در حال پیگیری است

نگهداری مواد مخدر توسط فرزند معاون سابق قوه قضائیه؟ | افشای راز خودروهای مازراتی، پورشه و بنز در جلسه دادگاه | عصبانیت آقازاده از انتشار اعترافات!

اگر حیوانات جنگل زندگی اشرافی داشتند! (عکس)

نظارت و بازرسی مستمر از مراکز دارویی درمانی و مایه کوبی دامپزشکی شهرستان تربت حیدریه

هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در خصوص بیماری تب نزله‌ای بدخیم

هشدار شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز در خصوص بیماری بابزیوز در دام‌ها

سیل موجب انسداد ١٠ راه روستایی در شهرستان بم شد

تشدید نظارت برفعالیت مشاوران معاملات املاک در مشهد

فعال بودن40 درصد معادن نیشابور

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

شهرداری مشهد 4 نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند

برآورد یک میلیاردتومانی برای ساخت بیمارستان ٣٢٠ تختخوابی شهید کلاهدوز قوچان

اجرای 100درصدی مرحله اول طرح تکمیلی فلج اطفال در نیشابور

مناظرات دور دوم انتخابات مجلس در مشهد کلید خورد

درحال ساختن بودن1500 واحد مسکونی برای محرومین در حاشیه شهر مشهد

ضرورت جهادتبیین در موضوعات اقتصادی/تعیین مشوق‌های ویژه برای استان

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ساخت 1500 واحد مسکن محرومین در حاشیه شهر مشهد

سفر جاده‌ای به خراسان رضوی 17 درصد افزایش یافت

ساخت 10 تلمبار مشارکتی نوغانداری در خراسان شمالی

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی رونمایی می‌شود