پیام خراسان

آخرين مطالب

مدیرعامل آب منطقه خراسان رضوی:

رفتار مصرف‌کننده با مدیریت اقتصاد آب اصلاح می‌شود اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - مدیرعامل آب منطقه خراسان رضوی گفت: باید اقتصاد آب مدیریت شود و تا زمانی که این امر صورت نگیرد، رفتار مصرف کننده اصلاح نخواهد شد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمد علایی در نشست تخصصی بازچرخانی پساب‌های شهری و صنعتی در دومین همایش ملی فناوری های آب، اظهار کرد: در استان حدود 1.2 میلیارد مترمکعب آب وجود دارد اما بیش از 100 درصد منابع آبی خود برداشت می‌کنیم، آیا با این شیوه می‌توان آینده‌ای برای خود و آیندگان فراهم کرد؟ در واقع با این شیوه نمی‌توان آینده خود و آیندگان را رقم زد؛ باید شیوه‌های خود را در حوزه محیط زیستی اصلاح کنیم چراکه با این روش ادامه دهیم تا 10 و یا 12 سال دیگر بیشتر آب نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: این مشکل را تنها می‌توان با مدیریت اقتصاد آب حل کرد. بخش خصوصی نیز در این حوزه حاضر به سرمایه‌گذاری نیست چراکه این سرمایه‌گذاری مقرون به صرفه نیست زیرا هزینه تمام شده هر یک مترمکعب آب حدود 1500 تومان است در حالیکه این میزان آب حدود 500 تا 600 تومان به فروش می‌رسد و درنتیجه این سرمایه‌گذاری زیان‌ده است.
مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان رضوی عنوان کرد: باید اصلاح شبکه و کیفیت آب را بهبود بخشید و این امر تنها با مدیریت و اصلاح اقتصاد آب امکان پذیر است. جمعیت مشهد در سال 1353 حدود 245 نفر بوده در حالیکه در سال جاری این میزان به 3.5 میلیون نفر رسیده است به طوریکه جمعیت حاشیه شهر مشهد 1.5 میلیون نفر بوده و این میزان برابر جمعیت سه استان کشور است. این مسائل ناشی از سیاست‌های نادرست ماست و باید در سیاست‌ها تجدید نظر شود.
علایی اضافه کرد: اقداماتی در شرکت آب منطقه‌ای استان در راستای استفاده از پساب از سال 97 آغاز شده است؛ پساب برخی از مناطق با حق‌آبه روستایی سطح سد کارده و طرق را جایگزین کردیم اما کیفیت فاضلاب پسابی که به روستا‌ها داده می‌شود، نامطلوب است‌. البته شهر مشهد دارای دو تصفیه‌خانه مناسب است که یکی از آنها درخین عرب واقع شده اما سه تصفیه‌خانه دیگر نیز در سطح شهر موجود است که به خوبی فعالیت ندارند.
وی افزود: همچنین از محل اعتبارات ملی نباید در این راستا استفاده شود چراکه منجر به افزایش جمعیت حاشیه‌نشینی می‌شود. بنابراین باید اقتصاد آب مدیریت شود و تا زمانی که این امر صورت نگیرد، رفتار مصرف کننده اصلاح نخواهد شد.
علایی در خصوص میزان آب مصرفی در شهر مشهد تصریح کرد: مساحت مشهد حدود 273 هزار مترمکعب بوده که میزان آب مصرفی این شهر حدود 225 میلیون مترمکعب است؛ 80 درصد از این میزان آب مصرفی تبدیل به فاضلاب می‌شود یعنی حدود 170 میلیون مترمکعب در سال فاضلاب تولید می‌کنیم. این مساله به عنوان یک فرصت به شمار می‌رود البته در صورتی که ضعف مدیریتی وجود نداشته باشد‌ و مجموعه به درستی کار کند. از طرفی می‌توان این حجم از فاضلاب را با یک تصفیه درست آب را مدیریت کرد.
در ادامه نشست، مهدی جمشیدی، مدیرعامل حامیان نجات آب خراسان رضوی، اظهار کرد: تغییر سیاست ‌در این حوزه باید اتفاق بیافتد. درست است که فاضلاب یک منبع آلوده‌کننده است اما می‌تواند به عنوان یک منبع آب پایدار محسوب شود.
وی ادامه داد: اگر خواهان توسعه در کشور و استان خود هستیم، باید مسائلی را درک کنیم که آب باید به عنوان یک منبع پایدار است؛ یعنی باید آب بازچرخانی شود. باید به عنوان یک شهروند حق خود را مطالبه کنیم به طوریکه باید سیاست‌های نادرست و مدل مدیریتی اصلاح شود. در واقع باید انتظار داشت که از این همایش خروجی مطلوب بدست آید. همچنین دولت می‌تواند بخشی از کار را به دست مردم بسپارد تا در راستای بهبود این مساله گام بردارند.
اتکا به نفت شرایط ناپایداری در محیط زیست ایجاد کرده است
محمد علایی در بخش دیگری از سخنانش همچنین با اشاره به اینکه خراسان رضوی جزو مناطق خشک کشور است، اظهار کرد: خراسان رضوی سرزمین قنات قصبه، سرزمین مردان و زنان بزرگی است که 8000 سال توانستند با مشکل کم آبی در شرایط خشک زندگی کنند.
وی ادامه داد: ما طی 60 سال گذشته با اتکا به درآمد نفتی و تصور اینکه محیط زیست باید در اختیار ما باشد شرایط ناپایداری را برای محیط زیست رقم زدیم. بخش زیادی از استان نیمه خشک و 76 درصد آن خشک است.همچنین دمای هوای ما نسبت میانگین جهانی بالاست، در 40 سال گدشته نیز به دلایل گوناگون و پدیده نامناسب گرم شدن هوا میزان بارش از آنچه بوده کمترشده است و هرساله شاهد رشد خشکسالی بیشتری نسبت به گذشته بوده ایم.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی اضافه کرد: در 60 ساله گذشته دولت با اتکا بر درآمد های نفتی نگاه مردمی و تشکل‌های قانونی از منابع آب را حذف کردند که نبود تشکل های مردمی در مدیریت آب پبامدهای منفی را برای ما رقم زدند.
وی با اشاره به اینکه دولت به تنهایی نمی تواند بحران آب را مدیریت کند، گفت: مساله آب باید برای هر خراسانی و هر فرد یک مساله جدی باشد؛ مهمترین رمز تداوم حیات ایرانیان در 8000 هزار سال خشکسالی سازگاری با محیط زیست بوده است. در حال حاضر برجسته‌ترین رمز ماندگاری ما نیز سازگاری و مدارا کردن با طبیعت و کم آبی است. شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی با ارائه راهبردهای متعدد بعد از 7 ماه توانست سند سازگاری با کم آبی را تصویب کند که طی آن باید تا سال 1405 باید کسری مخزن آب به صفر برسد.
وی با اشاره به اینکه باید برداشت های آبی معقولانه ای از طبیعت داشته باشیم، گفت: با کمک تشکل های مردمی و تجربه 8 هزار ساله پیشینیان ما و همچنین به کمک اساتید برجسته در این حوزه باید بحران خشکسالی را مدیریت کنیم.
مدیر شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی با تاکید بر فرصت های موجود در استان، خاطرنشان کرد: هم‌اندیشی، زبان مشترک و منطقی بین مسئولان و کشاورزان، رسیدن به درک واحد از مدیریت آب از جمله فرصت‌های مغتنمی است که باید مد نظر همگان قرار گیرد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/119739/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رتبه اعتباری اسرائیل بار دیگر کاهش یافت

بازیکنان سپاهان بدون استراحت در باغ فردوس!

کشف محموله 512 کیلویی شیشه در تایباد

تجدید پیمان با آرمان شهدا

چرا «طلای ابلهان» واقعا ارزشمند است؟

لغو پرواز مشهد - دبی به‌دلیل عدم پذیرش فرودگاه مقصد

آیت الله مکارم شیرازی: هزینه سفر حج بسیار سنگین است

امیرعبداللهیان: این بار پاسخ ایران فوری و حداکثری خواهد بود

بیش از 12 میلیون مسافر به خراسان رضوی سفر کردند

انتصاب سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی

شهرداری خانلق شیروان قهرمان کشتی باچوخه کشور

راهپیمایی مردمی حمایت از عملیات «وعده صادق» در مشهد برگزار می شود

برگزاری همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب»

هزینه سفر حج بسیار سنگین شده است

معارفه معاون جدید اجتماعی فرهنگی و زیارت استانداری قم

دختران خراسان شمالی بر بام کوراش کشور ایستادند

کشف محموله 566 کیلوگرمی مواد مخدر صنعتی در مرز دوغارون

رئیسی : اگر دشمن بار دیگر خطا کند پاسخی دریافت خواهد کرد که او و حامیانش را پشیمان می‌کند

خدمات رسانی قرارگاه خدمات به زائر در حوزه‌های اقامت و مباحث رفاهی

بهره‌برداری پارکینگ طبقاتی ١5٠٠ واحدی میدان شهدا تا پایان بهار 1403

کشف محموله سنگین شیشه از یک دستگاه تریلی توسط مرزبانان هنگ تایباد

اگر دشمن بار دیگر خطا کند، پاسخی پشیمان کننده خواهد دید

ناجی‌ گل‌گهر این‌بار به داد استقلال رسید!

حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ (فیلم)

رئیسی در اجتماع مردم شاهرود: اگر دشمن بار دیگر خطا کند پاسخی دریافت خواهد کرد که او و حامیانش را پشیمان می‌کند

معاون اقتصادی استاندار خراسان رضوی منصوب شد

کشف محموله سنگین مواد مخدر در هنگ مرزی تایباد

رتبه چهارم خراسان جنوبی در اجرای طرح مسطورا

اتمام 53 پروژه اقتصادی تا پایان دولت در خراسان رضوی

برگزاری مراسم شکرانه خدمت قرارگاه عملیاتی زائران نوروزی مشهد

پیکان سبزوار برابر پرواز هوانیروز اصفهان پیروز شد

ارائه آموزش‌های مهارتی به بیش از 3 هزار نفر از آسیب دیدگان اجتماعی

برگزاری راهپیمایی حمایت از مردم غزه و عملیات وعده صادق

غرق شدن پسر هفت ساله در روستای ازمیغان طبس

کشف پراید سرقتی کمتر از 2 ساعت در طبس

پرواز بالگرد اورژانس نیشابور برای نجات بیمار سکته مغزی

تسهیل امر زیارت، تکلیف مدیریت شهری در مشهد است

دبیر کل سازمان ملل: تنها یک خطای محاسباتی در خاورمیانه، برای جهان فاجعه بار خواهد بود

کشف محموله سنگین شیشه و هروئین از یکدستگاه تریلی در هنگ تایباد

درخشش استقلالی سابق این بار در دربی کوچک

پسربچه 7ساله در آب‌های سطحی روستای ازمیغان طبس غرق شد

تصادف مرگبار 2 سواری با تریلر در جاده مشهد - تربت حیدریه

تکریم و معارفه سرپرست معاونت اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم

پیروزی پیکان سبزوار مقابل هوانیروز اصفهان

کشف بیش از 2 کیلوگرم مواد مخدر صنعتی در گمرک دوغارون تایباد

ویسی: دو بار فولاد بیمار را به من دادند

یک کشته و 4 مصدوم در تصادف دو دستگاه خودروسواری در جاده مشهد به تربت حیدریه

عفو و بخشودگی 3 محکوم تعزیراتی خراسان جنوبی از سوی رهبر انقلاب

سرپرست معاونت اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم منصوب شد

علم الهدی : اینکه سن ازدواج بالا رفته، ریشه آن فرهنگی است