کارخانههای نمکزدایی آب بر محیط زیست تاثیر منفی میگذارند
علمي
بزرگنمايي:
پیام خراسان- کارخانههای
شیرینسازی آب، روزانه حدود 142 میلیون متر مکعب آب نمک را تلمبه کرده و
حدود 95 میلیون متر مکعب آب شیرین تولید میکنند.
طبق مطالعات انجام شده توسط موسسه
آب، محیط زیست و بهداشت (UNU-INWEH) در دانشگاه کانادا، حدود 55 درصد
شورآب، حاصل عملیات شیرینسازی آب کارخانههای عربستان سعودی، امارات
متحده عربی و قطر است.
پسماند این کارخانهها که شامل آب شور است بیش از اندازه بوده و در نهایت وارد دریا میشود.
این شور آب حدود پنج درصد نمک و
سمومی مانند کلر و مس دارد. این میزان شوری از شوری آب دریاها که حدود 3.5
درصد است بیشتر بوده و مشکلات زیادی برای محیط زیست به همراه دارد.
محقق این تحقیق، ادوارد جونز از
UNU-INWEH گفت: زبالههای شیمیایی در محیط زیست جمع میشوند و تاثیرات
منفی از جمله سمی شدن آب برای ماهیها به همراه دارند.
این تاثیرات منفی بر ماهیها و سایر آبزیان به دلیل زنجیره غذایی بر سلامت انسان نیز تاثیرگذار است.
Gurpal Toor متخصص کیفیت آب از دانشگاه مریلند اظهار کرد: نمک یک مشکل جدی در سلامت انسان و محیط زیست محسوب میشود.
وی گفت: به همین منظور باید
روشهایی برای کاهش میزان نمک در طبیعت ارائه کرد که از آن جمله میتوان به
آبیاری گیاهان با قابلیت استفاده از آب شور اشاره کرد.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/130156/