پنیر پوستی سوغات عشایر خراسان شمالی
اقتصادي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - عشایر خراسان شمالی دارای 700 هزار راس دام سبک هستند که نقش بسزایی در تولید محصولاتی همچون گوشت و پشم دارند.
به گزارش ایسنا، منطقه خراسان شمالی، پنیر پوستی یکی از محصولاتی است که توسط این قشر از جامعه تولید می شود و میزان تولید آن به بیش از 100 تن در سال می رسد.
این محصول لبنی آنقدر خوشمزه و خوش طعم است که هر کیلوگرم آن در حال حاضر در بازار با قیمت 70تا 80 هزار تومان به فروش می رسد.
در گذشته پنیر یکی از مواد خوراکی اصلی مردم عشایر این استان بوده است بنابراین برای اینکه بتوانند پنیر خود را برای مدت یک سال نگه دارند آن را در پوست گوسفند قرار می دادند.
مردم عشایر برای اینکه بتوانند پوست پنیر خود را تهیه کنند به هنگام کشتار دام، دام را با ظرافت خاصی ذبح می کردند که آن پوست پاره نشود و بعد از جدا کردن لاشه دام از پوست آن را به خوبی می شستند و سپس به مدت یک سال به آن مهلت می دادند تا کاملا خشک و آماده جانمایی برای قرار دادن پنیر شود.
در گذشته زنان عشایری برای اینکه بتوانند پنیر را تهیه کنند در یک ظرف کوچک مقداری آب را جوشانده و سپس در داخل آن موادی همچون شیلاف گوسفند و دو تا سه عدد لیموترش خشک می انداختند.
بعد از اینکه یک دیگ بزرگ 40 تا 50 کیلویی شیر به جوش می آمد یکی دو کاسه ماست خوری از محلول مذکور را داخل دیگ می ریختند تا شیر و آن محلول خود را بگیرد و سپس در داخل آن مقداری نمک می ریختند.
بعد از اینکه پنیر خود را می گرفت در داخل یک کیسه پارچه ای قرار داده می شود تا آب آن گرفته شود سپس در زیر تشتی قرار می دادند تا خشک شود.
بعد از اینکه پنیر خشک شد آن را به مدت 40 تا 50 روز در داخل آب نمک قرار می دادند و بعد از آن با ماست چکیده مخلوط کرده و در داخل پوستی که از قبل آماده شده قرار می داند.
انتهای پیام
-
سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۱:۵۲
-
۷۳ بازديد
-
ایسنا - اقتصادی - خراسان شمالی
-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/137549/