پیام خراسان

آخرين مطالب

قائم مقام وزیر بهداشت:

سالانه 430 نفر به‌خاطر هزینه‌های درمانی زیر خط فقر می‌روند/تعرفه بیمارستان‌های خیریه سه برابر دولتی‌ست اجتماعي

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در ایران سالانه 430 نفر بخاطر هزینه‌های درمانی زیر خط فقر می‌روند.
به گزارش ایسنا-منطقه خراسان، ایرج حریرچی امروز در مراسم افتتاح بخش‌های جدیدالتاسیس بیمارستان فوق تخصصی جراحی عروق علوی شامل آنژیوگرافی، آنژیوپلاستی، عروق محیطی، تخت‌های ممتاز و BICU 
با بیان اینکه «نظام‌های سلامت چهار هدف دارند»،اظهار کرد: هدف اول این است که سلامت مردم را افزایش دهند. با توجه به ایچنکه هزینه‌های سلامت در تمام دنیا گران است، سازمان بهداشت جهانی، هدف دوم نظام سلامت را محافظت مالی مردم از مخاطرات ناشی از بیماریها قرار داده که این هدف سه معیار دارد؛ یک اینکه مردم بخاطر هزینه‌های بهداشت و درمان فقیر نشوند، دوم اینکه دچار هزینه‌های کمرشکن نشوند و سوم اینکه پرداختی از جیب مردم به حداقل برسد .
وی ادامه داد: هدف سوم نظام‌های سلامت کسب رضایت مردم است که بخشی از آن به مسائلی مالی ربط دارد و هرچه میزان هزینه‌ها پایین‌تر باشد، رضایت مردم بیشتر است. هدف چهارم کارایی است یعنی با پول کمتر، سلامت بیشتر بدست بیاوریم.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه « بدترین نوع فقر، فقر ناشی از بیماری است»، بیان کرد: وقتی بیماری، علت فقر است، فرد نمی‌تواند کار کند، هزینه‌های بالایی را متحمل می‌شود و در حلقه معیوب می‌افتد. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، در دنیا سالانه حدود 100 میلیون نفر بخاطر هزینه‌های بهداشتی و درمانی زیر خط فقر می‌روند، در حالی که نصف مردم دنیا خدمات بهداشتی درمانی ناقص دریافت می‌کنند.
در ایران سالانه 430 نفر بخاطر هزینه‌های درمانی زیر خط فقر می‌روند
حریرچی با اشاره به اینکه «این آمار در کشور ما قبل از اجرای طرح تحول سلامت 0٫83 درصد بود»، تصریح کرد: یعنی سالانه 0٫83 درصد مردم ما زیر خط فقر می‌رفتند. این آمار شامل 680 نفر می‌شود. بعد از اجرای طرح تحول سلامت اتفاقات مهمی افتاد. این آمار در حال حاضر 0٫51 درصد رسیده که شامل حدود 430 نفر می‌شود.
وی ادامه داد: بدترین نوع تامین منابع در نظام سلامت پولی‌ست که موقع دریافت خدمت دریافت می‌شود و در واقع سوبسید فقیر به غنی است. بدترین نوع پرداخت در تمام دنیا پرداختی از جیب است که متوسط آن در دنیا 18 درصد است. این آمار در کشور ما قبل اجرای طرح تحول سلامت 54 درصد بود و در سال 89 به 58٫6 درصد هم رسیده بود. این آمار در سال 95 به 35٫1 درصد رسید. اما هنوز هم این آمار خیلی بالاست. یعنی یک سوم هزینه‌های سلامت را مردم از جیب خود پرداخت می‌کنند. این رقم طبق برنامه ششم توسعه باید به زیر 25 درصد برسد. 
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد راه حل برای این هزینه‌های کمرشکن و پرداختی از جیب مردم عنوان کرد: معمولا در کشورهای مشابه ما نمی‌توانند تمام هزینه‌ها را تامین کنند حتی در اروپا و آمریکا هم اینگونه است.برخی ایالات آمریکا 70 درصد بیمارستان‌هایشان خیریه است. در کشور ما سه درصد بیمارستان‌ها خیریه است. 
تعرفه بیمارستان‌های خیریه سه برابر دولتی و سه چهارم خصوصی است
حریرچی با تاکید بر اینکه »مفهوم خیریه بهداشتی درمانی در ذهن ما بد جاافتاده»، گفت: مفهوم غیر عادی در خیریه‌هایمان راه افتاده که می‌گویند من خیریه‌ام، بیمارستان را می‌سازم و می‌روم و این بیمارستان باید خودگردان اداره شود و کار خیریه کند. این موضوع امکان‌پذیر نیست. سال 96 و 97 را نگاه کنید دستمزد عمل کیسه سنگ صفرا در بیمارستان دولتی بدون بیمه بین 400 تا 500 هزارتومان، در بیمارستان خصوصی یک میلیون و 800 هزارتومان و در بیمارستان خیریه یک میلیون و 400 هزار تومان بود تعرفه در بیمارستان خیریه سه برابر دولتی و سه چهارم خصوصی است. برای عمل کیسه سنگ صفرا فرد اگر بیمه داشته باشد بیمه هزینه دولتی را پوشش می‌دهد، یعنی در بیمارستان خیریه تا 400 هزار تومان را بیمه پوشش می‌دهد و اختلاف 400 هزار تا یک میلیون و 400 هزار را باید فرد از جیب خود پرداخت کند.
فقرا نمی‌توانند به بیمارستان‌های خیریه بروند
وی با اشاره به اینکه « مجامع بین‌المللی خیلی از حرف‌های دین را به زبان علم می‌زنند»، عنوان کرد: آنها می‌گویند هیچ خدمتی در نظام سلامت نباید ارائه شود مگر اینکه فقرا از آن بهره‌مند شوند.درحال حاضر به اکثر بیمارستان‌های خیریه ما فقرا نمی‌توانند بروند. این بیمارستان‌ها اصلا ورود فقرا ندارد زیرا ما به‌التفاوت تعرفه دولتی و خیریه را از آنها می‌گیرند. 
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: خواهش ما این است اگر خیرین می‌خواهد درمانگاه بزند که روزی هزار مریض در آنجا درمان شوند، صد مریض درنظر بگیرند و این درمانگاه را ده سال حمایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: شاید ما برنامه‌ریزی خوبی در این زمینه نکردیم باید برنامه ریزی کنیم که بیمارستان‌های خیریه گسترش پیدا کنند، اما فقرا و محرومین را نشانه بگیرد. 
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/148719/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سدهای خراسان‌جنوبی در حالت پایدار و مطمئن هستند

فوت جوان 21ساله بر اثر واژگونی رانا در محور بجستان به روستای مزار

ارز حج 1403 تأمین شد

صدور ویزای زائران حج تمتع در حال پیگیری است

نگهداری مواد مخدر توسط فرزند معاون سابق قوه قضائیه؟ | افشای راز خودروهای مازراتی، پورشه و بنز در جلسه دادگاه | عصبانیت آقازاده از انتشار اعترافات!

اگر حیوانات جنگل زندگی اشرافی داشتند! (عکس)

نظارت و بازرسی مستمر از مراکز دارویی درمانی و مایه کوبی دامپزشکی شهرستان تربت حیدریه

هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در خصوص بیماری تب نزله‌ای بدخیم

هشدار شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز در خصوص بیماری بابزیوز در دام‌ها

سیل موجب انسداد ١٠ راه روستایی در شهرستان بم شد

تشدید نظارت برفعالیت مشاوران معاملات املاک در مشهد

فعال بودن40 درصد معادن نیشابور

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

شهرداری مشهد 4 نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند

برآورد یک میلیاردتومانی برای ساخت بیمارستان ٣٢٠ تختخوابی شهید کلاهدوز قوچان

اجرای 100درصدی مرحله اول طرح تکمیلی فلج اطفال در نیشابور

مناظرات دور دوم انتخابات مجلس در مشهد کلید خورد

درحال ساختن بودن1500 واحد مسکونی برای محرومین در حاشیه شهر مشهد

ضرورت جهادتبیین در موضوعات اقتصادی/تعیین مشوق‌های ویژه برای استان

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ساخت 1500 واحد مسکن محرومین در حاشیه شهر مشهد

سفر جاده‌ای به خراسان رضوی 17 درصد افزایش یافت

ساخت 10 تلمبار مشارکتی نوغانداری در خراسان شمالی

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی رونمایی می‌شود

بازگشایی جاده تربت جام -صالح آباد

پیشگامی خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی

مدیر عامل جدید شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی معرفی شد

امضای تفاهم نامه اجرای طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها

اشتغال 700 نفر دربازارچه‌های مرزی خراسان رضوی

پاکسازی بیش از 912 هکتار از اراضی خراسان رضوی

سیل خراسان جنوبی/ خسارت به جاده ها/ فرصت مجدد برای جاماندگان کنکور

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد

حال‌وهوای بارانی حرم مطهر امام مهربا‌نی‌ها

زوایای جدید از جنایت هولناک «چشم‌آبی‌ها» در بزرگراه آسیایی

کشف بیش از 7 تُن برنج تقلبی در شهرستان مشهد

هشدار سازمان هواشناسی نسبت‌به رگبار باران و باد شدید در برخی استان‌ها

وزیر کشور وارد مشهد شد

تجلیل از 24 معلم نمونه بیرجند

هوشمندسازی مدارس گناباد به 200 کلاس درس ارتقا یافت

هوشمند سازی مدارس گناباد به 200 کلاس درس ارتقا یافت

لندر جان سخت ژاپن برای سومین بار روی ماه بیدار شد

پیکر جانباز شهید پاسبان در تربت جام آرام گرفت

واژگونی رانا با یک جان باخته در محور بجستان به روستای مزار

عرضه چهار نمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس

آماده‌باش هلال‌احمر خراسان‌ جنوبی به دنبال هشدار سیلاب در بیرجند و خوسف

راه‌های دسترسی شهرستان خوسف به روستاها مختل شد

سدهای خراسان جنوبی در حالت پایدار و مطمئن هستند

واقعه طبس باید در عرصه‌های ملی جدی دیده شود

آغاز مسابقات کشوری کشتی با چوخه گرماب