پیام خراسان

آخرين مطالب

ساز بیمه برای کشاورزان خسارت دیده کوک نیست اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - سبزوار- مزارع نقاط مختلف با احتمال ناسازگاری طبیعت با حوادثی همچون سیلاب، تگرگ، توفان و سرمازدگی مواجه هستند. در این میان کشاورزانی که کشتزارهایشان را بیمه کرده اند امید دارند که برای جبران خسارت ها از طریق صندوق های بیمه کشاورزی یاری شوند.

با این وجود دیده می شود که برخی کشاورزان گرچه برای بیمه مزارع خود اقدام کرده اند اما هنگام مراجعه به بیمه گر برای جبران خسارات درگیر مشکلاتی می شوند که امیدشان بر باد می دهد.
رسالت واقعی "صندوق بیمه" حمایت از تولیدکننده بخش کشاورزی در برابر حوادق قهری و برگرداندن آن به چرخه تولید است اما بعضاً عملکرد ضعیف بیمه گران و بی نظمی در جبران خساراتی که به ویژه ظرف سه ماه اخیر در شهرستان سبزوار رخ داد، موجب شده بسیاری از این کشاورزان ناامید از جبران ضررها دیگر رغبتی به بیمه کردن مزارع و محصولات خود نداشته باشند.
غرامت های بیمه ناچیز است
یکی از کشاورز سبزواری که سیل بخش زیادی از مزارع وی را از بین برده به خبرنگار ایرنا گفت: همه ساله بلایای طبیعی خسارت زیادی به تولیدات کشاورزی وارد می کند اما پرداخت غرامت ناچیز و غیرواقعی است و با تاخیر فراوان از سوی صندوق بیمه پرداخت می شود که این موارد دلسردی کشاورزان را به دنبال داشته است.
محمود جلینی افزود: بیمه محصولات کشاورزی باید به منزله تضمین تولید و آرامش برای کشاورزان تلقی شود اما عملکرد ضعیف صندوق بیمه، افزایش تعرفه حق بیمه و سختگیری کارشناسان بیمه برای تعیین علت و میزان خسارت این اطمینان خاطر را از کشاورزان سلب کرده است.
وی ادامه داد: با وجود ضریب خطر بالای بخش کشاورزی، به دلیل همین عملکردهای نامطلوب صندوق بیمه بسیاری از زارعان و باغداران سبزواری عطای بیمه را به لقایش بخشیده اند.
غیر واقعی بودن پرداختها
یک باغدار پسته در روستای دولت آباد سبزوار نیز به خبرنگار ایرنا گفت: حجم خسارت ها به محصولات کشاورزی بر اثر بلایای طبیعی تگرگ و سرما زیاد است اما پرداختی حق بیمه با میزان خسارتها مطابقت ندارد.
محمد دولت آبادی مدعی شد: کارشناسان صندوق بیمه هنگام ارزیابی خسارت بسیار سختگیری می کنند و با بهانه جوییهای مختلف سعی دارند از پرداخت خسارت خودداری کنند.
وی ادامه داد: باغ پسته من پارسال به سبب بارش تگرگ با افت شدید محصول مواجه شد اما کارشناسان بیمه علت آن را تاثیر سرمای سال قبل تر دانسته و هیچ کمکی از ناحیه بیمه شامل حالم نشد.
این باغدار گفت: هرچند بیمه ها در نهایت مبلغی به عنوان خسارت به باغداران و کشاورزان پرداخت می کنند اما به دلیل طولانی شدن روند اداری و غیرواقعی بودن پرداخت ها، صندوقهای بیمه طیف وسیعی از مشتریان خود را از دست داده اند.
صندوق بیمه کشاورزان نیازمند حمایت
مدیرعامل یکی از نمایندگیهای صندوق بیمه کشاورزی در سبزوار نیز به خبرنگار ایرنا گفت: رونق صندوق بیمه کشاورزی نیازمند حمایت کشاورزان است بطوری که هرقدر حق بیمه و سهم کشاورز بیشتر باشد اعتبارات صندوق بیمه محصولات کشاورزی افزایش می یابد.
مهشید راهبر به بی اعتمادی برخی کشاورزان به عملکرد صندوق بیمه اشاره و بیان کرد: گفت: ظرف چند سال اخیر صندوق بیمه چالشهای جدی در پرداخت غرامت داشته چون جبران خسارتها از منابع داخلی بانک کشاورزی صورت می گرفت و بدهی دولت نیز به صندوق بیمه پرداخت نشده بود.
وی افزود: صندوق بیمه برای ترویج فرهنگ بیمه سه طرح مدیریت منابع و مصارف، طرح بازاریاب مروج و تاپ (بیمه گذاران ویژه) را در دست اجرا دارد و همچنین با مراجعه به روستاها برای توجیه کشاورزان از ظرفیت دهیاران و کشاورزان پیشرو برای اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و ترویج بیمه استفاده می کند.
این دست اندرکار نمایندگی های صندوق بیمه کشاورزی در سبزوار بر تشویق بهره برداران بخش کشاورزی نسبت به بیمه محصولات تاکید و بیان کرد: از پارسال ردیف بودجه مستقلی برای صندوق بیمه در مجلس دیده شد و با توجه به وقایع سیل امسال رویکرد دولت به صندوق بیمه کشاورزی بیشتر مثبت شده و وضعیت اعتباری خراسان رضوی هم در این بخش مناسب است.
وی ادامه داد: صندوق بیمه کشاورزی شهرستان سبزوار هم اینک هیچ بدهی ندارد بطوری که 100 درصد تعهدات و غرامتهای معوقه پارسال واریز شده و خسارتهای امسال نیز فرایند اجرایی را طی می کند سپس آماده پرداخت می شود.
ارزیاب و کارشناس خسارت صندوق بیمه کشاورزی نیز با به خبرنگار ایرنا گفت: با تهیه بانک اطلاعاتی و نقشه های جی. پی. اس از سوی کارشناسان برای بیمه گذاران، تشریح مراحل ارزیابی خسارت علمی و دقیق شده است.
امیررضا ابارشی افزود: ارزیابان بیمه همیشه در عرصه حضور دارند و با پیگیری روند کشت و پرورش محصول و مراحل فنولوژی تا انتهای فصل برداشت به آمارهای دقیق می رسند.
وی ادامه داد: در ارزیابی خسارت، مبنا افت عملکرد منطقه است که این افت با آمار عملکرد پنج ساله وزرات جهاد کشاورزی و بازدیدهای منطقه ای مشخص می شود. از طرفی با همکاری ارزیابان خسارت آمار عملکرد سال به سال تجمیع و دقیق تر پایش می شود.
وضعیت نامناسب پوشش بیمه محصولات
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار نیز به خبرنگار ایرنا گفت: در سال زراعی 97- 98 حدود 210 میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی این شهرستان بخاطر سیل، سرمازدگی و تگرگ وارد شده و جایگاهی غیر از بیمه برای جبران خسارات بخش کشاورزی وجود نداشته است.
منصور برغمدی افزود: با وجود خطرات مداوم در بخش کشاورزی ضریب پوشش بیمه محصولات کشاورزی در سبزوار وضعیت مناسبی ندارد چنانکه از مجموع 35 هزار هکتار کشتزار فقط چهار هزار و 400 هکتار زیر پوشش بیمه قرار دارد.
وی ادامه داد: در زمینه محصولات باغی (باغهای بارور) نیز از 16 هزار هکتار سطح زیر کشت فقط پنج هزار و 300 هکتار زیر پوشش بیمه کشاورزی قرار دارد.
اعتبارت محدود بیمه کشاورزی
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی هم به خبرنگار ایرنا گفت: ایران در اقلیم خشک و در ردیف 10 کشور حادثه خیز دنیا قرار دارد که با سهم کمی از منابع آبی و بارندگی، بخش کشاورزی آن با مخاطرات گسترده ای روربرو است لذا صندوق بیمه کشاورزی با هدف پوشش بیمه ای محصولات در مقابل خسارت های ناشی از حوادث طبیعی نقش مهمی ایفا می کند.
رمضانعلی سبحانی فر افزود: با وجود اینکه در لایحه بودجه امسال حدود 15 هزار میلیارد ریال برای صندوق بیمه کشاورزی در نظر گرفته شده اما این میزان نسبت به خسارت ها ناچیز است.
وی ادامه داد: صندوق بیمه کشاورزی به لحاظ ساختار مدیریتی از توانمندی کافی برخوردارنیست لذا هنگام بروز خسارت توانایی پرداخت ندارد.
این نماینده مجلس گفت: صندوق بیمه کشاورزی باید با اصلاح ساختار مدیریتی و بهره وری از واریزی پول کشاورزان به صندوق، خلق ثروت کند تا زمان بروز خسارت به محصولات مشکلی در پرداخت به موقع نداشته باشد. با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در تولید ناخالص ملی، اشتغالزایی و گستردگی خطر برای محصولات کشاورزی تداوم تولید با بیمه امکان پذیر است و بیمه محصولات کشاورزی نقش مهمی در کاهش خسارت های احتمالی دارد.
سبزوار دارای 35 هزار هکتار کشتزار، 16 هزار هکتار عرصه باغی و حدود 20 هزار بهره بردار بخش کشاورزی است. مرکز شهرستان 320 هزار نفری سبزوار در فاصله 237 کیلومتری غرب مشهد واقع است. 25 درصد از جمعیت سبزوار شامل 77 هزار نفر در 222 روستای این شهرستان سکونت دارند. شهرستان سبزوار مرکب از سه بخش مرکزی، ششتمد و روداب است.
7495/8145/‌1858

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/159689/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ 12 میلیارد تومان ناقابل!

باران های رگباری بیرجند

مستند «آقای خاص» کشتی برای اولین بار از تلویزیون

برخورد قاطع با کم فروشی نانوایان در مشهد

وزش باد و ریزش باران در خراسان رضوی ادامه دارد

آلزایمر ارزی دولتمردان

باران‌های رگباری در بیرجند

تولید 2 هزار و 600 متر مربع فرش درخراسان‌شمالی

آتش سوزی و انفجار گاز در نیشابور یک فوتی و یک مصدوم بر جای گذاشت

دستاورد گواهی 30 درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها

جنگل فندقلو میزبان گردشگران و اردوهای دانش آموزی

تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها

بی‌توجهی راننده پژو در محور فرعی صفی‌آباد حادثه آفرید

کتاب شام برفی به چاپ نهم رسید

روستای مهموئی سرآمد کشور در کمک به اعتاب مقدسه

رقابت 15هزار داوطلب کنکور سراسری در خراسان جنوبی

برگزاری همایش پیاده‌روی خانوادگی در شهر خروشهرستان نیشابور

علت عدم ساخت بیمارستان در سلطان آباد شهرستان خوشاب

گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک/ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم

خانه‌ دار کردن مردم به سبک دولت سیزدهم

باورهای ارتباطی غلط تبدیل به پاشنه آشیل زندگی زوج‌ها شده است

رشد 50 درصدی گردشگری در بخش «کَن»

صنعت نشر هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی آماده می‌شود

جمع آوری 254 معتاد متجاهر در مشهد

شرایط کشاورزان دیم کار مطلوب است

بیداری جهانی زمینه تحول در جبهه مقاومت را رقم خواهد زد

آبگیری 3 میلیون و 950هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس

فیلم/آب گرفتگی معابر شهر بیرجند پس از بارش رگباری باران

تسهیلات بانکی به سمت رونق تولید هدایت شود

بیرجند رکورددار بارش های روز گذشته در استان

مطالبات برجای مانده حوزه شهری حاجی‌آباد نیازمند تدابیر شوراها است

نقش بارز کارگران و کارفرمایان در جهاد اقتصادی

برنامه امسال دولت سیزدهم برای عبور موفق از اوج بار تابستان

نجات گردشگران گم‌شده در جنگل‌های خلیل‌شهر بهشهر

(ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی

سالن ورزشی استاندارد در شهرستان بجستان نداریم

بهره برداری ازدومین زائرسرای ویژه محرومان کمیته امداد در مشهد

حمایت یک هزار و 127 میلیارد تومانی از سبد امنیت غذایی مردم سیستان و بلوچستان

به ظرفیت‌های خدمات‌رسانی مشهد به صورت ویژه پرداخته شود

جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی

جمع آوری254 معتاد متجاهر در مشهد

مسیرهای خراسان جنوبی مسدود نیست

واردات قهوه 75 درصد افزایش یافت

سیل به مزار امامزاده سیدعلی (ع) نهبندان رسید

علما حافظان مرزهای دینی هستند

57 سال؛ میانگین سنی حجاج ایرانی در سال 1403

تامین سوخت کشاورزان جغتای با فناوری نوین

انتقاد تند علم الهدی از تلاش برای بازگرداندن خواننده ها و هنرمندان خارج نشین به ایران /بخاطر جذب حداکثری باید عناصر ناپاک و ضدانقلاب به کشور برگردند؟

کددار شدن درمانگاه تامین اجتماعی بردسکن

عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد