حلیم پزان سنت دیرینه مردم خراسان شمالی در ایام محرم
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - کارشناس ثبت آیین های معنوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: حلیم پزان سنت دیرینه مردم این استان در ایام محرم است.
علی حسین پناه در گفت و گویی با اشاره به اینکه آیین حلیم پزی در ایام محرم در خراسان شمالی با مراسم خاصی صورت می گیرد، افزود: تقریبا با شروع ماه محرم و در دهه نخست این ماه مراسم پخت حلیم در بیشتر نقاط این استان انجام می شود.
وی ادامه داد: در برخی از نقاط خراسان شمالی، تعدادی از دامدارها و یا روستاییان زمانیکه بره آن ها به دنیا می آیند آن را نذر امام حسین(ع) کرده و با فرارسیدن ماه محرم آن بره را پروار کرده سپس با آغاز ماه محرم آن را برای پخت حلیم کشتار می کنند.
حسین پناه اظهار کرد: از سوی دیگر در برخی از نقاط نیز هر شخصی که بر سر دیگ حلیم می ایستد دعاهای مخصوصی را می خوانند.
وی تصریح کرد: همچنین هر فردی که به آشپرخانه وارد می شود باید با وضو وارد شود.
حسین پناه توضیح داد: در تهیه حلیم همه سعی می کنند به نوعی مشارکت داشته باشند، آنان که دستشان به دهانشان می رسد یا احیانا نذری دارند گوسفند و یا حبوبات و گندم مورد نیاز حلیم را تأمین می کنند، بانوان حبوبات را تمیز و آماده کرده و جوانان نیز حلیم را برای آماده شده می کوبند که اصطلاحا به آن "چمه زنی" می گویند.
وی بیان کرد: طبخ حلیم و خصوصا مرحله چمه زنی آن که تا چندین ساعت طول می کشد بسیار طاقت فرسا است اما جوانان و عزاداران به عشق امام حسین(ع) و میهمانان سفره او برای مشارکت در پخت این غذا صف می ایستند.
گفتنی است آیین حلیم پزی در ایام محرم در خراسان شمالی سال گذشتنه به ثبت ملی رسید.
-
دوشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۹:۱۲:۲۸ AM
-
۱۲۶ بازديد
-
ایسنا
-
علی حسین پناه
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/176831/