پیام خراسان

آخرين مطالب

نقش تعاونی‌ها در ایجاد فرصت‌های شغلی گفتگو

  بزرگنمايي:

پیام خراسان- اهمیت و توجه نسبت به موثر بودن "تعاون" یا همان کار گروهی به قدری است که به موجب اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز نظام اقتصادی کشور بر پایه سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی استوار شده است.

بر این اساس تعاونی‌ها واحدهای کوچک ویژه اقتصادی هستند که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در تولید ملی، کارآفرینی و جذب نیروی کار با افراد جامعه مشارکت می کنند. در واقع، تعاونی‌ها سازمانهایی مردمی هستند که توسط خود اعضا و با اختیار کامل آنها تشکیل و منطبق با اصول بین المللی تعاون اداره می شوند.

هم اینک در خراسان رضوی شش هزار و 946 شرکت تعاونی فعال با ایجاد 114 هزار فرصت شغلی، عضویت چهار میلیون و 734 هزار و 901 نفر و سرمایه ثبتی افزون بر چهار هزار میلیارد ریال در حال فعالیت هستند.

 49 درصد شرکتهای تعاونی خراسان رضوی را تعاونیهای تولیدی، 44 درصد را تعاونیهای خدماتی و بقیه را تعاونیهای توزیعی تشکیل می دهند.

اشتغالزایی تعاون 

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی می گوید ظرف یک سال اخیر تاسیس 291 شرکت تعاونی و اتحادیه تعاون با چهار هزار و 429 عضو و سرمایه گذاری 250 میلیارد ریالی سبب ایجاد پنج هزار و 52 فرصت شغلی در این استان شده است.

محمد سنجری افزود: بیشترین شرکتهای تعاونی در خراسان رضوی به ترتیب در بخشهای خدمات با سهم 34 درصد، کشاورزی 23 درصد، بخش صنعت 14 درصد، مسکن شش درصد،   حمل و نقل دو درصد و سایر بخشها 21 درصد فعالیت دارند.

وی به طرح ابتکاری استاندار خراسان رضوی موسوم به "مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی" و تاثیر اجرای آن بر رونق تولید و ایجاد اشتغال در این استان اشاره و بیان کرد: تاکنون در این چارچوب هشت شرکت تعاونی موفق به انعقاد تفاهمنامه به عنوان "معینهای اقتصاد مقاومتی" در شهرستانهای سبزوار، جوین، بجستان، جغتای، نیشابور و مشهد شده‌ و نقش موثری در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی ایفا کرده‌اند.

علیرضا رزم حسینی پیش از حضور در سمت استاندار خراسان رضوی، در زمان تصدی استانداری کرمان طرحی موفق از توسعه را در قلعه گنج اجرا کرد که مورد توجه و تشویق رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت. وی با الگوگیری از تجربه موفق قلعه گنج "طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی" را به عنوان برنامه عملیاتی خود در چارچوب تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی اعلام و در همین راستا با تقسیم استان به 12 منطقه (بر مبنای شمار حوزه های انتخاباتی) اجرای آن را پیگیری کرده است.  
استاندار خراسان رضوی تاکنون در روند اجرای طرح مثلت توسعه اقتصادی فرهنگی شامل سه ضلع "کارگزاران حکومتی، سرمایه گذران و کارآفرینان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی" که ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی در درون آن جای دارند، به همه شهرستانهای استان سفر و در این چارچوب 54 تفاهمنامه اقتصادی را با مسئولان محلی و شرکتهای اقتصادی بخش خصوصی به عنوان "معین اقتصادی" امضا کرده است.  
بر این اساس تاکنون با هدف رفع مشکلات اقتصادی به ویژه در روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته خراسان رضوی 609 پروژه با سرمایه گذاری 270 هزار میلیارد ریال و 700 میلیون یورو تعریف شده است. در همین ارتباط نهادی با عنوان "نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی" نیز توسط استاندار خراسان رضوی تشکلی و فعال شده که وظایف آن فراهم کردن زمینه انتقال تجارب معینهای اقتصادی، کنترل و نظارت بر پروژه ها و عملکرد معینها، پیگیری امور اداری و مشکلات معینهای اقتصادی با نظارت مستقیم فرمانداران است.  
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در ادامه،  توجه به ظرفیتهای روستاها در ایجاد اشتغال را از جمله برنامه های مدنظر برشمرد و گفت: به همین منظور "طرح روستا- تعاون" در روستاهایی با ویژگیهای همچون "جمعیت افزون بر 50 خانوار، مهاجرفرستی پایین و ضریب مشارکت پذیری بالا" در سطح این استان اجرا می شود.

وی اجرای "طرح روستا- تعاون" را در راستای جهت تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از تولید و اشتغال و نیز پیاده سازی "برنامه اشتغال فراگیر" وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام و بیان کرد: اجرای این طرح نقش موثری بر توسعه و توانمندسازی تعاونیهای روستایی، رونق و کارآفرینی اقتصادی روستاییان و ایجاد فرصتهای جدید شغلی دارد.

سنجری افزود: از زمان آغاز اجرای این طرح با هدف توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی روستاها تاکنون 133 روستا در خراسان رضوی شناسایی و مزیت سنجی شده اند. همچنین در قالب طرح روستا- تعاون 203 شرکت تعاونی با دو هزار و 721 عضو و ایجاد دو هزار و 872 فرصت شغلی تشکیل شده است.

تعاون در بخشهای گوناگون

مدیر تعاون اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی نیز به جایگاه بخش تعاون در اقتصاد این استان اشاره و بیان کرد: در مجموع منظومه اقتصادی خراسان رضوی سهم تعاونیها در تولید فرآورده‌های دامی 10 درصد، محصولات زراعی هشت درصد، گوشت مرغ و تخم‌مرغ پنج درصد، بهره‌برداری معادن سه درصد، تولید محصولات نساجی، چرم و پوشاک و همچنین محصولات سلولزی و شیمیایی دو درصد است.  

اسماعیل سلطانخواه افزود: هم اینک 651 هزار و 846 نفر از ساکنان مناطق مرزی خراسان رضوی نیز در قالب 22 شرکت تعاونی مرزنشین ساماندهی شده اند. تعداد تعاونیهای فعال بانوان هم در سطح این استان 578 شرکت با شش هزار و 249 عضو و سرمایه‌گذاری 43 میلیارد ریال است که فعالیتشان شش هزار و 145 فرصت شغلی ایجاد کرده است.  

وی ادامه داد: هفته تعاون امسال که چهاردهم شهریور ماه جاری به پایان رسید 42 طرح با سرمایه‌گذاری هزار و 580 میلیارد ریال در سطح خراسان رضوی تاسیس و در این چارچوب پنج هزار و 228 فرصت شغلی ایجاد شد.  

مدیر تعاون اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: همه ساله "مراسم تجلیل از تعاونیهای برتر" با هدف توسعه و ترویج فرهنگ تعاون، معرفی توانمندیهای بخش تعاون به جامعه در کنار ارج نهادن به زحمات تلاشگران بخش تعاون، ارتقاء جایگاه، اهمیت تعاون و مشارکت در اجتماع و نیز ایجاد انگیزه و رقابت سالم میان اعضای خانواده بزرگ تعاون کشور برگزار می شود.

وی افزود: امسال در چارچوب "چهاردهمین مراسم تجلیل از تعاونیهای برتر کشور" 21 شرکت تعاونی خراسان رضوی به عنوان "برتر استانی" و سه شرکت تعاونی همین استان به عنوان "برتر ملی" مورد تقدیر قرار گرفتند.  

سلطانخواه  گفت: عمده فعالیت تعاونیهای برتر در زمینه صنعت، کشاورزی، تامین نیاز مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، فرش دستبافت، خدمات حمل و نقل، زنان مرزنشین، صنایع دستی، تامین نیاز صنوف توزیعی و اتحادیه تولیدی و خدماتی و تعاونیهای مسکن است.

تعاونی، راه‌حل رفع کمبود سرمایه

معاون اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی نیز گفت: اشتغال یکی از دغدغه های دانش آموختگان مراکز آموزش عالی کشور است که در نخستین گام برای یافتن آن با مانع کمبود سرمایه رو به رو می شوند و این در حالی است که یکی از بهترین راهکارهای برای رفع این مشکل و تامین سرمایه کارجمعی یا همان تاسیس شرکت تعاونی است.

محمد امین بابایی افزود: در بسترسازی برای رشد سریع اقتصادی، تعاونی‌ها از طریق تجمیع سرمایه‌های کوچک مردم و سرمایه گذاری در فعالیت‌های مختلف از جمله در تولید محصولات اساسی و راهبردی و همچنین از طریق تعامل فعال با بخش‌های دولتی و خصوصی، ‌جلب مشارکت خارجی، ساماندهی گروههای مردمی و فراهم کردن زمینه حضور فعال آنها در روند خصوصی‌سازی و نیز از طریق افزایش بهره‌وری در فعالیت‌های خود می‌توانند در ایجاد اشتغال و کارآفرینی تاثیرگذار باشند.

وی ادامه داد: امروزه روستاها به عنوان محیط مناسبی برای توسعه بخش‌ کشاورزی و فعالیت شرکتهای تولیدی و خدماتی شناخته شده اند. این موضوع در واقع نوعی حرکت از کسب و کارهای مبتنی بر منابع طبیعی به سمت کسب و کارهای مبتنی بر دانش است. کشف و بهره‌برداری به موقع از این فرصتها، ایجاد کسب و کارهای جدید و رقابت پذیر می‌تواند مزایای اقتصادی بیشتری به همراه آورد.  

معاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: حمایت از تعاونیهای دانش بنیان با ترکیبی از اعضای هیات علمی دانشگاهها، دانشجویان و دانش آموختگان مراکز آموزش عالی، شناسایی افراد صاحب ایده در این مجموعه و طرحهای دارای توجیه اقتصادی، فنی و مالی توسط گروههای کاری مستقر در واحدهای دانشگاهی و ساماندهی آنها در قالب شرکت تعاونی نیز می تواند گره اشتغال و وابستگی به درآمدهای نفتی را در سطح کشور باز کند.

وی افزود: در همین راستا با کمک مراکز مشاوره، اطلاع رسانی، خدمات کارآفرینی و شتاب دهنده‌ها، نخستین "مرکز نوآوری و توسعه تعاونیهای خراسان رضوی" در مشهد در حال راه اندازی است.  یکی از اهداف این مرکز کمک به تعاونیها به منظور توسعه کسب و کار با استفاده از دانش روز و همچنین آسیب شناسی تعاونیهای غیرفعال است.

بابایی گفت: از این دست مراکز هم اینک یک واحد در تهران راه اندازی شده است. تلاش می کنیم طی یک ماه آینده یک مرکز دیگر از این نوع نیز در مشهد راه اندازی شود.

او افزود: کار "شتاب دهنده" شناسایی ایده ها و حمایت در ابعاد مختلف از آنهاست تا به مرحله تجاری سازی برسند.

هم اینک 30 مرکز مشاوره و 12 مرکز شتاب دهنده و فضای کار اشتراکی در سطح خراسان رضوی فعالیت دارند. 

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/177535/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیل به مزار امامزاده سیدعلی (ع) نهبندان رسید

علما حافظان مرزهای دینی هستند

57 سال؛ میانگین سنی حجاج ایرانی در سال 1403

تامین سوخت کشاورزان جغتای با فناوری نوین

انتقاد تند علم الهدی از تلاش برای بازگرداندن خواننده ها و هنرمندان خارج نشین به ایران /بخاطر جذب حداکثری باید عناصر ناپاک و ضدانقلاب به کشور برگردند؟

کددار شدن درمانگاه تامین اجتماعی بردسکن

عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد

دستگیری 5 متهم حفاری غیرمجازو کشف 2 دستگاه گنج‌یاب در نیشابور

محمدسیفی بار دیگر طلای ووشو جهان را تصاحب کرد

ایجاد سامانه اعلام بار مجازی راهگشای مشکلات حمل‌ و نقلی مهریز است

داورزن هزار و 700 نفر شتر دارد

بارش شدید باران در بردسکن

8200 خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند

پاکسازی محیط زیست توسط کودکان شهر زاوه در هفته زمین پاک + تصاویر

انتقال دانش آموزان مناطق مرزی خراسان جنوبی با خودروهای ارتش به محل آزمون کنکور

بیشترین خسارت سیل به راه‌های مواصلاتی خراسان جنوبی

کشف 20 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی

پایان آزمون سراسری با رقابت داوطلبان گروه علوم تجربی

حاجیان ایرانی با میانگین سنی 57 سال عازم حج تمتع می‌شوند

میانگین سنی حجاج عازم حج تمتع 57 سال است

بانک‌ها اعتبارات را به سمت تولید سوق دهند

تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

کنکور سراسری 1403 - مشهد

ساخت نمونک خودرو آتش نشانی باتلاش دانش آموزان نیشابور

روحانیون کاروان‌های حج مشعل داران معارف و مناسک هستند

(ویدئو) مهارت یک مرد در صید مار کبرا با بطری 20 میلیون بار دیده شد

یک فوتی و یک مصدوم بر اثر انفجار گاز در نیشابور

حادثه انفجار گاز در یک منزل مسکونی در نیشابور

رویکرد ما برای ارتقاء بهداشت روانی باید جامعه‌محور شود

ماجرای مشکل مرزی جدید با طالبان؛ سوءتفاهم بود

تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه

ویدیوئی از دانش‌آموزانی که به دلیل سیل به کنکور نرسیدند

‏سرقت موبایل پشت چراغ قرمز سر چهارراه در مشهد!

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)

زائران بیت الله الحرام با شناخت و معرفت به زیارت خانه خدا بروند

اخبار کوتاه خراسان رضوی / 7 اردیبهشت

قانون حجاب و عفاف باید در کشور اجرا شود

آرامگاه فردوسی از جاذبه‌های پربازدید و دیدنی مشهد

حمله به رفح برای اسرائیل فاجعه‌بار خواهد بود

گوزن سفید

برگزاری کنکور سراسری 1403گروه علوم تجربی در خراسان رضوی

اندیشه‌ امام در عملیات وعده صادق نمود پیدا کرد

میدان داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است

آیت الله علم الهدی: میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است

کتاب «یوسف گم گشته باز آید» در ماهشهر منتشر شد

اماکن مرتبط با مقاومت در کتاب‌های درسی معرفی شوند

بحث روز؛ VAR در فوتبال، قاضی عادل یا قاتل روح ورزش محبوب ما؟