پیام خراسان

آخرين مطالب

سرگردانی مردم بخاطر خانه به دوشی بعضی از دستگاه ها در فاروج مقالات

سرگردانی مردم بخاطر خانه به دوشی بعضی از دستگاه ها در فاروج
  بزرگنمايي:

خراسان آنلاین - فاروج- با گذشت 13 سال از ارتقای بخش فاروج به شهرستان همچنان تعدادی از دستگاه های شهرستان خانه به دوش هستند و این موضوع موجب سرگردانی مردم شده است و تکریم ارباب رجوع اداری آن طورکه باید و شاید انجام نمی شود.
فاروج در 19 مرداد سال 83 از بخش به شهرستان ارتقا یافت اما هنوز بخضی از زیرساخت های لازم برای یک شهرستان در آن تامین نشده است، شاید یک از این زیر ساخت ها، فضاهای مناسب اداری است تا در عمل شاهد تحقق طرح تکری ارباب رجوع باشیم.
هرچند در سال های گذشته، دستگاه هایی مثل فرمانداری، تبلیغات اسلامی، بنیاد شهید، بخشداری مرکزی، جمعیت هلال احمر، کمیته امداد، بهزیستی و.. از خانه به دوشی رهایی یافتند اما هنوز دستگاه هایی مثل، صنعت، معدن و تجارت، آب و فاضلاب روستایی، راه وشهرسازی، محیط زیست، شرکت غله، تامین اجتماعی، ثبت اسناد، مجمع امور صنفی،راهنمایی و رانندگی، و.... همچنان مستاجر مردم هستند.
در ماده 28 ضوابط اجرایی قانون بودجه سال ١٣٩6 کل کشور هم ممنوعیت ساخت ، خرید و یا اجاره ساختمان‌های جدید اداری توسط دستگاه‌های اجرایی از جمله شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت (به استثنای موارد تغییر سطح تقسیمات کشوری، تجمیع ساختمان‌های اداری موجود بدون ایجاد بار مالی جدید، تمرکززدایی و خروج از کلان شهرها بدون ایجاد بار مالی جدید و همچنین طرح‌های خرید یا احداث در طرح‌های مصوب پیوست شماره (1) قانون بودجه سال 1396 کل کشور) هم ممنوع شده است وبا این شرایط تکلیف شهرستان های مثل فاروج چیست؟
فضاهای مسکونی حداقل استانداردهای فضای اداری را ندارند و در این فضا هم کارمندان ناراضی اند و هم مردم که مطالباتشان درست انجام نمی شود.
یکی از شهروندان در این خصوص گفت: جابه جایی سالانه دستگاه های اداری طبیعتا تغییر خطوط تلفن را هم به همراه دارد و گاهی برای رسیدن به جواب پرسشی کوتاه باید پرسان پرسان به بعضی ادارات رسید.
سعید احمدی افزود: فضای مسکونی برای استفاده یک خانواده تعریف شده و استفاده از آن برای خدمات اداری شایسته نیست و در ابتدایی ترین نیازها این فضاها جوابگوی ارباب رجوع نیست.
یکی از اهالی روستای خرق که در 60 کیومتری شهر فاروج واقع شده است گفت: بعد مسافت و مشکلات تردد باعث شده بسیاری از اهالی به فاصله های زمانی زیادی در فاروج تردد کنند و تغییر و جابه جایی دستگاه های مرتبط با حوزه روستایی برای مردم زحمت آفرین است.
علی جوادی افزود: گاهی مجبور می شویم زمان زیادی را در یک اداره صرف کنیم تا کارمان انجام شود، پیدا کردن اداره جابه جا شده از یک سو، محدودیت های فضایی دستگاه ها از سوی دیگر، دریافت یک خدمت را برایمان مشقت بار می کند.
شهروند دیگری گفت: وجود سه دستگاه اداری در یک کوچه بن بست، پارک خودروی مراجعان در محل ورودی منزل اهالی، بر تردد و فعالیت روزانه افراد ساکن در این کوچه و خیابان تاثیر گذاشته و مزاحمت های زیادی ایجاد می کند.
ابوالفضل سیاوشی افزود: بر اساس قانون از هر واحد ساختمانی فقط باید طبق کاربری مذکور در پروانه ساخت استفاده شود که شاهد تخطئی در این حوزه در بخش ساختمان های استیجاری ادارات هستیم.
وی گفت: یکی از مصادیق ایجاد نظم در یک جامعه شهری، جداسازی واحدهای مسکونی از واحدهای اداری، تجاری و صنعتی است، طبیعتا جایی که برای سکونت اختصاص داده می‌شود، باید از یک آرامش نسبی برخوردار باشد تا بتوان از این آرامش برای استراحت و در کنار خانواده بودن استفاده کرد.
سیاووشی افزود: اما طبیعت اماکن تجاری و اداری و صنعتی رفت و آمدهای بسیار، سر و صدا، شلوغی و... است که به هیچ عنوان با اماکن مسکونی سنخیت ندارد.
کارمند یکی از ادارات استیجاری شهر هم گفت: فضای مسکونی برای فعالیت چند کارمند در یک دستگاه پرتردد مناسب نیست و کار خدمات رسانی را سخت می کند ودر شهر فاروج در بعضی خیابان ها شاهد این بی نظمی و تضاد هستیم.
وی که خواست نامش ذکر نشود افزود: محدودیت مکانی برای کارشناسانی که ارباب رجوع بیشتری دارند، نبود فضای انتظار برای مراجعه کنندگان، نبود خدمات رفاهی، کافی نبودن سرویس های بهداشتی، تغییر شماره تلفن در زمان جابه جایی، ضرورت تعمیر و تجهیز فضاهای مسکونی برای قابل استفاده شدن مشکلاتی است که هر روز با آن مواجهیم.
وی گفت: اگر به جای هر سال قرار دادن مبلغی برای تعمیر و تجهیزفضای استیجاری همین رقم طی چند سال ذخیره شود، می توان اقدام به ساخت یک فضای مناسب کرد تا هرسال با هرجابه جایی مجبور به برداشتن یا گذاشتن یک دیوار، پنجره یا پارتیشن بندی فضاهای استیجاری نشویم.
*دستگاه ها در تامین هزینه های ساخت با مشکل مواجهند
رئیس راه و شهرسازی فاروج گفت: در سایت اداری 4 قطعه و در سایر نقاط شهرستان زمین های برای واگذاری به دستگا هایی که فضای اداریشان استیجاری است داریم .
زین العابدین ابراهیمی   اظهار داشت: اداراتی همچون، ثبت اسناد، محیط زیست، آب و فاضلاب روستایی، صنعت، معدن و تجارت و.. تقاضای زمین داشته اند به این دستگاه ها اعلام دشه در صورت تخصیص اعتباری برای ساخت، دریافت مجوز کارگروه ساماندهی فضاهای اداری ، زمین به تناسب چارت اداری به آنان واگذار می شود.
وی افزود: دغدغه دستگاه ها مستاجر در حال حاضر نبود ردیف اعتباری برای ساخت فضای اداری است و با توجه به ممنوعیت قانونی برای اختصاص این اعتبار، سازمان برنامه و وبودجه می تواند با اجرای طرح و برنامه ای برای دریافت کد پروژه به کمک این دستگاه ها بیاید
*نبود فضای مناسب اداری، معضل جدی شهرستان های تازه تاسیس
فرماندار فاروج گفت: یکی از الزامات دستگاه های اجرایی شهرستان، ساختمان اداری است.
هادی رجائی نیا اظهار داشت: با متولیان استانی ساختمان اداری نداشتن بعضی دستگاه قبل از توزیع اعتبارات مطرح شد که وقتی دستگاه خودش سرپناه نداشته باشد چطور به جامعه مخاطبش می تواند خدمت کند؟
وی افزود: چند دستگاه شهرستان، زمین تامین کرده اند اما برای اعتبار ساخت به در بسته خورده اند.
وی با اشاره به اینکه در قانون بودجه سال 96 هم ممنوعیت اختصاص اعتبار برای ساخت یا خرید فضاهای اداری آمده است بیان داشت: امیدواریم استثناهایی برای شهرستان های همچون فاروج لحاظ شود.
فرماندار فاروج گفت: ساختمان های فرسوده، جابه جایی های مکرر که اطلاع رسانی برای این نقل مکان هم برای ارباب رجوع هم دستگاه هزینه بر است و اعتباراتی که برای تعمیر و تجهیز ومناسب سازی این فضاها باید اختصاص یابد مشکلاتی است که نبود فضای اداری ایجاد می کند.
وی با تاکید براینکه، یک جایی باید پرونده این موضوع بسته شود بیان داشت: نبود فضای مناسب اداری، یکی از معضلات جدی شهرستان های تازه تاسیس است البته که بکار بردن کلمه تازه تاسیس هم درست نیست اما چون در این حوزه کاری انجام نشده ناگزیر این لفظ استفاه می شود.
94 دستگاه در شهرستان ها خراسان شمالی در ساختمان های استیجاری شکل گرفته اند
در گفت و گو با رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی مشخص شد این مشکل محدود به شهرستان فاروج نیست و 94 دستگاه در شهرستان های استان خانه به دوش هستند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی گفت: دستگاه های اجرایی مستاجر این استان ماهیانه 48 میلیارد ریال اجاره بها پرداخت می کنند.
مجید پورعیسی  با بیان اینکه بخش زیادی از هزینه ها صرف اجاره بها می شود اظهار کرد: بیش از یک دهه از تاسیس خراسان شمالی گذشته است اما هنوز بسیاری از ادارات خانه به دوش هستند و در مستاجری به سر می برند.
وی خاطرنشان کرد: اکنون 14 دستگاه ستادی و 94 دستگاه در شهرستان ها در ساختمان های استیجاری شکل گرفته اند.
وی گفت: در تلاش هستیم تا با کمک استانداری، اعتبار از منابع ملی تامین و برای ساخت ساختمان دستگاه های اجرایی دولتی اقدام شود.
وی افزود: در صورت تخصیص اعتبار، تا 2 سال آتی تمام دستگاه های اداری مستاجر از مستاجری خارج می شوند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی اظهار کرد: بیش از یکهزار و 360 میلیارد ریال اعتبار برای ساخت ساختمان دستگاه های اجرایی نیاز است.
شهرستان فاروج همزمان با تفکیک خراسان شمالی براساس تقسیمات کشوری از بخش به شهرستان ارتقا یافت.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/31795/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف اموال مسروقه میلیاردی در شیروان

فصل طغیان آفات در کشاورزی خراسان‌شمالی

روزی برای سعدی‌پژوهان در نگین فیروزه‌ای شیراز

کیفیت هوای مشهد ناسالم است

خراسان رضوی در پایش‌های زیست محیطی کشور دوم شد

کشف تعداد زیادی از اموال مسروقه در شیروان

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

راز مدیران پتروشیمی بندر امام فاش شد

راز مدیران پتروشیمی بندر امام فاش شد / منابع آگاه از ریخت و پاش‌های زیاد خبر می‌دهند

علت قطعی برق در دولت آباد اصفهان مشخص شد

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

اهالی این استان‌ ها از امروز منتظر بارش باران باشند

صفحه نخست روزنامه‌های خراسان جنوبی - شنبه 1 اردیبهشت

واگذاری 37 هزار و 528 مورد انشعاب برق در خراسان رضوی

درخشش فارغ التحصیل رشته مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد

موافقت با حضور یک هسته فناور جدید در مرکز رشد دانشگاه حکیم سبزواری شهرستان سبزوار

جزئیات دقیق درباره حمله به کنسولگری ایران در پاریس

اکران مردمی فیلم آپاراتچی در مشهد

برگزاری چهارمین جشنواره ریواس و سبزی‌های بومی در کوهسرخ

کره شمالی بار دیگر آزمایش موشکی انجام داد

لزوم اخذ مجوز ماده ٢٣ برای بیمارستان ٣٢٠ تختخوابی شهید کلاهدوز قوچان

کشف سوخت قاچاق در فریمان

برگزاری پویش وعده صادق با نام اسراییل پر در بخش رضویه شهرستان مشهد

ایران 74 بار از ما بزرگ‌تر و جمعیتش 9 برابر ما است

چهارشنبه بازار بجنورد، از قدیم تا امروز

وزش باد علت قطع برق در یکی از محلات شهر دولت‌آباد

باد و طوفان علت قطعی برق در دولت آباد اصفهان

برق در دولت آباد وصل شد

روایتی از شمشاد‌های جنگل‌های هیرکانی از زبان شهروند خبرنگار

ارسال 2200 تخته پتو از هلال‌احمر خراسان‌جنوبی به مناطق سیل‌زده سیستا‌ن‌وبلوچستان

ارسال 2200 تخته پتو به مناطق سیل‌ زده سیستا‌ن‌ و بلوچستان

آغاز مسابقات کشتی قهرمانی نونهالان خراسان جنوبی، انتخابیه کشوری در قاینات

استقلال جان به‌لب، به‌صدر برگشت؛ فرار از 10دقیقه انتخاری / پنالتی جنجالی این‌بار به نفع آبی‌ها / بهترین خط دفاع در 2دقیقه دود شد!

طرح آرامش در نیشابور اجرا شد

خزعلی: بیمه زنان خانه‌دار برای نخستین بار در دولت سیزدهم عملیاتی شد

افزایش دمای هوا در خراسان رضوی تا دوشنبه

مسابقات منطقه‌ای کشتی باچوخه در جوین خراسان رضوی برگزار شد

دستگیری متهم به سرقت وسایل منزل و لوازم داخل خودرو در نیشابور

حریق انبار لوازم الکتریکی در بزرگراه پیامبر اعظم(ص) مشهد مهار شد

5 واحد صنفی متخلف در مشهد پلمب شد

راهپیمایی مردم نیشابور، سبزوار، بردسکن و درود

واکنش قطر به ناکامی شورای امنیت در تصویب قطعنامه عضویت فلسطین: روزی اندوه‌بار برای عدالت و شکستی برای تلاش‌های برقراری صلح در منطقه است

دستور مهم سردار سلامی به نیرو‌های سپاه

برخورد شدید 3 دستگاه پراید در جاده قدیم نیشابور

راهپیمایی حمایتی مردم گرمه از عملیات وعده صادق

راهپیمایی مردم شهر تیتکانلو در حمایت از عملیات وعده صادق

راهپیمایی مردم فاروج در حمایت از رزمندگان سپاه اسلام

5 مصدوم در واژگونی پراید در شرق سبزوار

5 مصدوم در حادثه واژگونی خودروی پراید در شرق سبزوار

پلمب 5 واحد متخلف صنفی در مشهد