تاثیر منفی بستهبندیهای مواد غذایی بر جذب مواد مغذی
علمي
بزرگنمايي:
خراسان آنلاین - بر اساس تحقیقات جدید استادان و دانشجویان دانشگاه Binghamton و دانشگاه ایالتی نیویورک بستهبندی مواد غذایی تاثیر منفی بر نحوه عملکرد دستگاه گوارش دارد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از فیز، استادیار مهندسی زیستشناسی Gretchen Mahler اظهار کرد: نانوذرات زئون (ZnO) در دوزهایی که شما در وعدههای غذایی میل میکنید جذب مواد مغذی را در سلولهای روده تغییر میدهد.
نانوذرات ZnO در پوشش برخی قوطیهای کنسروی برای خواص ضد میکروبی آنها و جلوگیری از زنگزدگی و آمیخته شدن با مواد غذایی داخل قوطی استفاده میشود.
در این تحقیق ذرت، ماهی تن، مارچوبه و مرغ کنسروی با استفاده از طیفسنج جرمی مورد بررسی قرار گرفتند تا میزان آلودگی این مواد با نانوذرات مشخص شود. نتایج نشان داد این مواد غذایی حاوی 100 برابر میزان مجاز روی در رژیم غذایی روزانه هستند.
این ذرات بر روی سلولهای روده تاثیرگذاشته و میزان زیاد آنها موجب مرگ سلولی میشود.
این مواد موجب تغییر جذب مواد مغذی در روده شده و بعضی از نانوذرات سیگنالهای ضد التهابی در دوزهای بالا ایجاد کرده و نفوذپذیری روده را افزایش میدهند. افزایش نفوذپذیری روده موجب میشود موادی که نباید به گردش خون منتقل شوند از این طریق به این سیستم انتقال یابند.
وی در ادامه افزود: هنوز تاثیرات درازمدت این ذرات بر بدن با این مدل آزمایشگاهی قابل پیشگویی نیست و در حال حاضر آزمایش بر روی مدل حیوانیبررسی میشود.
نتایج این تحقیق در نشریه Food & Function منتشر شده است.
انتهای پیام
-
سه شنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰:۳۲
-
۵۷ بازديد
-
-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/49897/