پیام خراسان

آخرين مطالب

معاون استاندار خراسان رضوی مطرح کرد؛

ضرورت ایجاد پیوست سلامت برای برنامه‌های دولتی اجتماعي

  بزرگنمايي:

خراسان آنلاین - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی گفت: انتظار این است که دستگاه‌های دولتی و عمومی هیچ برنامه‌ای بدون پیوست سلامت نداشته باشند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، سیدجواد حسینی امروز در اولین مجمع سلامت استان که در مجتمع سپید دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مجمع سلامت در شهرستان‌ها و استان برای تحقق اجتماعی شدن امر سلامت شکل می‌گیرد.
وی ادامه داد: هدف مجمع سلامت استان جلب مشارکت بین بخشی و تشویق نهادهای اجتماعی و اقتصادی برای حضور موثرتر در حوزه ارتقای سلامت جامعه است و مجمع سلامت استان فراگیری، نظام یافتگی و ابعاد مشارکت در سلامت را دنبال می کند.
حسینی تصریح کرد: امروزه در امر سلامت بیش از 80 درصد عوامل اجتماعی دخیل هستند، لذا باید نگاه به سلامت نگاهی اجتماعی شود و گفتمان سلامت باید به گفتمان غالب و هژمونیک جامعه تبدیل شود. شعار امسال سازمان جهانی بهداشت «سلامت همگانی برای همه و در همه جا» است که در واقع نگاه اجتماعی به مقوله سلامت دارد.
وی با بیان اینکه «از مفهوم سلامت دو موضوع قابل استخراج است»، خاطرنشان کرد: موضوع اول این است که سلامت نبود بیماری نیست و نکته بعدی این است که سلامت محدود به ابعاد جسمانی نمی شود، بلکه ابعاد اجتماعی، روانی و معنوی را نیز در بر می‌گیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی، بیان کرد: پزشکی مرکزی و پزشکی پیرامونی که به محیط و پیرامون انسان می‌پردازد دو نوع خدمات پزشکی هستند . پزشکی پیرامونی بعد اجتماعی پزشکی است و نقطه مرکزی پیرامون سلامت، مشارکت همگانی است.
وی با اشاره به اینکه گفتمان سلامت باید در سه سطح اتفاق بیفتد، عنوان کرد: ابتدا اینکه گفتمان غالب مردم و جامعه باید بر سلامت متمرکز شود، در سطح بعدی انتظار این است که دستگاه‌های دولتی و عمومی هیچ برنامه‌ای بدون پیوست سلامت نداشته باشند و سومین سطح نیز سازمان دادن تشکل‌های غیر دولتی مرتبط با امر سلامت است.
حسینی ادامه داد: در خراسان رضوی تا کنون 90 تشکل غیردولتی در حوزه سلامت فعال هستند و به ارائه خدمات می‌پردازند.
معاون استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه «دنیا از موج میکروب و دارو گذر کرده است»، تصریح کرد: موج سوم بیماری‌ها بر رفتار و سبک زندگی انسان‌ها متمرکز است و بار سلامت و بیماری‌ها بیش‌تر بر امر اجتماعی سلامت سوار است. از 19 عامل شناخته شده مرگ‌و میر در دنیا 10 عامل آن مربوط به تغذیه است و به عبارتی بیش از 50 درصد این عوامل ریشه در تغذیه دارند.
وی خاطرنشان کرد: طبق بررسی که سال 1380 انجام شده است، مشخص شده 57 درصد بیماری‌ها در ایران مربوط به بیماری‌های غیرواگیر است، اما این رقم در سال 1390 به 76 درصد رسید. بیماری‌های واگیر در سال 80، 27 درصد عوامل مرگ‌ومیر را تشکیل می‌دادند، اما امروز با توجه به بالا رفتن سواد، سلامت، واکسیناسیون و ارتقای بهداشت در ایران این آمار به 14.5 درصد رسیده و جای آن را بیماری‌های غیرواگیر گرفته است.
حسینی ادامه داد: بر اساس آمارها 46 درصد موارد مرگ‌ومیر در ایران بر اثر بیماری‌های قلبی و عروقی است. این در حالی است که با تغذیه درست می‌توان از حدود 80 درصد موارد ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و هم‌چنین 40 درصد سرطان‌ها پیشگیری کرد.
وی با بیان اینکه «58 درصد مردم در ایران اضافه وزن دارند»، بیان کرد: این رقم در زنان 62 درصد و در مردان 57 درصد است، اما چاقی شکمی که عامل شناخته شده و مستقیم بیماری‌های قلبی و عروقی است، در مردان آمار بالاتری دارد. سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده است که افراد عادی و کم‌تر از سن 50 سال، روزانه باید کم‌تر از پنج گرم نمک مصرف کنند، اما این رقم در کشور ما به طور میانگین 9.1 درصد است که در مردان 10 و در زنان 8.4 درصد برآورده شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار تصریح کرد: 49 درصد زنان و 39 درصد مردان 15 تا 64 ساله در کشور نیز دچار اضافه وزن و چاقی هستند. مصرف روزانه شکر در ایران نیز روزانه 66 گرم گزارش شده است. در حالی که بر اساس سبد مطلوب غذایی مصرف روزانه قند و شکر حداکثر 40 گرم توصیه شده است. این آمارها نشان می‌دهد که برای ارتقا، حفظ و استمرار سلامت باید بر رفتار و سبک زندگی متمرکز بود و این یعنی باید به امر سلامت نگاه اجتماعی داشت.
وی با بیان اینکه «فراگیری در امر مشارکت از دو منظر قابل بحث است»، عنوان کرد: مردم، دولت و خیرین باید دست اندرکار امر سلامت باشند و مجمع سلامت همه این‌ها را گردآورده است. منظر بعدی گسترش موضوعی و قلمرویی امر سلامت است. مشارکت در امر سلامت فقط مشارکت مالی و اقتصادی نیست، بلکه در کنار مشارکت مالی باید مشارکت در ابعاد فرهنگی، علمی و دانشی نیز گسترش داده شود.
حسینی با اشاره به اینکه «نظام‌یافتگی مشارکت نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است»، گفت: برای نهادینه شدن امر سلامت باید ابتدا نهادینه‌سازی و سپس ستادینه‌سازی صورت گیرد تا گفتمان مشارکت نهادینه شود.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/52269/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیرجند رکورددار بارش های روز گذشته در استان

مطالبات برجای مانده حوزه شهری حاجی‌آباد نیازمند تدابیر شوراها است

نقش بارز کارگران و کارفرمایان در جهاد اقتصادی

برنامه امسال دولت سیزدهم برای عبور موفق از اوج بار تابستان

نجات گردشگران گم‌شده در جنگل‌های خلیل‌شهر بهشهر

(ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی

سالن ورزشی استاندارد در شهرستان بجستان نداریم

بهره برداری ازدومین زائرسرای ویژه محرومان کمیته امداد در مشهد

حمایت یک هزار و 127 میلیارد تومانی از سبد امنیت غذایی مردم سیستان و بلوچستان

به ظرفیت‌های خدمات‌رسانی مشهد به صورت ویژه پرداخته شود

جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی

جمع آوری254 معتاد متجاهر در مشهد

مسیرهای خراسان جنوبی مسدود نیست

واردات قهوه 75 درصد افزایش یافت

سیل به مزار امامزاده سیدعلی (ع) نهبندان رسید

علما حافظان مرزهای دینی هستند

57 سال؛ میانگین سنی حجاج ایرانی در سال 1403

تامین سوخت کشاورزان جغتای با فناوری نوین

انتقاد تند علم الهدی از تلاش برای بازگرداندن خواننده ها و هنرمندان خارج نشین به ایران /بخاطر جذب حداکثری باید عناصر ناپاک و ضدانقلاب به کشور برگردند؟

کددار شدن درمانگاه تامین اجتماعی بردسکن

عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد

دستگیری 5 متهم حفاری غیرمجازو کشف 2 دستگاه گنج‌یاب در نیشابور

محمدسیفی بار دیگر طلای ووشو جهان را تصاحب کرد

ایجاد سامانه اعلام بار مجازی راهگشای مشکلات حمل‌ و نقلی مهریز است

داورزن هزار و 700 نفر شتر دارد

بارش شدید باران در بردسکن

8200 خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند

پاکسازی محیط زیست توسط کودکان شهر زاوه در هفته زمین پاک + تصاویر

انتقال دانش آموزان مناطق مرزی خراسان جنوبی با خودروهای ارتش به محل آزمون کنکور

بیشترین خسارت سیل به راه‌های مواصلاتی خراسان جنوبی

کشف 20 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی

پایان آزمون سراسری با رقابت داوطلبان گروه علوم تجربی

حاجیان ایرانی با میانگین سنی 57 سال عازم حج تمتع می‌شوند

میانگین سنی حجاج عازم حج تمتع 57 سال است

بانک‌ها اعتبارات را به سمت تولید سوق دهند

تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

کنکور سراسری 1403 - مشهد

ساخت نمونک خودرو آتش نشانی باتلاش دانش آموزان نیشابور

روحانیون کاروان‌های حج مشعل داران معارف و مناسک هستند

(ویدئو) مهارت یک مرد در صید مار کبرا با بطری 20 میلیون بار دیده شد

یک فوتی و یک مصدوم بر اثر انفجار گاز در نیشابور

حادثه انفجار گاز در یک منزل مسکونی در نیشابور

رویکرد ما برای ارتقاء بهداشت روانی باید جامعه‌محور شود

ماجرای مشکل مرزی جدید با طالبان؛ سوءتفاهم بود

تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه

ویدیوئی از دانش‌آموزانی که به دلیل سیل به کنکور نرسیدند

‏سرقت موبایل پشت چراغ قرمز سر چهارراه در مشهد!

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد