پیام خراسان

آخرين مطالب

تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی اجتماعي

تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی گفت: با افزایش تعداد خانواده‌های میزبان، شیرخوارگاه خالی شد،اما باید توجه کرد که خالی‌شدن شیرخوارگاه به معنای قطع و پایان خدمات این مجموعه به کودکان نیست.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی، حمیده محدث درباره خالی‌شدن شیرخوارگاه حضرت علی‌اصغر (ع) مشهد اظهارکرد: پس از اعلام شیوه‌نامه «خانواده میزبان» که شهریور 1402 ابلاغ شد، قسمت جدیدی در سامانه «فرزندخواندگی»، به خانواده‌های میزبان اختصاص یافت.
وی در تشریح طرح خانواده‌میزبان بیان کرد: ممکن است خانواده‌ها قصد و شرایط دریافت فرزندخوانده را نداشته باشند، اما برای میزبانی از فرزندان، تمایل داشته باشند، این خانواده‌ها از طریق موسسات خانواده‌محور شناسایی می‌شوند یا افراد متقاضی در درگاه خانواده میزبان ثبت‌نام می‌کنند، پس از آن، فرایند ارزیابی خانواده‌ها، مصاحبه با متقاضیان، ارزیابی روانی-اجتماعی انجام می‌شود و در صورت تایید موارد فوق، افراد می‌توانند عضو طرح خانواده‌میزبان شده و از کودکان میزبانی کنند.
محدث افزود: برای فرزندخواندگی تا سن 16 سالگی و برای خانواده میزبان تا سن 18 سالگی امکان درخواست کودک وجود دارد، در طرح خانواده‌میزبان، خانواده‌ها و فرزندان، هر دو آگاه هستند که این شرایط موقت است، اگرچه در شیوه‌نامه‌های ابلاغ‌شده برای طرح «خانواده‌میزبان» محدودیت زمانی ذکر نشده است؛ ولی به محض انتقال فرزندان به خانواده‌ها، تیم‌های مددکاری ما تلاش می‌کنند تا امکان بازپیوند فرزند به خانواده زیستی یا خانواده فرزندپذیر فراهم شود، اولویت بهزیستی، بازپیوند فرزندان به خانواده‌های زیستی است؛ مثلاً ممکن است کودک به دلیل اینکه پدرش در زندان بوده یا مادربزرگ مسکن مناسبی نداشته، در مراکز ما حضور داشته باشد و حالا که مسکن تهیه شده است، فرزند می‌تواند در خانواده خودش حضور یابد، چنانچه شرایط خانواده زیستی فرزندان مهیا و آماده پذیرش نباشد، کودکان به خانواده‌هایی که در صف پذیرش فرزندخواندگی هستند، منتقل می‌شوند.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی در پاسخ به سوالی درباره چالش‌های وابستگی نوزادان و کودکان به خانواده‌های موقت در طرح خانواده‌میزبان، اظهار کرد: در شیرخوارگاه هم این وابستگی برای کودکان ایجاد می‌شود، نوزاد به مربی خود که آن‌ها را در آغوش می‌گیرد، کودکان به مربیانی که همراه آن‌ها هستند، ممکن است وابسته شوند اما قطعاً فضای یک خانواده از محیط‌های اردوگاهی و شیرخوارگاهی بهتر است، فرزندان در خانواده با مفاهیم بیشتر وارتباطات موثر آشنا می‌شوند، ضمن اینکه زمانی که قرار است کودک از خانواده میزبان به خانواده دائمی بازپیوند شود، این مراحل در یک فضای کارشناسی‌شده اتفاق می‌افتد که مشکلات روانی برای آن‌ها ایجاد نشود؛ به‌عنوان مثال خانواده میزبان و خانواده فرزندپذیر در جلسات متعدد با یکدیگر ملاقات خواهند داشت، فرزند از روی پای مادر میزبان به مادر فرزندپذیر منتقل می‌شود، گفت‌وگوهای اخلاقی و رفتاری مختلف انجام می‌شود تا فرزند به خانواده جدید وارد شود.
محدث ادامه داد: پیش از سال 1402 نیز طرح میزبان به صورت استانی و در هماهنگی با دادسرا در حال اجرا بود، اما در آن زمان یک شیوه‌نامه مدون و کشوری وجود نداشت. ایرادات در مدت معین گرفته شد، همکاران ما تجربه کسب کردند، موسسات خانواده‌محور مشخص شدند و اکنون ذیل شیوه‌نامه‌ای که وزارت دادگستری ابلاغ کرده است، فرایند و اجزای مختلف در هماهنگی با یکدیگر کار را انجام می‌دهند.
وی با اشاره به خالی‌شدن شیرخوارگاه مشهد خاطرنشان کرد: با افزایش تعداد خانواده‌های میزبان، شیرخوارگاه خالی شد ولی باید توجه کرد که خالی‌شدن شیرخوارگاه به معنای قطع و پایان خدمات این مجموعه به کودکان نیست. شیرخوارگاه همچنان به کودکانی که در خانواده‌های میزبان حضور دارند، خدمات پزشکی و پرستاری، لباس، پوشک ارائه می‌کند.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی با تاکید بر اینکه نباید با پذیرش فرزندان در خانواده‌های میزبان، باری بر دوش خانواده‌ها افزوده شود، خاطرنشان کرد: در شرایطی هستیم که فشار اقتصادی روی خانواده‌ها زیاد است؛ مثلاً درآمد یک خانواده کارمند با سطح حقوق متوسط، مشخص است و زمانی که فرزندی را پذیرش می‌کنند، باید برخی از نیازهای کودک توسط مراکز ما تامین شود تا خانواده‌ها با مشکل مواجه نشوند، هدف ما این است که فرهنگ زیبای میزبانی از فرزندان گسترش یابد و با توجه به محدودیت‌های اقتصادی، فقط به یک طبقه اجتماعی جامعه و اقشاری که تمکن مالی دارند محدود نشود.
محدث افزود: بنابراین با انتقال نوزادان و کودکان به خانواده‌های میزبان، فقط محل زندگی کودک تغییر می‌کند. اگر بچه احساس کسالت و بیماری یا نیاز به دارو و آزمایش داشته باشد، توسط شیرخوارگاه حمایت می‌شود، لباس و پوشک کودکان نیز در اختیار خانواده‌ها قرار می‌گیرد. همچنین وضعیت کودکان به صورت مرتب توسط پرستارهای ما بررسی می‌شود.
معاون بهزیستی خراسان‌رضوی با بیان اینکه همچنان به همکاری مردم نیاز داریم، گفت: بنابراین با خالی‌شدن موقتی شیرخوارگاه از نوزادان، این‌طور نیست که مجموعه تعطیل شود، به شدت به حمایت‌های خیرین نیازمندیم، به جز این خدماتی که به خانواده‌های میزبان ارائه می‌شود، شیرخوارگاه‌ها همچنان پذیرش دارند، اما ما سعی می‌کنیم چرخه خانواده‌میزبان، بازپیوند و پذیرش مجدد در خانواده میزبان را حفظ کنیم، کمیته‌های فرزندخواندگی و تیم‌های مددکاری ما به شدت فعال هستند و به صورت شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند تا پس از پذیرش فرزندان در شیرخوارگاه، آن‌ها به خانواده‌های میزبان منتقل شوند و سپس شرایط بازپیوند آن‌ها به خانواده‌های زیستی یا فرزندپذیر فراهم شود.
کد خبر 749433

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/667593/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار نارنجی هواشناسی نسبت به وقوع رگبار و تگرگ

شمار جان‌باختگان سیل خراسان رضوی به 12 نفر رسید

همدردی آیت‌الله علم‌الهدی با خانواده‌های داغدار در سیل اخیر

44 محور مسدودشده در خراسان رضوی بازگشایی شد

روایتی دردناک از سیل روستای «الم‌جوق» فریمان

سیل و خراب شدن جاده در شهرستان فریمان، امروز

پاکبان مشهدی که مانع از حادثه هنگام خرابی چراغ راهنمایی شد

مدارس خراسان رضوی فردا تعطیل می‌شود؟

حادثه رانندگی در محور نهبندان - زابل 2 کشته بر جای گذاشت

اجرای طرح «همیاران آرامش اجتماعی» در محله حاجی آباد لردگان

امیرالحاج ایران وارد مدینه شد

امیرالحاج ایران وارد مدینه شد + ویدئو

سرپرست حجاج ایران وارد مدینه شد + ویدئو

قرب الی الله با اهل بیت علیهم السلام است

دیوار کوتاه منطقه «سیدی» و حقایقی که در سیل مشهد گم شد

ببینید | لحظات نفس گیر از محبوس شدن در سیل سیدی مشهد

تخلیه منازل مجاور «کال هاشمیه» مشهد/ فعالیت مترو تا ساعت24

بازدید استاندار خراسان رضوی از اردوگاه اسکان فریمان

گروه‌های جهادی و مردمی در کنار سیل زدگان فریمان

ورود ابر‌های باران‌زا به فریمان از لنز دوربین شهروند خبرنگار

ارسال مایحتاج روستائیان شوریجه سفلی با پشتیبانی هوایی

خسارت 348 میلیاردی به تاسیسات آب شرب خراسان رضوی

تصاویر خطرناک ترین ابر بر فراز مشهد قبل از سیل

7 نفر در تصادف رانندگی شهرستان قوچان مصدوم شدند

204 باب منزل در خراسان رضوی تخلیه آب شده‌اند

تاکید رحیم سرهنگی بر بسیج تمام امکانات بخش خصوصی و دولتی برای رونق گردشگری کیش

شکسته‌شدن رکورد فروش سال گذشته

وزیر ارشاد: تولید کاغذ به 130 هزار تن می‌رسد

رسانه های ما کنش‌گر نیستند/دولت از رسانه‌های افشاگر حمایت کند

حضور غیابی والد در صحنه تربیت کودک

فروش 425 میلیارد تومانی نمایشگاه کتاب در 9 روز

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران: بدهی بیمه‌ها به داروخانه‌ها از 15 ماه عبور کرد

امکان دریافت کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی تا یک ساعت قبل از آزمون

برگزاری مسابقات تنیس روی میز بانوان خراسان رضوی در مشهد

کاروان جاده ولایت با استقبال مسئولان و ورزشکاران وارد شهرستان بردسکن شد

بازگشایی برخی از محورهای اصلی و فرعی خراسان رضوی

خسارت 46میلیارد تومانی تگرگ به باغ های شهرستان مانه

حفظ جنگل‌های خوزستان نیازمند همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی است

برای تربیت ورزشکار در تراز انقلاب، به مربی در تراز انقلاب نیاز داریم

اخطار بسیار مهم هواشناسی/فردا روز پرحادثه‌ای برای خراسان رضوی خواهد بود

بازدید 4 ساعته استاندار خراسان رضوی از روستاهای سیل‌زده فریمان

قطعی آب شرب روستای رودخانه تربت حیدریه

قطع آب و کمبود نان؛مشکلات مردم روستای احمدآباد شهرستان فریمان

روایت اختصاصی خبرنگار مهر از سیل در منطقه سیدی مشهد

روایتی تلخ از مردم سیل زده روستاهای فریمان

ورود کاروان فرهنگی، ورزشی جاده ولایت به بردسکن

دستور تخلیه منازل به ساکنان هاشمیه 93 در مشهد

بازدید رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از روستاهای سیل زده فریمان

جاری شدن سیل در روستای علی‌آباد بجنورد

روایت تهران‌پژوه عراقی از تهران عصر ناصری