پیام خراسان

آخرين مطالب

نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی اجتماعي

نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: بیش از دو دهه خشکسالی در شرق کشور به خصوص در خراسان جنوبی موجب شده تا منابع آب روی زمینی که به کل خشک شده و سفره‌های زیرزمینی نیز سال به سال از میزان آب آنها کاسته شود.
خسارت‌های کلان قهر طبیعت در این سال‌ها خراسان جنوبی را از پای درآورده و بیشترین ضربه را هم به حوزه کشاورزی، دامداری و منابع طبیعی و زیست محیطی استان وارد کرده است.
بار گرانی که خشکسالی‌های مستمر بر دوش خراسان جنوبی کم برخوردار گذاشته به حدی است که کمر اقتصاد استان خم شود.
در خراسان جنوبی علی رغم باران‌های مطلوبی که در اسفندماه سال 1402 داشتیم باز هم نسبت به مدت مشابه سال قبل میزان بارندگی‌ها روند کاهشی داشته است که زنگ هشدار مصرف آب و ادامه خشکسالی‌ها را نشان می‌دهد.
کاهش 15 درصدی بارندگی‌ها
جواد نخعی سرپرست اداره هواشناسی خراسان جنوبی در گفت و گو با مهر بیان کرد: از ابتدای فصل زراعی سال جاری تاکنون میانگین بارندگی در خراسان جنوبی 80.3 میلی متر بوده است که نسبت به سال گذشته 15 درصد و نسبت به بلندمدت 29 درصد کاهش داشته است.
وی بیان کرد: میزان بارندگی در شهرستان بیرجند نیز از ابتدای سال زراعی تاکنون 83.7 میلی متر بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 14 درصد و نسبت به بلندمدت 36 درصد کاهش داشت است.
سرپرست اداره هواشناسی خراسان جنوبی گفت: این میزان کاهش بارندگی در حالی است که سال گذشته نیز بارندگی‌های مطلوبی نداشتیم و در سال زراعی جاری تا به امروز نسبت به همان سال گذشته نیز بارندگی‌ها کاهش داشته است.
عباس سارانی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: هشت سد مخزنی در خراسان جنوبی داریم که شامل سد شهید پارسا، سد کریت، سد نهرین، سد فرخی، سد سیاهو، سد رزه، سد حاجی آباد و سد دره بید است.

پیام خراسان

تنها 20 درصد ظرفیت مخازن سدهای خراسان جنوبی آب دارد
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی ادامه داد: در حال حاضر 15.4 میلیون متر مکعب آب پشت سدهای خراسان جنوبی ذخیره است که معادل 20 درصد ظرفیت مخازن سدهای استان است.
وی با تأکید بر اینکه خراسان جنوبی از نظر منابع آب‌های سطحی و روان آب‌ها استان فقیری است، گفت: بر اساس آمار سال آبی سال 1402-1401 میزان 136 میلیون متر مکعب کسری مخزن داشتیم که به این معنا است که بیشتر از میزان مجاز برداشت داشته‌ایم.
سارانی ادامه داد: خراسان جنوبی از نظر تأمین آب مورد نیاز کشاورزی، شرب و خدمات به شدت به آب‌های زیرزمینی وابسته است و از این نظر دقت در میزان مصرف آب‌های زیر زمینی در خراسان جنوبی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
وی یادآور شد: در بارندگی‌های هفته گذشته حدود 5 میلیون متر مکعب مهار روان آب داشتیم که به بهبود وضعیت سدهای خراسان جنوبی کمک کرد که از این بابت خدا را شاکر هستیم.
مهدی دوستی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی نیز در گفت‌وگو با مهر با اشاره به اینکه ما در استان با عمر بالای تأسیسات آبی مواجه هستیم و به عنوان مثال عمر شبکه توزیع آب بیرجند بالغ بر یک قرن می‌باشد، افزود: ما در حال حاضر با چالش انشعابات فرسوده در سطح استان مواجه هستیم که نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه برای جبران این عقب ماندگی‌ها هستیم.
وی ادامه داد: از جمله مخازن در دست اجرای شرکت می‌توان به مخزن 10 هزار مترمکعبی بیرجند، مخزن 2 هزار متر مکعبی قائن، 2 هزار متر مکعبی دیهوک، 5 هزار متر مکعبی فردوس و مخازن هزار متر مکعبی در شهرهای خوسف، گزیک، اسدیه، آبیز، ماژان، ارسک و درح اشاره کرد. وی نیاز به احداث 26 هزار متر مکعب در سطح شهرهایی که با کمبود سرانه ذخیره مخزن مواجه هستند با اعتبار 4,500 میلیارد ریال را از جمله نیازهای اعتباری شرکت آبفای استان برشمرد.
پیشرفت 75 درصدی مرحله اول جهاد آبرسانی در خراسان جنوبی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی میزان پیشرفت مرحله اول پروژه جهاد آبرسانی در خراسان جنوبی را 75 درصد عنوان کرد و گفت: این پروژه در راستای آبرسانی به 115 روستای استان در حال اجرا بوده که برای تکمیل آن اجرای 320 کیلومتر خط انتقال روستایی، 12 هزار متر مکعب مخزن و 25 باب ایستگاه پمپاژ در قالب قرارداد محرومیت زدایی با قرارگاه امام حسن مجتبی با اعتباری بالغ بر 2,560 میلیارد ریال در دست اجرا است.
دوستی به نتایج اجرای پروژه‌های مذکور در کاهش هدر رفت آب در استان اشاره کرد و گفت: در صورت تأمین اعتبار 10 هزار میلیارد ریال برای پروژه‌های مذکور بالغ بر 12 میلیون متر مکعب در سال از هدر رفت آب جلوگیری می‌شود و پیش‌بینی می‌گردد بالغ بر 12 درصد هدر رفت واقعی شرکت کاهش یابد که این عدد معادل 380 لیتر در ثانیه آب یا بیان دیگرمعادل حفر و تجهیز بیش از 15 حلقه به همراه خطوط انتقال است.
یکی از راهکارهایی که برای رفع مشکل کم آبی در خراسان جنوبی طراحی شده است بحث انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی و شرق ایران است که پس از وعده‌های مختلف که از سال 95 مطرح شده بود در دولت سیزدهم عملیات اجرایی آن آغاز شده و پروژه پیشرفت خوبی را دارد و نوید روزهای خوش برای کویرنشینان لب خشکیده خراسان جنوبی را می‌دهد.

پیام خراسان

آب دریای عمان سال 1404 به خراسان جنوبی می‌رسد
جواد قناعت استاندار خراسان جنوبی در این زمینه با اشاره به خشکسالی 20 ساله در خراسان جنوبی و تأثیر آن بر کشاورزی و دامداری استان در جمع رسانه‌ها گفته بود: در این راستا ابر پروژه انتقال آب دریای عمان به خراسان جنوبی در دولت سیزدهم عملیاتی شد تا بتوانیم تأثیرات خشکسالی در استان را کاهش دهیم.
وی گفت: شرکت ایمواسکو مجری ابر پروژه انتقال آب دریای عمان به استان‌های شرقی کشور است، خط چهار این پروژه برای سیستان و بلوچستان بود که با پیگیری‌های متعدد مدیران استانی در سال گذشته استان ما به پروژه اضافه شد و این پروژه از چابهار تا مشهد یک هزار و 342 کیلومتر است که 380 کیلومتر آن مربوط به خراسان جنوبی است.
وی ادامه داد: 270 کیلومتر انشعابات آب به نهبندان، سربیشه، درمیان، بیرجند، خوسف، قاین، زیرکوه و سایر شهرستان‌ها است که 30 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، در مجموع برای خطوط اصلی و انشعابات آبرسانی 50 هزار میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هم اکنون در مرحله سوم آبرسانی به استان هستیم، گفت: اواخر نیمه اول سال 1403 وارد مرحله چهارم آبرسانی به خراسان جنوبی خواهیم شد.
وی با بیان اینکه در مجموع 180 میلیون متر مکعب تخصیص آب در افق برنامه پیش بینی شده است، یادآور شد: پروژه در مرحله مسیرسازی 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد انتظار این است که کار با شتاب پیش برورد که پایان دولت سیزدهم شاهد انتقال آب به استان خراسان جنوبی باشیم.
وی افزود: هزار و 342 کیلومتر مسیر انتقال آب از دریای عمان، چابهار تا مشهد است که 380 کیلومتر آن در خراسان جنوبی واقع شده است.

پیام خراسان

استاندار خراسان جنوبی افزود: تا پایان سال 1404 آب دریای عمان وارد خراسان جنوبی خواهد شد که یک اقدام بسیار بزرگ برای تأمین منابع آبی خراسان جنوبی به ویژه در بخش صنعت است.
قناعت یادآور شد: با اجرای پروژه انتقال آب از دریای عمان 60 میلیون مترمکعب آب وارد خراسان جنوبی می‌شود و در یک افق بلندمدت به سه برابر افزایش می‌یابد.
آنچه مشخص است اینکه این پروژه به لحاظ سازه‌ای از طرح‌های بزرگی است که با اجرای آن 280 میلیون مترمکعب آب به استان سیستان و بلوچستان منتقل می‌شود، 100 میلیون مترمکعب از این آب در بخش آشامیدنی و 180 میلیون مترمکعب نیز در بخش صنعت و خدمات مصرف خواهد شد.
در قالب این طرح اختصاص 60 میلیون مترمکعب آب در سال برای مصارف صنعت خراسان جنوبی و 120 میلیون مترمکعب در سال نیز برای مصارف صنعت خراسان رضوی در نظر گرفته شده است.
اکنون تمام مردم در این استان به ویژه صنعت گران منتظرند تا هر چه زودتر سال 1404 فرا برسد و وعده محقق نشده سالیان دور مسئولان در دولت مردمی محقق شود و رؤیای مردم خراسان جنوبی رنگ واقعیت به خود بگیرد.
کد خبر 6079451

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/668361/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیر حرکت امام رضا (ع) از مدینه تا خراسان به روایت تاریخ

مخبر: جبران خسارات سیل به مردم، اولویت مسئولان استانی و وزارتخانه‌ها است

دهه فجر نماد رشادت ملت ایران در برابر استکبار جهانی است

خراسان جنوبی رتبه دوم نرخ ولادت کشوری را حفظ کرد

364 کیلومتر از راه های خراسان شمالی رسوب برداری شد

ماهانه 140 پرونده به هر قاضی در مرکزی ارجاع می شود

اخذ مجوز رشته پرستاری داخلی _ جراحی مقطع ارشد در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

خوزستان میراث دار مسیری پر رمز و راز از گذشتگان تا امروز+فیلم

اجرای طرح‌های بهره‌وری در اراضی مجهز به سیستم‌های نوین آبیاری کشاورزی در خراسان شمالی

ثبت یک لحظه تلخ؛ سیل خراسان رضوی به گله گوسفند هم رحم نکرد (فیلم)

بازدید گردشگران آلمانی و بلژیکی از برج تاریخی رادکان شهرستان چناران

تکرار قهرمانی پاراتکواندوکاران این بار در ویتنام

پویش مشهد مهربان مصداقی از مشارکت مردمی در امور اجتماعی و الگویی برای سایر شهرهاست

اختصاص اعتبارات لازم برای منازل آسیب دیده از سیل خراسان رضوی

اختصاص اعتبار برای منازل آسیب دیده از سیل خراسان رضوی

توزیع 10 هزار مکمل پیش بارداری در مراکز خدمات جامع سلامت زیر پوشش شهرستان فیروزه

صدور شناسنامه برای 3 قلو‌های فیروزه

بررسی مطبوعات روز/ سیل درکمین تهران؟

بیش از 400 هزار رأس دام در خراسان رضوی تحت پوشش بیمه هستند

آخرین وضعیت شهر مشهد | 17 مسیر روستایی مسدود است | بارندگی دیروز مشابه چهارشنبه بود

زوج دلتنگی فوتبال ایران ؛ کسانی که از اروپا برای کمک به تیم سرزمین پدری‌شان آمدند!

شناسایی 150 نقطه مستعد آتش سوزی در لرستان

رشد 70 درصدی میراث فرهنگی تربت حیدریه در شاخص‌های 31 گانه

یک لحظه تلخ؛ سیل مشهد یک گله بزرگ گوسفندان را با خود برد | فیلم

مصحف مشهد رضوی در سی و سومین نمایشگاه بین المللی قطر ؛ پیام استاد دانشگاه پرینستون / سخنرانی عضو فرهنگستان علوم در نمایشگاه

سیل کلات در 50 سال گذشته بی سابقه بوده است

برقراری خط انتقال آب آشامیدنی بخش «شامکان» ششتمد

رونمایی ازسکه ولایتعهدی امام رضا (ع) در مشهد

زیرپوشش بیمه ای400 هزار رأس دام در خراسان رضوی

مجموعه اقدامات پیشگیرانه از بیماری تب کریمه کنگو در شهرستان گناباد

خبر خوش درباره جبران خسارت‌های سیل مشهد

آموزش چهره به چهره روستائیان درباره راههای پیشگیری و سرایت بیماری هاری

خیرین سبزواری برای ساخت دانشکده تازه مصوب شده دندانپزشکی پای کار آمدند

عقب ماندگی حمل و نقل ریلی در سهمیه جابجایی بار و مسافر

حکومت طالبان بار دیگر خواستار واگذاری کرسی سازمان ملل شد

ادامه سریال بدقولی‌های کنداکتوری این بار با یک سریال تکراری!

نگاه عدالت‌محور فرهنگی و نگاه استانی و منطقه ای در عملیات فرهنگی محقق شد

کتاب «محصولات دانش‌بنیان حوزه ساخت و ساز» منتشر شد

مصحف مشهد رضوی در سی و سومین نمایشگاه بین المللی قطر / سخنرانی عضو فرهنگستان علوم در نمایشگاه بین المللی کتاب قطر

چه تفاوتی میان روانشناسی «یونگ» و «فروید» وجود دارد؟

رئیس صداوسیما: ما به کتاب‌باز اکتفا نمی‌کنیم

تداوم ثبات در بازار ارز

جبران خسارت سیل‌زدگان اولویت اصلی مسئولان است

تصاویر غم‌انگیز از محله سیدی مشهد پس از سیل

خراسان جنوبی رتبه هفدهم اهدای عضو در کشور

خراسان شمالی جوانترین استان کشور

آفت‌کشی جنگل‌های بلوط چگنی در انتظار بالگرد

دستور مخبر برای جبران خسارات سیل‌زدگان خراسان رضوی

ببینید | ویدیوی کامل از ایجاد یک زنجیره انسانی برای نجات پاکبانی در مشهد

میزان بارندگی در قوچان 39 درصد افزایش داشته است