پیام خراسان

آخرين مطالب

دغدغه اصلی‌ام وضعیت اقتصاد و معیشت مردم است گفتگو

دغدغه اصلی‌ام وضعیت اقتصاد و معیشت مردم است
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - نامزد انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف گفت: به هر گوشه که نگاه کنیم یک دغدغه وجود دارد، اما دغدغه‌ای که فراگیر است این است که وضعیت اقتصاد و معیشت مردم دچار مشکل و بحران است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علی مولوی‌حقیقی، کاندیدای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف دارای مدرک کارشناسی مدیریت بازرگانی و کارشناسی ارشد علوم دفاعی متولد 1337 در روستای دُرخش شهرستان درمیان است.
دوران تحصیلات اولیه را در زادگاه خود گذراند، برای ادامه تحصیل به بیرجند آمد و سال 1357 از هنرستان صنعتی ارشاد دیپلم خود را دریافت کرد. وی با پیروزی انقلاب اسلامی وارد کمیته انقلاب اسلامی شد سپس به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و جزو نخستین نیروهایی بود که برای تشکیل بسیج مستضعفان در حوزه مدیریت به کارگیری شد. از آن پس فرماندهی سپاه در رده‌های شهرستانی و استان‌های مختلف را به عهده داشت. فرماندهی سپاه استان کردستان، شرق تهران، سیستان و بلوچستان، ارشد جنوب شرق، معاون استاندار خراسان رضوی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خراسان رضوی، مشاور و نماینده تام الاختیار استاندار خراسان رضوی در امور ایثارگران از جمله مسئولیت‌هایش بوده است. این کاندیدا انتخابات مجلس دوازدهم که در انتخابات 11 اسفند 1402 به همراه نامزد دیگر حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف به دور دوم راه یافته است، علی مولوی‌حقیقی، نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی است که دغدغه معیشت و اشتغال مردم را دارد. وی در گفتگوی تفصیلی با خبرگزاری تسنیم به برنامه‌های خود برای توسعه استان و ایجاد اشتغال جوانان پرداخته است. در ادامه این گفت وگو را می‌خوانید.
تسنیم؛ با توجه به اهمیت کار مجلس آیا به طور کامل نسبت به وظایف و اختیارات یک نماینده مجلس اشراف دارید؟
مولوی حقیقی: با توجه به کارنامه‌ای که در حوزه مدیریت اجرایی داشتم و اشرافی که در مسائل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی کشور به ویژه در مناطق مرزی داشتم، اشراف و اطلاعات به بنده کمک خواهد کرد اطلاعات و معلومات خود را برای حضور در عرصه دیگری به نام مجلس کامل‌تر کرده و با دقت بیشتری به این موضوع بپردازم.
تسنیم؛ تخصص شما بیشتر در چه حوزه‌ای است؟ و در صورت موفقیت در نظر دارید در چه کمیسیونی عضو باشید؟
مولوی حقیقی: کارنامه اجرایی بنده در طول 45 سال گذشته چه در دفاع مقدس و چه در مناطق بحرانی کشور اعم از سیستان و بلوچستان، کردستان و آذربایجان غربی نشان دهنده این است که بنده در حوزه حفاظت و حوزه امنیت انقلاب اسلامی کار کرده‌ام، اما وضعیت جغرافیایی امنیتی خراسان جنوبی نیز به ما نشان می‌دهد که با توجه به اینکه کارنامه مدیریتی و مدرک تحصیلی بنده در حوزه امنیتی است عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس باشم اما با توجه به مشکلاتی که در حوزه اقتصادی، فرهنگی، اشتغال و اقتصاد وجود دارد و با اولویتی که پیشکسوتان مجلس دارند و شناختی که از نیروهای جدید به حوزه مجلس دارند نظر خواهند داد و میزان رغبت و آمادگی بنده را با توجه به کارنامه‌ای که دارم مورد ارزیابی قرار خواهند داد و هر کجا بهتر بتوانم برای کشور و مردم خدمت کنم این آمادگی در بنده وجود دارد.
تسنیم؛ به عنوان کار ویژه در صورت ورود به مجلس چه طرح‌های را مدنظر دارید دنبال خواهید کرد؟
مولوی حقیقی: خوشبختانه جمهوری اسلامی در طول 45 سال گذشته کارهای بزرگی انجام داده است، این کارها به وسیله مجلس پر تلاش و انقلابی در طول سال‌های پس از انقلاب با فراز و نشیب‌هایی که داشته توسط دولت انجام شده است. یکی از فعالیت‌های اصلی رسیدگی به مشکلات مردم در حوزه اجرا است.
در حال حاضر در سطح کشور مسئله آب، اشتغال، اقتصاد، مبارزه با تورم، مسکن و ازدواج فهرست مطالبی است که همه مسئولان دلسوز برای حل آن کار می‌کنند. بنده نیز در گام اول کمک به طرح‌ها و لوایح موجود در مجلس برای پشتیبانی و حمایت از دولت انقلابی و سپس نظارت و کنترل در حوزه قانون برای پیشرفت طرح‌ها و برنامه‌ها و مطالبه‌گری از کسانی که در حوزه اجرا مسئولیت‌هایی را دارند را مدنظر دارم. در خراسان جنوبی زیرساخت‌های لازم برای انجام برخی از کارها هنوز فراهم نشده و برخی فعالیت‌ها نیز آغاز شده است.
در حوزه اقتصاد ما باید به رفع موانع موجود بپردازیم، بنده چندین کارخانه را در استان مشاهده کرده‌ام که اگر بخواهیم از ظرفیت همان کارخانه استفاده کنیم و موانع موجود این کارخانه را احیاء کنیم بخش عمده‌ای از نیروهای فاقد کار مشغول به کار خواهند شد. خراسان جنوبی استانی است که از خراسان بزرگ جدا شد اما از دیدگاه بنده در طول به دو دهه ای که مستقل شده هنوز توسعه یافتگی خود را پیدا نکرده است. مهمترین وسیله و ابزار توسعه استان نیروهای انسانی است که در این راستا خراسان جنوبی از پتانسیل خوبی برخوردار است اما مدیریت انقلابی و مدیریت جهادی برای به کار گرفتن این ظرفیت شکل نگرفته است.
یکی از ارکانی که می‌تواند این فضا را برای نیروهای خوب استان فراهم کند نماینده مردم در مجلس است که به نیابت از مردم، نخبگان، فرهیختگان و انسان‌های کارآمد را حمایت و زمینه اشتغال و کارآفرینی آنان را در داخل استان محیا کند.
تسنیم؛ اولویت مجلس دوازدهم در حوزه قانون گذاری چیست؟
مولوی حقیقی: اولویت و تأکید بنده این است که قوانین مصوب شده را بازخوانی کنم، تا انرژی و توان کشور در حوزه مدیریت هدر نرود.
دومین اولویت بنده رفع موانع حوزه اجرایی از منظر قانون است، زیرا برخی از قوانینی که وضع شده شاید متناسب با جغرافیای استان نباشد. مثلاً در حوزه معافیت‌های مالیاتی یا در حوزه ظرفیت‌های کشاورزی و زمین‌های کشاورزی، همان طور که اختلاف افق در کشور ما از نقطه جنوب شرق تا شمال غرب حدود 50 دقیقه است، اختلاف در برنامه‌هایی که مصوب مجلس است به لحاظ جغرافیایی سرزمینی متفاوت است. ما باید برخی از قوانین را بومی‌سازی کنیم تا کارگران، کارفرمایان، جوانان، بانوان، مدیران و ... ما بتوانند با رفع موانع، کار را سرعت داده و به نتایج خوبی برسند.
تسنیم؛ مهمترین دغدغه مردم در حوزه انتخابیه خود را چه می‌دانید؟
مولوی حقیقی: به هر گوشه که نگاه کنیم یک دغدغه وجود دارد، اما دغدغه‌ای که فراگیر است این است که وضعیت اقتصاد و معیشت مردم دچار مشکل و بحران است. وضعیتی که در حوزه نرخ‌گذاری اجناس می‌بینیم، حتی در حوزه معیشت روزانه مردم که عدم ثبات وجود دارد دغدغه همگان است. اولویت مجلس جدید این است که دولت را در بحث مهار تورم و ارتقاء سطح معیشت و رفاه جامعه کمک کند.
اولویت دوم بنده ایجاد اشتغال نیروهای واجدالشرایط در حوزه‌های گردشگری، کشاورزی، اقتصاد و هر فضایی که بشود با توجه به زیرساخت‌های موجود محیطی را برای ایجاد کار محیا کرد است.
اولویت دیگر بنده بحث راه‌ها اعم از راه‌های روستایی، بین شهری و ... است، در بحث راه‌های بین استانی نیز مشکلات زیادی وجود دارد، گرچه کار زیاد انجام شده است. در بحث راه‌های بین شهری و روستایی در جغرافیای استان تغییر زیادی انجام نشده است. متاسفانه ناوگان هواپیمایی ما در استان فلج است و اعتماد و اطمینان لازم برای سرمایه‌گذاران وجود ندارد. باید در بحث ناوگان هوایی و زمینی به خراسان جنوبی توجه ویژه‌ای شود.
در بحث صنعت گردشگری ظرفیت‌های لازم در استان وجود دارد، خراسان جنوبی سومین استان کشور به لحاظ وسعت است اما جمعیتی که در استان وجود دارد با فضای کویری که دارد می‌تواند بسیاری از گردشگران را جذب کند. در طول مدت زمان دولت آقای رئیسی و سفرهای انجام شده قول‌های متعددی هیئت دولت داده شده است، اما بخشی از این قول‌ها به ویژه در شهر بیرجند و شمال شهر آن بر روی زمین مانده است.
شمال شهر بیرجند مملو از جمعیت وفادار به نظام است اما امکانات در آن منطقه بسیار پایین است، همچنین یک خانه بهداشت و درمانگاهی که نیمه شب در صورت بیماری به آنجا مراجعه کنند ندارند و محیط قابلی برای فعالیت‌های ورزشی در شمال شهر بیرجند مشاهده نمی‌شود. برخی از مدارس، مراکز بهداشتی و درمانی ما در این منطقه در حد پایین هستند. بنابراین در مجلس جدید باید توجه ویژه‌ای به این منطقه شود.
همچنین در استان 11 کارخانه شیر وجود دارد که روزانه حدود 120 تن شیر تولید می‌شود، از این میزان شیر کمتر از 20 تن در داخل شهر در دو کارخانه مصرف می‌شود و 9 کارخانه دیگر تعطیل و 100 تن شیر از استان خارج می‌شود. این نشان می‌دهد که ما در استان شیر داریم، اما فرآورده‌های لبنی ما از استان خارج می‌شود. بنابراین در هر کارخانه‌ای که 50 نفر به صورت مستقیم مشغول به کار شوند اشتغال زیادی ایجاد می‌شود. بسیاری از کارخانه‌های ما به دلیل عدم حمایت از سرمایه‌گذاران تعطیل می‌شود.
امروز امنیت و اعتماد برای ادامه کار سرمایه‌گذاران در استان وجود ندارد که امید است بتوانیم در این راستا حمایت‌های لازم را انجام دهیم.
.
تسنیم؛ جنابعالی به عنوان کاندیدای معرفی شده شانا، به میثاق نامه و اصول آن پایبند هستید؟
مولوی حقیقی: بنده به عنوان یک نیروی مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی به میدان آمده‌ام، به هیچ حزب و جریانی نیز وابسته نیستم و از همه جریان‌های فعال انقلاب نیز حمایت می‌کنم. هر تشکلی که از بنده حمایت کند به حوزه رأی‌آوری کمک کرده است. اعلام این حمایت این عزیزان برای بنده باعث افتخار خواهد بود. اما به عنوان یک نیروی جهادی مبتنی بر مکتب 45 ساله گذشته شرکت کرده و کار خواهم کرد.
تسنیم؛ ارزیابی جنابعالی در زمینه میزان مشارکت چیست؟ میزان مشارکت مردم در انتخابات را چند درصد برآورد می‌کنید؟
مولوی حقیقی: با توجه به بررسی‌های میدانی انجام شده ظرف 45 روز گذشته، به نظر می‌رسد میزان مشارکت مردم در مجموع بالای 50 درصد باشد، اما شرایط جوی نیز در میزان مشارکت مردم تأثیرگذار است. امید است شرایط جوی نیز سبب افزایش مشارکت مردم شود.
تسنیم؛ در راستای توسعه و سرمایه‌گذاری و رفع مشکل حمل و نقل در حوزه انتخابیه چه برنامه ای دارید؟
مولوی حقیقی: رفع مشکل آب، جاده، خطوط ریلی و هوایی از جمله مسایلی است که می‌تواند به توسعه استان و سرمایه گذاری در استان کمک کند و برای سرمایه گذار فرصت‌هایی فراهم شود که از داخل و خارج کشور وارد استان شوند و اطمینان پیدا کنند که برای آمدن به بیرجند دغدغه لغو پرواز ندارند، در حمل و نقل جاده‌ای که در اقتصاد ما موثر است جاده‌های ما وضعیت خوبی ندارد.
اعتقاد ندارم بگویم در استان ما کار نشده ولی بعضی کارها برای چشم بعضی مسئولان صورت گرفته، روستانشینی که دور از چشم مقامات کشوری است با تراکتور هم به سختی در این راه‌ها تردد می‌کند، اینها شهروندان ما هستند که در دفاع مقدس هم بودند همان روستا که راه مناسبی ندارد شهید تقدیم انقلاب کرده‌ بنابراین 20 سال از تاسیس استان خراسان جنوبی می‌گذرد و مسئولان ببینند وضعیت برخی روستاها به لحاظ توسعه و بازسازی راه‌ها تکان نخورده بلکه به لحاظ مرغوبیت جاده‌های مرزی به حداقل رسیده است.
در نوار مرز کارخانه سیمان، قند و بازارچه های مرزی داریم اما بدترین جاده‌ها را آنجا داریم به طوری که در یک جاده آنتنی که حرکت می‌کنید فقط یک تریلی می‌تواند حرکت کند و خودروی سواری باید مسیر طولانی را پشت سر آن حرکت کند تا بتواند سبقت بگیرد آن هم خودروهایی مثل پراید که کمی به سمت شانه خاکی برود، واژگون می‌شود.
تسنیم؛ عملکرد مجلس یازدهم را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
مولوی حقیقی: در طول انقلاب همه مجالس ما دارای نکات مثبت و منفی بوده‌اند. مقام معظم رهبری می‌فرمایند «مجلس، مجلس انقلابی است». ما بر مبنای فرمایشات مقام معظم رهبری و مصوباتی که مجلس در طول دوره گذشته خود داشته نمره خوبی را برای مجلس قائل هستیم، اما نمایندگان در شرایطی تحت تأثیر یک سری جریاناتی قرار می‌گیرند که با مداخله خود در امور اجرایی می‌خواهند به گونه‌ای ایفای نقش کنند. متأسفانه در دو سه ماه گذشته اقدامات برخی از نمایندگان قابل نقد و بررسی است.
تسنیم؛ نقش احزاب، تشکل‌ها و جریانات سیاسی به منظور تأثیرگذاری در انتخابات و بالابردن میزان مشارکت را چگونه می‌بینید؟
مولوی حقیقی: اگر احزاب و جریانات مختلف ما گفتمان انقلاب را دنبال کنند حتماً مؤثر است، اما زمانی که برخی از احزاب گفتمان حزبی را دنبال می‌کنند یعنی منافع حزب و جبهه خود را دنبال می‌کنند نتایج مثبتی نخواهد داشت. کشور ما کشور حزبی نیست و کشوری است که بر مبنای مشارکت همه‌جانبه مردم برای فعالیت‌های جهادی، دفاعی و فرهنگی شکل گرفته است.
در خراسان جنوبی بیش از یکصد گروه جهادی فعال وجود دارند. اگر محور حرکت‌های جهادی این گروه‌ها اصل ولایت فقیه و تقویت نظام باشد حتماً مفید است و اگر در بین این گروه‌ها تفرقه وجود داشته باشد موفق نخواهند شد.
تسنیم؛ اقتصاد مساله اصلی و اولیه کشور است چه برنامه ای را برای پایداری اقتصادی مد نظر دارید
مولوی حقیقی: بخشی از مشکلات موجود کشوری، منطقه‌ای و بخشی از آن شهرستانی است. بخشی که ملی است و البته باید کشور به صورت جدی ورود کند مسأله معیشت، پایین بودن توان خرید مردم و شرایط اقتصادی نامتوازن در جامعه است و این وضعیت در کشور تقریباً برای بخش عمده‌ای از اقشار جامعه ما اعم از روستانشین، شهرنشین، بازنشسته، کارمند و نیروهای نظامی و انتظامی مشهود است به این دلیل که روز به روز ناپایداری در وضعیت اقتصادی را می‌بینیم و به هر میزان که وضعیت اقتصاد ما ناپایدار باشد قدرت خرید جامعه نیز کاهش می‌یابد. بنابراین مسأله اصلی و اولیه کشور موضوع اقتصاد است که مقام معظم رهبری هم با توجه به شعار سالی که در سال‌های گذشته داشتند، امسال هم بر جهش تولید با حضور مردم تأکید کرده‌اند و امیدواریم دولت، مردم و مجلس بتوانند راه‌های برون رفت از وضعیت موجود، حداقل پیشگیری از رشد تورم را دنبال کنند.
تسنیم؛ سخن پایانی؟
مولوی‌حقیقی: در بحث مجلس شورای اسلامی دقت کنید به کسی که با برنامه و اراده خوب به میدان آمده تا بتواند اراده این ملت را از حنجره خود در مجلس به قانون تبدیل کند رأی دهید. مردم خراسان جنوبی در این فرصت باقیمانده برای خلق یک حماسه بزرگ خود را آماده کنید، 21 اردیبهشت روز اراده ملت بر کفر جهانی است، همان طور که در انتخابات ادوار گذشته با روحیه انقلابی و جهادی برای دفاع همه جانبه از نظام به میدان آمده‌اید در 21 اردیبهشت نیز این حماسه را شکل دهید. خون شهدا و راه شهدا و حفاظت از دستاوردهای انقلاب به مشارکت و حضور شما پای صندوق‌های رأی بستگی دارد چراکه مردم خراسان جنوبی در دو برنامه هشت ساله گذشته نشان دادند که در بحث خبرگان رهبری خوب تشخیص داده و تشخیص آنان بسیار خوب بوده است، امید است در این مرحله نیز با رأی قاطع به نماینده ادوار گذشته خبرگان رهبری رأی قاطع دهند.
انتهای پیام/250/

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/670062/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیر حرکت امام رضا (ع) از مدینه تا خراسان به روایت تاریخ

مخبر: جبران خسارات سیل به مردم، اولویت مسئولان استانی و وزارتخانه‌ها است

دهه فجر نماد رشادت ملت ایران در برابر استکبار جهانی است

خراسان جنوبی رتبه دوم نرخ ولادت کشوری را حفظ کرد

364 کیلومتر از راه های خراسان شمالی رسوب برداری شد

ماهانه 140 پرونده به هر قاضی در مرکزی ارجاع می شود

اخذ مجوز رشته پرستاری داخلی _ جراحی مقطع ارشد در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

خوزستان میراث دار مسیری پر رمز و راز از گذشتگان تا امروز+فیلم

اجرای طرح‌های بهره‌وری در اراضی مجهز به سیستم‌های نوین آبیاری کشاورزی در خراسان شمالی

ثبت یک لحظه تلخ؛ سیل خراسان رضوی به گله گوسفند هم رحم نکرد (فیلم)

بازدید گردشگران آلمانی و بلژیکی از برج تاریخی رادکان شهرستان چناران

تکرار قهرمانی پاراتکواندوکاران این بار در ویتنام

پویش مشهد مهربان مصداقی از مشارکت مردمی در امور اجتماعی و الگویی برای سایر شهرهاست

اختصاص اعتبارات لازم برای منازل آسیب دیده از سیل خراسان رضوی

اختصاص اعتبار برای منازل آسیب دیده از سیل خراسان رضوی

توزیع 10 هزار مکمل پیش بارداری در مراکز خدمات جامع سلامت زیر پوشش شهرستان فیروزه

صدور شناسنامه برای 3 قلو‌های فیروزه

بررسی مطبوعات روز/ سیل درکمین تهران؟

بیش از 400 هزار رأس دام در خراسان رضوی تحت پوشش بیمه هستند

آخرین وضعیت شهر مشهد | 17 مسیر روستایی مسدود است | بارندگی دیروز مشابه چهارشنبه بود

زوج دلتنگی فوتبال ایران ؛ کسانی که از اروپا برای کمک به تیم سرزمین پدری‌شان آمدند!

شناسایی 150 نقطه مستعد آتش سوزی در لرستان

رشد 70 درصدی میراث فرهنگی تربت حیدریه در شاخص‌های 31 گانه

یک لحظه تلخ؛ سیل مشهد یک گله بزرگ گوسفندان را با خود برد | فیلم

مصحف مشهد رضوی در سی و سومین نمایشگاه بین المللی قطر ؛ پیام استاد دانشگاه پرینستون / سخنرانی عضو فرهنگستان علوم در نمایشگاه

سیل کلات در 50 سال گذشته بی سابقه بوده است

برقراری خط انتقال آب آشامیدنی بخش «شامکان» ششتمد

رونمایی ازسکه ولایتعهدی امام رضا (ع) در مشهد

زیرپوشش بیمه ای400 هزار رأس دام در خراسان رضوی

مجموعه اقدامات پیشگیرانه از بیماری تب کریمه کنگو در شهرستان گناباد

خبر خوش درباره جبران خسارت‌های سیل مشهد

آموزش چهره به چهره روستائیان درباره راههای پیشگیری و سرایت بیماری هاری

خیرین سبزواری برای ساخت دانشکده تازه مصوب شده دندانپزشکی پای کار آمدند

عقب ماندگی حمل و نقل ریلی در سهمیه جابجایی بار و مسافر

حکومت طالبان بار دیگر خواستار واگذاری کرسی سازمان ملل شد

ادامه سریال بدقولی‌های کنداکتوری این بار با یک سریال تکراری!

نگاه عدالت‌محور فرهنگی و نگاه استانی و منطقه ای در عملیات فرهنگی محقق شد

کتاب «محصولات دانش‌بنیان حوزه ساخت و ساز» منتشر شد

مصحف مشهد رضوی در سی و سومین نمایشگاه بین المللی قطر / سخنرانی عضو فرهنگستان علوم در نمایشگاه بین المللی کتاب قطر

چه تفاوتی میان روانشناسی «یونگ» و «فروید» وجود دارد؟

رئیس صداوسیما: ما به کتاب‌باز اکتفا نمی‌کنیم

تداوم ثبات در بازار ارز

جبران خسارت سیل‌زدگان اولویت اصلی مسئولان است

تصاویر غم‌انگیز از محله سیدی مشهد پس از سیل

خراسان جنوبی رتبه هفدهم اهدای عضو در کشور

خراسان شمالی جوانترین استان کشور

آفت‌کشی جنگل‌های بلوط چگنی در انتظار بالگرد

دستور مخبر برای جبران خسارات سیل‌زدگان خراسان رضوی

ببینید | ویدیوی کامل از ایجاد یک زنجیره انسانی برای نجات پاکبانی در مشهد

میزان بارندگی در قوچان 39 درصد افزایش داشته است