پیام خراسان

آخرين مطالب

/اثرات نوسانات ارز بر آموزش عالی/

دیگر امکان اعزام اساتید به«فرصت مطالعاتی»وجود ندارد/ افزایش پذیرش دانشجویان خارجی تنها راه‌نجات دانشگاه‌ها است علمي

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: می‌توان گفت که افزایش مداوم نرخ دلار ارتباط علمی ما با سایر کشورها را مختل کرده و به طور مثال دیگر توانایی اعزام اساتید جهت فرصت مطالعاتی به دانشگاه‌های دیگر امکان پذیر نخواهد بود.
احسان قبول در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، با اشاره به افزایش مداوم نرخ دلار در بازار ایران بیان کرد: از دو منظر بایستی دیپلماسی علمی را مورد بررسی قرار داد. موضوع اول، مسئله برقراری ارتباط بین ایران و سایر کشورهاست. این برقراری ارتباط نیز در حقیقت شامل فرصت مطالعاتی اساتید، برگزاری همایش‌های بین‌المللی وخرید کالاهای آزمایشگاهی است.
وی اضافه کرد: اگر از این منظر به مسئله دیپلماسی علمی توجه کنیم، می‌توان گفت که افزایش مداوم نرخ دلار ارتباط علمی ما با سایر کشورها را مختل کرده و به طور مثال دیگر توانایی اعزام اساتید جهت فرصت مطالعاتی به دانشگاه‌های دیگر امکان پذیر نخواهد بود.
مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی با اشاره به فرصت‌های پیش‌آمده برای دانشگاه‌ها با وجود افزایش نرخ دلار اظهار کرد: افزایش مداوم نرخ ارز فرصت‌هایی نیز برای دانشگاه ایجاد کرده است. هنگامی که ارتباط از سوی دانشگاه‌های دیگر کشورها با دانشگاه‌های ایران صورت بپذیرد، بحث ورود ارز به کشور را خواهیم داشت که در شرایط فعلی بسیار برای دانشگاه‌ها مفید فایده خواهد بود.
وی ادامه داد: در حال حاضر و با توجه به هزینه ریالی دانشجویان خارجی، اکنون هزینه‌های تحصیلی دانشجویان به ارزهای بین‌المللی بسیار کاهش یافته است. این مسئله سبب شده که دانشگاه‌های ایران نسبت به دانشگاه‌های رقیب مانند دانشگاه‌های مالزی و هند، دارای متقاضی بیشتری شود.
قبول با اشاره به مهاجرت برخی از دانشجویان افغان از ایران، تصریح کرد: بخشی از دانشجویان عراقی و افغان که ساکن کشورهای خود هستند همچنان ترجیح می‌دهند که برای تحصیل به ایران بیایند اما آن دسته از افغان‌هایی که درآمد ریالی دارند، با توجه به افت شدید ارز ریال اکنون تصمیم به مهاجرت از ایران گرفته‌اند.
مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی با اشاره به شرایط اقتصادی دانشگاه‌های کشور خاطرنشان کرد: افزایش پذیرش دانشجویان بین‌الملل یک سیاست راهبردی و شاید تنها راه نجات دانشگاه است. اما مسائل زیرساخت‌ها مانند خوابگاه و غیره... حتی برای دانشجویان داخلی نیز دچار نقصان است. بایستی با راهبردهایی مشکلات مذکور را حل و فصل کرد. 
وی اضافه کرد: مشکلات اسکان و نظایر آن قابل حل است اما مشکل اصلی زمانی رخ خواهد داد که دانشگاه‌های محلی، منطقه‌ای و غیرانتفاعی اقدام به جذب دانشجویان خارجی کنند. چون سطح علمی دانشجویان خارجی با سطح علمی دانشجویان ایرانی بسیار متفاوت است، اگر زیرساخت‌های علمی دانشگاه‌ها به قدر کافی مناسب نباشد، ممکن است موجبات پایین آمدن شان مدرک دانشگاهی در ایران را فراهم کند. 
قبول گفت: به عقیده من در شرایط فعلی فرصت بسیار مناسبی جهت پذیرش بیشتر دانشجویان خارجی به وجود آمده است و اکنون دانشگاه‌های برتر ایران هم از نظر زیرساخت‌های فیزیکی و هم زیرساخت‌های علمی در شرایط مطلوبی به سر می‌برند. 
مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی در خصوص شرایط دانشجویان ایرانی مایل به اعزام به خارج از کشور تصریح کرد: طبیعتا با شرایط فعلی، تحصیل دانشجویان ایرانی در خارج از کشور بسیار دشوار شده است اما این مسئله را می‌توان از دو دیدگاه مورد برسی قرار داد. دیدگاه اول، عدم اعزام دانشجویان در رشته‌هایی که دانشگاه‌های ایرانی در جایگاه مناسبی قرار دارند، است. زمانی که دانشگاه‌های ما در این رشته‌ها دانشجویانی با کیفیت علمی مناسب پرورش می‌دهند، سیاست اعزام دانشجویان صحیح نیست. در شرایط فعلی و اختصاص بودجه دولتی ممکن است که رانت و فساد نیز ایجاد شود.
وی تاکید کرد: اما در خصوص رشته‌هایی که دانشگاه‌های ایران در سطح پایین‌تر قرار دارند و یا رشته‌هایی که جدید هستند، بایستی دولت با اختصاص یک ردیف بودجه به حمایت از دانشجویان بپردازد و توجه داشته باشد که هر دانشجویی پس از فراغت تحصیل به کشور بازگردد، یک علم و فناوری در سطح بین‌الملل را به کشور تزریق خواهد کرد.
قبول با اشاره به جایگاه اول دانشگاه فردوسی در پذیرش دانشجویان بین‌الملل بیان کرد: با توجه به شروع روند پذیرش دانشجویان بین‌الملل توسط سایر دانشگاه‌های سطح شهر مشهد و استان خراسان رضوی، با افزایش تعداد دانشجو روبه‌رو هستیم. دانشگاه فردوسی با توجه به سبقه و شهرت علمی خود هیچگاه استانداردهای آموزشی خود را جهت جذب دانشجوی بیشتر تغییر نخواهد داد.
وی افزود: دانشگاه فردوسی در سطح کشور بیشترین تعداد دانشجوی بین‌الملل را داراست و به دنبال افزایش دانشجویان بین‌الملل تا پایان سال به 1500 دانشجو هستیم. در حال حاضر دانشگاه فردوسی تعداد 1400 دانشجوی بین‌الملل پذیرش کرده است.
قبول در خصوص عدم تخصیص ارز دولتی به دانشگاه‌ها عنوان کرد: اگر برای نان و چای ارز دولتی اختصاص می‌دهیم و یا این دسته کالاها را تحت عنوان کالای اساسی قرار می‌دهیم، بایستی دانش و فناوری را کالای اساسی قلمداد کنیم. نبایستی دانش را کالای دسته‌دوم و بدون ارزش تلقی کرد. دولت بایستی از دانشگاه‌ها برای اعزام اساتید جهت فرصت مطالعاتی و یا خرید کالاها و لوازم آزمایشگاهی حمایت کند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/96802/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیش از 25 هزار کارت معاینه فنی ویژه وسایل نقلیه سنگین صادر شد

شهروندان مصرف آب را مدیریت کنند

راز پیروزی حیرت‌انگیز رئال در جهنم اتحاد

داستان جالب زباله گردی که پاکبان شهرداری شد | رمز و راز مافیایی که با زباله های تهران میلیاردر شدند

برگزاری اولین جشنواره گل و گلاب شهرستان بردسکن در روستای باب الحکم

اعزام گروههای ارزیاب از جمعیت هلال احمر به محل زلزله در روداب سبزوار

برگزاری پویش قرانی نوگل من در جغتای

هشدار آب‌وفاضلاب خراسان شمالی درخصوص استفاده غیرشرب از آب

عجیب‌ ترین قتل امسال توسط یک مادر و دختر رقم خورد!

مسابقات قهرمانی نونهالان خراسان جنوبی در قاینات آغاز شد

صدور 25500 کارت معاینه فنی ویژه وسایل نقلیه سنگین در خراسان جنوبی

هویت رژیم جعلی صهیونیست به جهان نشان داده شده است

هنر پنالتی زدن: راز پیروزی حیرت‌انگیز رئال در اتحاد

کیفیت هوای مشهد ناسالم شد

جنگل‌زدایی وسیع با جاده‌سازی‌های غیرقانونی

نجات بانوی طبیعت گرد مصدوم در ارتفاعات روستایی تربت حیدریه

گزارش ارزیابی زمین لرزه شهر روداب سبزوار و روستاهای تابعه

پیشگیری از قاچاق کالا‌های سلامت محور و عملیات هوایی برای نجات بیمار در نیشابور

ثبت تصاویر پلنگ ایرانی این بار در شهرستان رودبار

واکنش فرمانده کل ارتش به انفجار در اصفهان

وضعیت تاسیسات هسته‌ ای اصفهان بعد از حادثه امروز

آغاز مسابقات قهرمانی نونهالان خراسان جنوبی، انتخابیه کشوری در قاینات

کسب مهارت 20 هزار و 720 نفر در خراسان شمالی

آموزش کمک‌های اولیه نجات به بیش از 400 نفر از شهروندان و دانش آموزان نیشابوری

پیش بینی وزش باد در خراسان رضوی

زلزله «روداب» سبزوار خسارتی نداشت

219 انشعاب غیر مجاز آب در خواف شناسایی شد

واکنش ایلان ماسک به حمله اسرائیل به ایران/ به سمت هم‌موشک پرتاب نکنیم!

آغاز از سرگیری آسفالت محلات بجنورد

گزارش ارزیابی زمین لرزه شهر روداب سبزوار و روستاهای تابعه و شهرستان ششتمد

چگونه سلول های سرطانی را از بین ببریم؟/ ویدئو

مخالفت آمریکا با عضویت فلسطین در سازمان ملل

بارش‌های بهاری تا نیمه اردیبهشت‌ ادامه دارد؛ آیا بارندگی‌ها، کم‌بارشی زمستان را جبران می‌کند؟

استخراج 2 امتیازی سپاهان از معدن زغال‌سنگ

31 میلیارد تومان، سهم دانشگاه بزرگمهر از اعتبارات سفر‌های رئیس جمهور به خراسان جنوبی

رقابت 1205 نفر در آزمون استخدامی تامین اجتماعی در خراسان‌شمالی

وزش باد در خراسان رضوی شدت می گیرد

برنامه سینماهای تهران، مشهد و شیراز امروز جمعه 31 فروردین + جدول فیلم و قیمت بلیت

وقوع زلزله در سبزوار

شناسایی بیش از 200 انشعاب غیر مجاز آب در خواف

«خلبان صدیق» برای دومین‌بار به کتابفروشی‌ها آمد

خبری تازه درباره پروازهای فرودگاه امام و مهرآباد

کاشت درخت در دل بیابان‌های روستای همت آباد توسط همیار طبیعت + فیلم

مصدوم رباط صلیبی تراکتور برگشت (عکس)

اولین گزارش از زلزله بامداد امروز در این شهر

زمین لرزه 4 و دو دهم ریشتری در روداب

اولین گزارش از زلزله بامداد امروز در سبزوار

جزئیات جدید از شنیده شدن صدای 3 انفجار در مرکز ایران

منشا صدای انفجار در تبریز مشخص شد

واکنش سپاه به آسیب نیروگاه اتمی اسرائیل