پیام خراسان
ساخت مری با استفاده از سلول‌های بنیادی
شنبه 31 شهريور 1397 - 12:21:45
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - محققان آمریکایی با استفاده از سلول‌های بنیادی پلیوری پوتنت (PSCs) برای اولین‌بار سلول‌های انسانی مری را تولید کردند با این روش درمان بیماری‌های دستگاه گوارش میسر خواهد شد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از چاینا دیلی، روش جدید تولید سلول‌های مری با استفاده از PSC های انسانی به صورت دقیق و گام به گام با استفاده از سیگنال‌های ژنتیکی و بیوشیمیایی از سلول‌های بنیادی صورت گرفته است.
جیم ولز سرپرست این تحقیق در مرکز Cincinnati کودکان، سلول‌های بنیادی و Organoid پزشکی (CuSTOM) اظهار کرد: این روش جدید نه تنها در درمان بیماری‌های دستگاه گوارش کاربرد دارد، بلکه درمانی برای نقایص مادرزادی مانند آترزی مری و بیماری‌هایی مانند اوزفاژیت ائوزینوفیلیک و متاپلازی بارت است.
مری یک لوله عضلانی است که به طور فعال غذا را از دهان به معده منتقل می‌کند.
در این تحقیق مری به طور کامل در حدود 300 تا 800 میکرومتر طی دو ماه رشد کرد.
دانشمندان برای عملکرد بهتر به ژن Sox2 و پروتئین مرتبط با آن توجه کرده و برای درک بهتر از ژن‌های دیگر و همچنین تنظیم مسیرهای مولکولی از موش‌ها و قورباغه‌ها برای تشکیل مری کمک گرفتند.
آنان دریافتند طی مراحل حیاتی رشد رویان ژن Sox2 موجب توقف برنامه‌نویسی و عملکرد مسیرهای ژنتیکی در ‌سلول‌ها شده و به جای مری به سلول‌های تنفسی تبدیل می‌شود.
علاوه بر این Sox2 سیگنال‌هایی به مولکولی به نام Wnt ارسال کرده که نتیجه آن تشکیل بافت‌های مری است.
در آزمایش دیگری برای کمک به تایید اهمیت Sox2 در شکل‌گیری مری این تحقیق را بدون وجود این پروتئین در موش‌ها انجام دادند. عدم وجود Sox2 منجر به وضعیتی شد که مری در یک کیسه از بین می‌رود و به معده متصل نمی‌شود.
این گروه تحقیقاتی، مطالعات خود را در زمینه فرایند زیستی برای مری مهندسی خواهند کرد و پیشبرد روش‌های درمانی در این مورد ادامه خواهد یافت.
نتایج این تحقیق در نشریه Stem Cell منتشر شده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/102402/ساخت-مری-با-استفاده-از-سلول‌های-بنیادی
بستن   چاپ