پیام خراسان
معاون اداری و مالی دانشگاه فردوسی مشهد:
تعامل میان دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی با برگزاری نشست‌های تخصصی ممکن است
دوشنبه 2 مهر 1397 - 17:18:04
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - معاون اداری و مالی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: از نظر من نخبگان علمی تا حدودی به وظایف خودشان عمل کرده‌اند و بهترین راهکار برای رسیدن به یک تعامل از یک سو و از سویی رسیدن به یک راهبرد اجرایی که مورد توافق طرفین باشد، برگزاری نشست‌های تخصصی است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، حسین انصاری صبح امروز دوم مهرماه در نشست خبری دومین جشنواره فناوری‌های آب که در محل ساختمان مرکزی دانشگاه فردوسی برگزار شد، بیان کرد: در این جشنواره تمایل داریم که بخش علمی پررنگ‌تر شود چرا که بخش اعظمی از مخاطبان این جشنواره را عاضای هیئت علمی، دانشجویان نخبگان حوزه آب و پژوهشگران خارج از دانشگاه تشکیل می‌دهند.
وی ادامه داد: بخش علمی جشنواره دوم به همت شبکه دانشگاهیان خراسان رضوی برگزار خواهد شد و تمامی دانشگاه‌های سطح استان اعم از دولتی، آزاد، پیام نور و غیره در اجرای این بخش سهم زیادی دارند.
معاون اداری و مالی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: درحاشیه این جشنواره، سمینارهای علمی تدارک دیده شده که در راستای تمرکز دستاورهای مرتبط با حوزه‌های جشنواره عمل کند. این سمینار‌ها 8 محوردارد، مدیریت شوری آب‌های سطحی و زیرزمینی، جنبه‌های اقتصادی- کاربردی استفاده از پساب‌ها، فناوری‌های نوین مرتبط با شوری آب و پساب‌ها، تصفیه آب و پساب، تغییر اقلیم و اکوسیستم‌های آبی، چالش‌های زیست‌محیطی استفاده از آب و پساب‌ها و آسیب‌شناسی عدم کنترل پساب‌ها بر سلامت جوامع انسانی از محورهای سمینارهایی است که در این جشنواره برگزار خواهند شد. 
انصاری تاکید کرد: برای این محورها بخش دریافت مقالات وجود دارد و ویژگی اصلی در پذیرش مقالات، علمی- کاربردی بودن این مقالات است زیرا این جشنواره شکلی فناورانه دارد و از سویی دیگر قرار بر این است که دستگاه‌های اجرایی از دستاوردهای این جشنواره استفاده کنند، در نتیجه تاکید بیشتر به فناورانه بودن مقالات است.
وی اضافه کرد: در هر محور سمینارها سه مقاله برتر انتخاب شده و در ویژه‌نامه جشنواره به طور رایگان چاپ خواهد شد و سایر مقالات نیز به عنوان مقالات مورد تائید معرفی خواهند شد. 
معاون اداری و مالی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: در این جشنواره نیز همچون دوره اول کارگاه‌های تخصصی نیز خواهیم داشت. تجربه برگزاری کارگاه‌ها در جشنواره اول بسیار مطلوب بوده و خروجی مناسبی از آن دریافت شد. در اکثر جشنواره‌ها حالتی یک‌طرفه برقرار است و مقاله‌ای ارائه می‌شود و بعد از آن گذر می‌کنیم.
انصاری ادامه داد:اما برگزاری پنل‌های تخصصی دارای مزیت گفت‌وگو است و در ارزیابی‌های جشنواره اول این مسئله بسیار مناسب و مطلوب تلقی شده است. در این دوره نیز کارگاه‌هایی با موضوع آب و آب‌های نامتعارف خواهد بود.
معاون اداری و مالی دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: هدف اصلی از برگزاری این کارگاه‌ها، مهارت افزایی، معرف‌بخشی و آشنایی با روش‌های نوین است. مخاطبین این کارگاه‌ها به طور حتم می‌توانند تمامی علاقه‌‍مندان این حوزه‌ها باشند. محورهای اصلی کارگاه‌ها استانداردسازی فنی و تنظیماتی و حمایت از شرکت‌های نوپا، مالکیت فناوری، بسته‌های حمایتی وزارت علوم موارد مذکور است. 
انصاری افزود: در این همایش بخش نشست‌های تخصصی نیز وجود دارد و تفاوت و مزیت اصلی آن با کارگاه‌های تخصصی در ایجاد یک ارتباط صمیمی بین اعضای هیئت علمی، پژوهشگران و نخبگان اجرایی است. 
معاون اداری و مالی دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: در حقیقت یکی از ضعف‌های گذشته برگزاری چنین همایش‌هایی عدم ایجاد یک پل ارتباطی بین بخش‌های اجرایی و محققان، اعضای هیئت علمی و خبرگان این حوزه‌هاست. چنین تصور می‌شود که دانشگاه در زمینه رفع مشکلات و چالش‌ها گامی برنداشته و بایستی تاکید کرد که این تصور ناصحیح است.
انصاری تاکید کرد: از نظر من نخبگان علمی تا حدودی به وظایف خودشان عمل کرده‌اند و بهترین راهکار برای رسیدن به یک تعامل از یک سو و از سویی رسیدن به یک راهبرد اجرایی که مورد توافق طرفین باشد، برگزاری چنین نشست‌های تخصصی است و این مسئله در برگزاری این جشنواره در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: از سازمان‌های مرتبط با حوزه آب تقاضا داریم اگر موضوعی مدنظر دارند که بایستی بررسی شود، این موضوعات به دبیرخانه جشنواره اطلاع داده شود تا در نشست‌های تخصصی مورد بررسی قرار بگیرد. 
انصاری اظهار کرد: اکثر جشنواره‌ها در برنامه‌های خود بازدید علمی را می‌گنجانند و این مسئله در خصوص جشنواره مزبور نیز گنجانده شده است. قطعا شرق کشور با بحران‌هایی که روبه‌رو است به بازدید‌های علمی نیازمند است تا افراد بیشتر با اقداماتی که انجام شده و شرایطی که بر این قسمت ایز شهر حاکم است، بیشتر آشنا شوند. 
وی ادامه داد: مشهد مقدس با وجود داشتن سال 12 تا 15 میلیون زائر، در یک منطقه خشک واقع شده است. مسئله در تعداد دقیق نیست، مسئله نحوه مدیریت مصرف است. بار اصلی تامین آب به دوش مدیران اجرایی این شهر است و بایستی بتوانند تحت این فشار آب مصرفی شهر را مدیریت کنند. 
معاون اداری و مالی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: وقتی به کشور و شهرهای مختلف توجه کنید، شرایطی مانند شرایط مشهد را ندارند. یک سری اعیاد مذهبی وجود داشته که مطابق تقویم هجری قمری است و یک سری از اعیاد ملی نیز وجود دارند که مطابق تقویم خورشیدی است و گاهی اعیاد مذهبی با اعیاد ملی همزمان می‌شوند و در این مقاطع فشار مصرف و چالش مدیریت آن به اوج خود خواهد رسید. 
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/102847/تعامل-میان-دانشگاه-و-دستگاه‌های-اجرایی-با-برگزاری-نشست‌های-تخصصی-ممکن-است
بستن   چاپ