پیام خراسان
کشف چگونگی عملکرد غریزه در انسان
يکشنبه 8 مهر 1397 - 11:51:51
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - غریزه یکی از پیچیده‌ترین مفاهیم در عالم خلقت است که جانوران را قادر می‌سازد تا بدون یادگیری، کارهای شگفت‌انگیزی را انجام دهند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از سایکولوژی تودی، در حال حاضر دانشمندان به اطلاعات قابل توجهی در مورد فرایند یادگیری از طریق شکل‌گیری خاطرات دست یافته‌اند که این اطلاعات در نهایت به درک مفهوم نهایی غریزه کمک خواهد کرد.
در شرایط طبیعی یادگیری ناشی از آموزش با اطلاعات غیرقابل تغییر یا غریزه تفاوت‌های زیادی دارند. معمولا در رده‌بندی یادگیری، انسان در یک سوی محور یادگیری از طریق خاطرات قرار دارد و عنکبوت نیز در طرف مخالف قرار دارد، چرا که این جانور مهارت‌های جالب توجهی را صرفا از طریق غریزه انجام می‌دهد.
دانشمندان معتقدند که مفهوم غریزه یک تابع پدیده تکامل است که در آن غرایز همزمان با تکامل سایر بخش‌های یک ارگانیسم رشد کرده و در نهایت با پدیده انتخاب طبیعی، غرایز حیوان را به پیشرفته‌ترین حالت هدایت می‌کند.
امروزه تقریبا تمام دانشمندان از نقش DNA در انتقال غرایز چه در انسان و چه در حیوانات آگاهی دارند، اما هنوز اطلاعات کاملی در مورد چگونگی کنترل غرایز توسط ژنوم وجود ندارد.
برای درک چگونگی عملکرد غرایز بهتر است اطلاعات دقیق‌تری در خصوص مغز را مورد بررسی قرار داد.
به طور تقریبی مغز انسان بیش از صد هزار نورون دارد که هر نورون حداقل با هزاران نورون دیگر در ارتباط است، پس در مجموع مغز انسان حداقل از 100 هزار میلیارد سیناپس تشکیل شده که مسئولیت ساخت این سیستم بسیار پیچیده به DNA انسان محول شده است.
دانشمندان معتقدند که خاستگاه غرایز در انسان و حیوانات به اطلاعات موجود در ژنوم مربوط می‌شود که این اطلاعات در حین فرایند ساخت و تکثیر شبکه عصبی و سیناپس‌ها در مغز نهادینه می‌شوند.
از آنجا که در آزمایش‌های گذشته، نقش ژن‌ها در یادگیری مغز مشخص شده است، بنابراین می‌توان به این نتیجه رسید که غرایز همان دستور ساخت سیناپس‌های مغزی با فرمان DNA هستند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/103688/کشف-چگونگی-عملکرد-غریزه-در-انسان
بستن   چاپ