پیام خراسان
دانشیار گروه علوم باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان مطرح کرد:
ناامیدی نابجای دانشجویان رشته‌‎های کشاورزی از آینده شغلی
شنبه 14 مهر 1397 - 14:00:00
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - دانشیار گروه علوم باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: ایران به همان اندازه‌ای که نیاز به مهندس، پزشک، متخصص و وکیل دارد به مهندسان فضای سبز، باغبانان تحصیلکرده و مجرب و متخصصان در سایر زمینه‌ها هم احتیاج دارد.
دکتر همایون فرهمند، در گفت‌وگو با خبرنگارایسنا- منطقه خراسان، بیان کرد: رشته پزشکی و تخصص‌های زیاد آن، درآمد خوبی دارد و همین دلیلی بر انحراف مسیر دانش شده که بسیاری از رشته‌های دانشگاهی به رشته‌های فرعی تبدیل شده و دانشجویان رغبتی برای تحصیل در این زمینه‌ها ندارند.
وی با بیان اینکه هنگامی که صحبت از دانشگاه به میان می‌آید، زدگی از علم را هم به دنبال دارد، اظهار کرد: سیاست سازمان سنجش، آموزش و پرورش و وزارت علوم ایراداتی داشته و نیاز به شالوده ریزی دوباره، ظرفیت‌سنجی و برنامه مدونی دارد که بتوانیم دانش‌آموزان را تا حدی توانمند کنیم و بعد از آن وارد دانشگاه شوند.
« باغبانی» یک رشته اشتغال‌آور و کمک کننده به کشور است
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان اضافه کرد: در زمینه رشته‌های کشاورزی، یکی از گرایشات بسیار اشتغال‌آور و کمک‌کننده به ایران، باغبانی است و از لحاظ مقایسه‌ای، ایران در گذشته کشور باغبانی بوده نه زراعت و کشاورزی.
فرهمند افزود: اگر به مراکز فروش گیاهان زینتی بروید، بسیاری از فروشنده‌ها اطلاعات آکادمیک و دانشگاهی نداشته و به صورت تجربی فراگرفته‌اند؛ در حالی که اگر دانشجویان، باانگیزه وارد این حرفه و بازار آن شوند، زمینه اشتغال برای زنان و مردان در این رشته وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: در خصوص بازار کار، گرایش گیاهان دارویی و زینتی در رشته باغبانی وضعیت بهتری داشته و امیدوار کننده است. مهندسان و متخصصان قوی و مجرب فضای سبز در ایران بسیار کم بوده و زمینه برای پیشرفت در این گرایش نیز مطلوب است.
دانشیار گروه علوم باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: اگر در زمینه‌هایی که نیاز به مصرف آب زیاد نداشته ‌باشد، سرمایه‌گذاری کنیم و به مرحله‌ای برسیم که سبد کالای خانوار شدیداً به نفت وابسته نباشد، موفق خواهیم بود.
فرهمند عنوان کرد: فضای سبز، گیاهان دارویی و گیاهان زینتی از گرایش‌های خوب و اشتغال‌آور رشته باغبانی است. اخیراً، خانم های خانه‌دار به این رشته روی آورده اند و برایم لذت‌بخش است که خانه‌داران به تحصیل در این رشته بپردازند و به آن به عنوان یک شغل و محل کسب درآمد بنگرند، اگرچه از دیدگاه علمی شاید کمی جای تامل داشته باشد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/104672/ناامیدی-نابجای-دانشجویان-رشته‌‎های-کشاورزی-از-آینده-شغلی
بستن   چاپ