پیام خراسان
وقتی نامهربانی گرانی با مهر عجین می‌شود
یکشنبه 15 مهر 1397 - 10:53:45 AM
ایسنا

پیام خراسان- مهر با تمام مهربانی‌های خود از راه رسید و باز بازار کیف و کتاب و دفتر پررونق شد، اما امسال این رونق با تلخی گرانی همراه شده است.

همزمان با آغازین روزهای ماه مهر راهی یکی از لوازم التحریر فروشی‌های شهر شدم و به بهانه خرید گشتی در قیمت‌های جور و واجور و مدل‌های لوازم التحریر ایرانی و چینی زدم. گشتی که حاصل آن به بهت و حیرت از قیمت خیره کننده اقلام تحصیلی دانش آموزان ختم شد.

مردم بیشتر از قیمت‌ها ناراضی بوده و بیشتر دنبال جنس ارزان بودند تا طرح‌های مناسب سن کودکان.

قیمت‌های نجومی لوازم التحریر

رضا براتی، یکی از والدین که برای خرید نوشت افزار به مغازه لوازم التحریر آمده بود، گفت: قیمت‌های نوشت افزار نسبت به چند ماه گذشته افزایش قابل توجهی داشته است.

وی افزود: این افزایش هیجانی قیمت بیشترین فشار را روی مردم وارد می‌کند و مسئولان باید بیشتر به فکر مردم باشند.

این شهروند بیرجندی تصریح کرد: امسال قیمت لوازم التحریر به حدی بالا رفته که بعضی والدین تنها اقلام ضروری را برای فرزندان خود خرید می‌کنند.

براتی در خصوص طرح‌های نوشت افزارهای ایرانی، بیان کرد: در چند سال اخیر طرح‌های لوازم التحریر ایرانی جذاب تر شده اما باز هم برای سنین پایین تر باید جذاب تر و شاداب تر شود.

قیمت‌هایی که حق مردم نیست

معصومی، یکی دیگر از شهروندان بیرجندی نیز به ایسنا گفت: افزایش قیمت لوازم التحریر، شوک بسیاری را به مردم وارد کرده است، چرا که مردم برای آینده کودکان خود اهمیت قائل هستند.

وی ادامه داد: در حال حاضر اوضاع به حدی در نوسان است که مردم باید برای خرید کالاهای اساسی و ضروری خود نیز قناعت پیشه کنند و این، حق مردم نیست.

این شهروند بیرجندی بیان کرد: اکنون اول مهر رسیده و من برای فرزند خود نتوانسته‌ام بسیاری از وسایل ضروری را تهیه کنم و او با وسایل سال قبل که بسیاری از آن‌ها کهنه است، سال تحصیلی جدید را آغاز خواهد کرد.

مسئولان درد مردم را بشنوند

اسماعیل محمدنژاد، یکی از فروشندگان لوازم التحریر در بیرجند گفت: قیمت‌های لوازم التحریر بسیار افزایش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه فروشندگان به علت اینکه با مردم ارتباط نزدیک دارند درد مردم را بیشتر حس می‌کنند، افزود: مردم از افزایش قیمت‌ها رنج می‌برند و مسئولان نیز پاسخگو نیستند.

این فروشنده با اشاره به اینکه قیمت نوشت افزار نزدیک 120 درصد افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: در حوزه لوازم التحریر کالایی که صددرصد ساخت ایران باشد وجود ندارد و ایران در این زمینه به محل مونتاژ کشورهای دیگر تبدیل شده است.

محمدنژاد با بیان اینکه خانواده‌ها دیگر دنبال طرح نوشت افزار نیستند، تصریح کرد: والدین تنها به دنبال جنس ارزان هستند تا دنبال کردن طرحی خاص.

وی با بیان اینکه قدرت خرید مردم پایین آمده است، خاطرنشان کرد: مسئولان پاسخگو نیستند که باید رسیدگی شود چرا که مردم درد دارند.

فروشندگان لوازم التحریر، درخواست تعطیلی داده‌اند

علیرضا احمدی، رییس اتحادیه لوازم التحریر و کتابفروشان شهرستان بیرجند نیز گفت: بازار لوازم التحریر در چند وقت اخیر با التهابات قیمتی مواجه بوده است.

وی با بیان اینکه قیمت‌ها براساس ساعت و روز تغییر می‌کند، افزود: افزایش قیمت دلار و تحریم‌ها باعث این افزایش شدید قیمت شده است.

رییس اتحادیه لوازم التحریر و کتابفروشان بیرجند با اشاره به اینکه در ماه‌های شهریور و مهر، چندین دفعه نرخ‌ها عوض شده است، اظهار کرد: قیمت‌ها ثبات ندارد و حتی مغازه داران نیز از این وضعیت ناراحت هستند.

احمدی بیان کرد: بعضی از فروشندگان لوازم التحریر، درخواست تعطیلی داده‌اند چرا که مردم قدرت خرید ندارند و مغازه‌داران نیز متضرر شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه واردات لوازم التحریر بیشتر از کشورهای چین انجام می‌شود، تصریح کرد: نوشت افزار بیرجند از تهران تامین می‌شود.

افزایش تقاضا، عامل شوک بازار

رییس اتحادیه لوازم التحریر و کتابفروشان بیرجند اظهار کرد: افزایش تقاضا باعث به وجود آمدن شرایط افزایش قیمت‌ها و کمبود در بازار شده است.

احمدی یادآور شد: مردم باید اجناس مورد نیاز خود را به اندازه نیاز خرید کنند تا جو بازار متشنج نشود چرا که این شرایط به ضرر مردم و فروشندگان است.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/104798/وقتی-نامهربانی-گرانی-با-مهر-عجین-می‌شود
بستن   چاپ