پیام خراسان
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور:
فارغ‌التحصیلان دامپزشکی فراتر از نیاز کشورند
يکشنبه 15 مهر 1397 - 15:02:33
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: ما جز کشورهای برتر از نظر تراکم دامپزشکی در دنیا هستیم که این امر یک مزیت نیست، در حال حاضر دامپزشکانی که فارغ‌التحصیل می‌شوند فراتر از نیاز کشور است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، علی‌صفر ماکنعلی ظهر امروز در همایش روز ملی دامپزشکی در سال اجتماعات اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، ضمن تبریک روز روستا و عشایر، اظهار کرد: سازمان دامپزشکی در تامین امنیت غذایی نقش بی‌بدیلی دارد و باید به مناسبت روز ملی دامپزشکی از زحمات همراهان خود تشکر کنیم.
وی ادامه داد: در گذشته حدود 38 درصد از جمعیت کل کشور عشایر بودند اما در حال حاضراین رقم 1.6 درصد کل جمیعت کشور است.
ماکنعلی بیان کرد: امروزه باید از بُعدهای مختلفی اعم از شهری، غذایی ، اجتماعی وغیره به دامپزشکی بپردازیم اما باید در این راستا به نقاط ضعف و مثبت این سازمان نیز بیشتر پرداخته شود.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: از زمانی که در سال 1741 اولین دانشگاه دامپزشکی در ونیز فرانسه ایجاد شد، حدود 4 قرن می‌گذرد و دامپزشکی فرآیندهای مختلفی را طی کرده تا به ایران رسیده است. آنچه امروز به عنوان شرح وظایف دامپزشکی در سطح دنیا مطرح می‌شود، دو محور کاملا مشخص بوده که محور اول کنترل بیماری‌ها و محور دوم سلامت موادغذایی است.
وی ادامه داد: ما در بخش بیماری‌ها شاهد بیماری‌هایی هستیم که به صورت فرامرزی ظهور پیدا می‌کنند و شامل 12 نوع می‌شوند، دسته دوم بیماری‌هایی هستند که جمعیت انسانی تحت‌تاثیر آن‌ قرار می‌گیرند.
ماکنعلی با بیان اینکه در حال حاضر رفتار و کردار ما در مسیر پاسخگویی و تصدی‌گری است، عنوان کرد: این یک نقطه‌ضعف مهم برای ما به شمار می‌آید. ما دامپزشکان علاقه داریم تا در همه جا حضور داشته باشیم و تمام کارها را انجام دهیم اما متاسفانه یک ایراد ما این است که چندان اهل مشارکت نیستیم و تفکر، ایده و تئوری مشارکتی را اعمال نمی‌کنیم.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: آنچه که در رفتار مردم تاثیر‌گذار است، گفتار ما نبوده بلکه رفتار ما است. دامپزشکی ایران از لحاظ ارزیابی کارآیی ساختار دامپزشکی کشور در ارزیابی سال 1389، نمره 2 از 5 را کسب کرد که آن محور در خصوص مشارکت با دست‌‎اندرکاران بود.
وی اضافه کرد: زمانی که می‌خواهیم دستور‌العملی را با موضوع خاص تهیه کنیم، رویه ما غالبا بر این اساس بوده که درپشت درهای بسته صورت گیرد و پس از نهایی شدن جهت اجرا به استان‌ها ابلاغ شود. اکثر نامه‌هایی که از ستاد ابلاغ می‌شود نیز در راستای آن نوشته شده که حسن اجرای این دستور‌العمل بر عهده مدیرکل استان است.
ماکنعلی خاطرنشان کرد: اعتقاد ما بر این بوده که بسیاری از دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های ما منطقی نیست و بر اساس مصداق و منبع نوشته نشده است، اولین اقدامی که ما پس از مدیریت خود در دامپزشکی انجام دادیم، تشکیل کمیته بازنگری شیوه‌نامه‌های ابلاغی بود. ما در دامپزشکی کارهای بسیار سختی را انجام دادیم تا توانستیم فرآورده های لبنی را از دیدگاه مقررات بهداشتی وارد اتحادیه اقتصادی اوراسیا کنیم.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: ما جز کشورهای برتر از نظر تراکم دامپزشکی در دنیا هستیم که این امر یک مزیت نیست. در حال حاضر دامپزشکانی که فارغ‌التحصیل می‌شوند فراتر از نیاز کشور است.
وی افزود: اگر ما برنامه‌ریزی درستی نداشته باشیم، با شکست روبه‌رو خواهیم شد. اگر برنامه‌ریزی ما برمبنای نیاز و اقتصادمحور نباشد، محکوم به شکست است. ما دامپزشکان امیدواریم که به منافع ملی بیشتر توجه کنیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/104891/فارغ‌التحصیلان-دامپزشکی-فراتر-از-نیاز-کشورند
بستن   چاپ