پیام خراسان
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی خبر داد:
مقاومت 8درصدی حوزه مدیریت سیل استان در مقابل سیلاب/ اختصاص6میلیارد برای اجرای پروژه‌های آبخوانداری اسفراین
سه شنبه 17 مهر 1397 - 13:01:40
ایسنا - اقتصادی - خراسان شمالی
پیام خراسان - معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: فقط هشت درصد از حوزه مدیریت سیل در مقابل سیلاب مقاومت دارد.
دکتر محمد فرامرز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، منطقه خراسان شمالی، با اشاره به اینکه سیل یک رخداد طبیعی است و نمی توان از بروز آن جلوگیری کرد، افزود: در بروز سیل عوامل طبیعی و انسانی دخیل هستند که عوامل طبیعی تاثیرگذار در بروز سیل، خشکسالی، فقر و پوشش گیاهی و کمبود بارش ها است.
وی تجاوز به حریم رودخانه ها و افزایش بی رویه تقاضای آب را از جمله مهمترین عوامل انسانی تاثیرگذار در بروز سیلاب اعلام کرد.
وی با بیان اینکه عوامل انسانی منجر می شود تا سیل خسارت های بیشتری را نسبت به عوامل طبیعی برجای بگذارد، ادامه داد: سیل یک امر اجتناب ناپذیر است و اتفاق می افتد و باید به گونه ای مدیریت شود که کمترین آسیب را به بار آورد و از سوی دیگر بتوان از آن به خوبی بهره برداری کرد.
فرامرز با اشاره به اینکه تا چه زمانی باید دست روی دست بگذاریم و سیل خسارت بر مردم وارد کند، اظهار کرد: مجموعه دستگاه های ذی ربط دخیل در مدیریت سیل باید دست به دست یکدیگر دهند تا سیل مدیریت شود.
وی تصریح کرد: در کنار آن مسئولان می توانند از مشارکت مردم با استفاده از راهنمایی هایی که خواهند داشت در مدیریت سیل کمک گیرند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: تاکنون در 23 درصد از مساحت استان مطالعات آبخیزداری انجام شده است که از این مساحت فقط هشت درصد آن اجرایی شده است.
وی با اشاره به اینکه مشکل اجرای عملیات آبخیزداری در این استان کمبود اعتبار است، تاکید کرد: تاکنون در هر نقطه ای از این استان که تاکنون سیل جاری شده و خسارت بر جای گذاشته است در مناطقی بوده که عملیات آبخیزداری انجام نشده است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی در ادامه گفت: اما در سال جاری 17 میلیارد و 400 میلیون تومان اعتبار برای عملیات آبخیزداری اختصاص یافته است که تاکنون چنین رقمی برای انجام این عملیات در این استان اختصاص نیافته بود.
وی همچنین به پروژه های آبخوانداری برای بهره برداری از سیلا اشاره کرد و افزود: این پروژه ها در مناطقی اجرایی می شوند که شیب کمتری دارند تا بتوان آب ناشی از سیلاب را جذب سفره های زیرزمینی کرد.
به گفته فرامرز تاکنون چندین پروژه در شهرستان جاجرم اجرایی شده است.
وی ادامه داد: قرار بر این است تا دو پروژه آبخوان داری دیگر در شهرستان اسفراین اجرایی شود که اجرای این دو پروژه در آبان ماه سال جاری به مرحله قرار خواهد رسید و باید طی حدود پنج ماه به بهره برداری برسد.
این مقام مسئول اظهار کرد: برای اجرای این دو پروژه شش میلیارد تومان اختصاص یافته است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/105228/مقاومت-8درصدی-حوزه-مدیریت-سیل-استان-در-مقابل-سیلاب--اختصاص6میلیارد-برای-اجرای-پروژه‌های-آبخوانداری-اسفراین
بستن   چاپ