پیام خراسان
مدیریت واحدهای تولید مرغ تخم گذار مهمترین عامل در تولید تخم مرغ باکیفیت
سه شنبه 17 مهر 1397 - 13:01:41
ایسنا - اقتصادی - خراسان شمالی
پیام خراسان - رئیس شبکه دامپزشکی شیروان تاکید کرد: مدیریت واحدهای تولید مرغ تخم گذار مهمترین عامل در تولید تخم مرغ باکیفیت است.
دکتر سامان بربند در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، منطقه خراسان شمالی، به مناسبت روز جهانی تخم مرغ، با اشاره به اینکه عوامل متعددی موجب می شود تا تولید تخم مرغ در یک منطقه به مخاطره افتد، گفت: یکی از این عوامل، علل غیرعفونی هستند که می توان به سن مرغ، تغذیه نامناسب، کمبود یا نقص مواد مغذی و انواع مسمویت ها اشاره کرد.
وی افزود: علاوه بر آن اشتباهات مدیریتی در سالن های پرورش مرغ تخم گذار همچون قطع آب و غذا، تنش های دمایی نیز بر این امر موثر هستند.
بربند با بیان اینکه وجود انگل های خارجی از قبیل مایت، شپش و کک ها و انگل های داخلی همچون نماتودها و سستودها نیز می تواند تولید تخم مرغ را به مخاطره اندازد، تصریح کرد: شاید حضور انگل هایی همچون شپش و کک ها تولید را کاهش ندهد اما به طور حتم بر روی کیفیت تخم مرغ تولیدی تاثیرگذار است.
به گفته وی بیماری های برونشیت عفونی، نیوکاسل، آنفولانزای فوق حاد پرندگان، مایکوپلاسما نیز می توانند خسارت های جبران ناپذیری را بر روی صنعت تولید تخم مرغ بگذارند.
این مقام مسئول در ادامه به شهروندان توصیه کرد: برای اینکه از کیفیت تخم مرغ ها اطمینان داشته باشند تخم مرغ هایی را خریداری کنند دارای تاریخ و همچنین لیبل باشد.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه تشخیص دهیم تخم مرغ تاره و با کیفیت است؟ توضیح داد: از ظاهر تخم مرغ نمی توان به تازگی و یا با کیفیت بودن آن پی برد اما اگر یک عدد تخم مرغ را داخل یک ظرف آب بیندازیم و این تخم مرغ بر روی سطح اب قرار گرفت، آن تخم مرغ کهنه است.
بربند افزود: اطراف زرده تخم مرغ کسیه هایی وجود دارد که به مرور زمان اطراف آن هوا می گیرد و همین امر سبب می شود تا تخم مرغ کهنه روی سطح اب قرار گیرد.
رضا رضا زاده مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در ادامه گفت: در خراسان شمالی چهار واحد صنعتی مرغ تخم گذار با ظرفیت 69 هزار و 300 قطعه فعالیت دارد.
به گفته وی میزان تولید این واحدهای تولیدی در سال گذشته دو هزار و 938 تن تخم مرغ بوده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/105229/مدیریت-واحدهای-تولید-مرغ-تخم-گذار-مهمترین-عامل-در-تولید-تخم-مرغ-باکیفیت
بستن   چاپ