پیام خراسان
استاد دانشگاه شهید بهشتی:
90 درصد مرگ‌ومیر حوادث رانندگی در کشورهای درحال‌توسعه رخ می‌دهد
سه شنبه 17 مهر 1397 - 19:43:39
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - عضو هیئت علمی و استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: بیش از 90 درصد موارد مرگ ناشی از حوادث ترافیکی در کشورهای با درآمد کم و متوسط رخ می‌دهد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، علی‌رضا اسماعیلی در همایش یادمان قربانیان سوانح رانندگی درمحل فرهنگ‌سرای قرآن و عترت مشهد، اظهار کرد: بیش از 90 درصد موارد مرگ ناشی از حوادث ترافیکی در کشورهای با درآمد کم و متوسط رخ می‌دهد، کشورهایی که 82 درصد جمعیت جهان را تشکیل داده و 54درصد وسائط نقلیه ر اختیار آنان است. 
وی افزود: مسئله ترافیک نه تنها در شهرها بلکه در راه‌های برون شهری نیز به عنوان یکی از مولفه‌های مهم اجتماعی مورد توجه قرار گرفت زیرا مشکل ترافیک و پیامدهای ناشی از آن در مناطق شهری نیز حیات فردی و زندگی اجتماعی همگان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
عضو هیئت علمی و استاد دانشگاه بهشتی تصریح کرد: یکی از مهمترین حوادث مختلف کشور ما، تصادفات جاده‌ای و به دلیل فراوانی ، شدت زیاد و شانس رگشر شدن مستقیم تمامی افراد جامعه دارای اهمیت زیادی است.
اسماعیلی در خصوص عواملی که منجر به حوادث ترافیکی، گفت: سرعت بالا و حرکات غیر متغارف، عدم استفاده از کمربند ایمنی و کلاه ایمنی در راکبین موتور سیکلت و استفاده از تلفن همراه و عواملی دیگر مجر به حوادث رانندگی خواهد شد.
فرمانده اسبق پلیس راه کشور، خاطر نشان کرد: از خطا‌های ناشی از قوای ادراکی می‌توان به خستگی، استفاده از مواد مخدر و مصرف مشروبات الکی اشاره کرد.
وی در خصوص راهکارهای فرهنگ پذیری فرهنگ ترافیکی، گفت: انجماد زدایی فرآیندی است که از طریق آن متقاعد سازی شکل می‌گیرد و باعث تغییر نگرش افراد می‌شود وبعد از باید رفتار جدید ترافیکی که بعد مثبت و فرهنگ‌سازی دارد را جایگزین می‌کنیم وگرنه منجر به برگشت رفتار خواهد شد.
عضو هیئت علمی و استاد دانشگاه شهید بهشتی تشریح کرد: پیشنهادات بنده در راستا کاهش تلفات رانندگی شامل افزایش حوزه نظارت پلیس بر رفتار کاربران راه با استفاده از همیاران پلیس، گشت نامحسوس، نظارت الکترونیکی، مکانیسم انعکاس تخلفات رانندگی حادثه ساز کارکنان دولت در پرونده پرسنلی فرد، الزام افراد به تمکین قوانین در راستا فرهنگ‌سازی و لحاظ شدن شرط رعایت قوانین در بیمه نامه وسایط نقلیه به عنوان شرط پرداخت دیه است.
اسماعیلی در ادامه افزود: ایجاد واحدهای RGD در صنایع خودرو سازی و تعامل مرکز تروما و راه اندازی NGO های حقوقی به منظور ارائه مشاوره حقوقی و اقامه دعاوی در سیستم قضایی نیز از دیگر راهکارهای پیشنهادی در این زمینه است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/105321/90-درصد-مرگ‌ومیر-حوادث-رانندگی-در-کشورهای-درحال‌توسعه-رخ-می‌دهد
بستن   چاپ