پیام خراسان
شناخت زندگی امام راحل بهترین الگوی انسانسازی است
شنبه 21 مهر 1397 - 11:07:01
ایرنا - فرهنگی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مشهد- رئیس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی گفت: شناخت زندگی فردی و اجتماعی امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی بهترین الگو برای تذهیب و تزکیه نفس و انسانسازی برای جامعه به ویژه برای طلاب و قشر فرهیخته روحانیون است.
حجت الاسلام حمید روحانی روز پنجشنبه در "همایش ضرورت تبار شناسی تحولات تعلیم و تربیت در قالب رویکرد انقلابی امام خمینی (ره)" در مشهد افزود: عدم تذهیب، تزکیه و تربیت مهمترین مصیبت بشر در طول تاریخ است و اگر امروز گرفتار نااهلانی هستیم که برای رسیدن به امیال خود از هیچ کاری فرو گذار نیستند برای این است که از تذهیب و تزکیه نفس محرومند.
وی ادامه داد: بزرگترین وصیت امام خمینی(ره) این بود که با تذهیب و تزکیه نفس و تربیت اسلامی آدم بشویم و همیشه تاکید داشتند که شیاطین و استعمارگران از انسان می ترسند و اگر می بینیم امروز جامعه بشری با مصیبتهای فراوانی روبرو شده به این دلیل می باشد که انسان از انسانیت تهی شده است.
او گفت: امام راحل پیش از سخنش، عملش انسانساز بود رفتار ایشان در برخورد با مردم جامعه و اطرافیانش تاثیرگذار بود و باعث تحول روحی و رفتاری در افراد می شد.
وی افزود: امام راحل در عین اینکه بسیار متدین بود از غیبت، اصراف و سایر اموراتی که ما کمتر به آن توجه داریم به جد دوری می کرد. متدین بود اما متحجر نبود. لواسانی یکی از همدوره ای ایشان نقل می کند "روزهای جمعه می رفتیم دعای ندبه به جا می آوردیم اما امام می رفت والیبال بازی می کرد در حالی که از رفتار خود به شدت مراقبت غیرمتحجرانه داشت، به ورزش اهمیت می داد، تا آخر عمر پربرکت خویش ساعاتی را برای ورزش و پیاده روی اختصاص می داد و برای آن اهمیت قایل بود."
رئیس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی ادامه داد: آیت الله صدوقی نقل می فرمایند "با امام(ره) برای زیارت به مشهد رفته بودیم (جایی که همه عبادت را مقدم بر دیگر امور می دانند) امام زیارت مختصری می خواند، زودتر از ما بر می گشت مسافرخانه ایوان را آب و جارو می زد و برای همه چایی فراهم می کرد تا ما برگردیم از ما پذیرایی کند."
وی گفت: امام(ره) هنگام طلبگی در قم 11 بار منزلش را جا به جا کرد، با همسر و فرزندانش بسیار با مهربانی و احترام رفتار می کرد و حتی آنها را برای انجام واجباتی مثل نماز مجبور نمی کرد بلکه طوری رفتار می کرد که همه او را با جان و دل سرمشق قرار می دادند.
حجت الاسلام روحانی افزود: امام راحل در تمام طول عمر پربرکتشان امور شخصی را خودانجام می داند و حتی اگر همسر ایشان لباسهایش را می شست ناراحت می شد. مستخدم ایشان در نجف از قصابی گوشت می گرفت که به دلیل ارادت وی به حضرت امام(ره) گوشت بهتری تحویل می داد اما امام بعد از فهمیدن این قضیه دستور داد گوشت مورد نیاز را از یک قصابی ناشناس تهیه کنند تا حق بقیه مردم ضایع نشود.
وی مطالعه، تحقیق، تدریس و الگوگیری از شیوه زندگی امام خمینی(ره) را برای دست یافتن به جامعه ای سالم لازم و ضروری ذکر و بیان کرد: اکنون با توجه به هجمه فرهنگی دشمن بیش از هر زمانی نیازمند الگوگیری از زندگی فردی و اجتماعی رهبر کبیر انقلاب اسلامی برای انسانسازی و مقابله با ترفند های استکبار هستیم.
همچنین در این همایش در محل بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی، در قالب میزگردی با شرکت تنی چند از اساتید درباره موضوعاتی شامل "بحرانها و چالشهای تعلیم و تربیت پیش از انقلاب، تحولات تربیتی برخاسته از آرای امام خمینی(ره)، بحرانهای سلطه گری جهانی تعلیم و تربیت در دوره معاصر و کفایتها و کمبودها در دانش و تاریخ تعلیم و تربیت ایران معاصر" بحث و گفت و گو شد.
6070/1858

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/106588/شناخت-زندگی-امام-راحل-بهترین-الگوی-انسانسازی-است
بستن   چاپ