پیام خراسان
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد:
از عوامل تأثیرگذار بر سلامت، اجتماعی‌شدن آن است
شنبه 21 مهر 1397 - 11:07:58
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: امروزه ثابت شده است80 درصد عوامل تاثیرگذار بر سلامت، اجتماعی‌شدن آن است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، غلام‌حسین خدایی در همایش سلامت بینایی و جامعه که در دانشکده پزشکی مشهد برگزار شد اظهار کرد: در گذشته برخلاف امروز عمده بیماری‌های جامعه به بیماری‌های واگیردار مربوط بود. امروزه درمان بیماری‌های غیرواگیر صرفا با اقدامات دولتی و نظام سلامت امکان‌پذیر نیست.
وی ادامه داد: برای پیشگیری و درمان اختلالات بینایی در ایده‌آل‌ترین حالت ما 20 درصد می‌توانیم موثر باشیم. 80 درصد حفظ سلامت بستگی به عملکرد خود افراد دارد. یکی از اقدامات معاونت اجتماعی، اجتماعی کردن سلامت به‌جای پزشکی بودن سلامت است.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه «تفکر نادرستی بر جامعه حاکم است که مردم تمام سلامت خود را از پزشکان انتظار دارند»، تصریح کرد: امروزه ثابت شده است80 درصد عوامل تاثیرگذار بر سلامت، اجتماعی شدن آن است. یکی از گفتمان‌های غالب معاونت اجتماعی اجتماعی کردن سلامت است.
خدایی عنوان کرد: اجتماعی شدن سلامت ابتدا از خود فرد آغاز می‌شود و سپس توسط رسانه، آموزش‌و‌پرورش و... افزایش می‌یابد. گام بعدی افزایش مسئولیت‌پذیری افراد است. متاسفانه در جامعه ما مسئولیت‌پذیری افراد در قبال سلامتیشان پایین است. سازمان جهانی بهداشت اظهار کرده است 80 درصد حفظ سلامتی در درجه اول به خود مراقبتی بستگی دارد.
وی با اشاره به این‌که «خود مراقبتی موضوعی است که در سلامت بینایی و کل سلامت تاثیرگذار است»، خاطرنشان کرد: آموزش خود مراقبتی در مدارس و محلات یکی از برنامه‌های ما است. ما تصمیم داریم به تمام افراد هر خانواده اصول لازم را بیاموزیم تا هر کدام از آن‌ها سفیر سلامت باشند.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: امروزه در کشور 42 هزار نفر دیالیز می‌شوند که عامل 80 درصد آن دیابت است. بسیاری از نابینایی‌ها نیز به دیابت مربوط می‌شوند. اگر خود مراقبتی اتفاق نیفتد می‌تواند هزینه‌های سنگینی به جامعه تحمیل کند. باید در جامعه سازمان‌های مردم‌نهاد ایجاد و بخشی از کارها به مردم محول شود. در کشور ما عمر امید به زندگی افزایش یافته اما با بیماری همراه است.
خدایی تصریح کرد: جامعه ما دولت‌زده است و مردم رفع تمام نیازهایشان را از دولت انتظار دارند، حتی سلامتی و این امکان‌پذیر نیست. ما در استان 1270 سازمان‌ مردم نهاد در حوزه‌های مختلف داریم که 65 سازمان آن به سلامت مربوط است.
وی با اشاره به اینکه «سازمان‌های مردم نهاد بسترهای خوبی هستند که می‌توان از طریق آن‌ها بدون هزینه به ارتقا سلامت جامعه کمک کرد»، اضافه کرد: ما باید مردم را در فعالیت‌های جامعه شرکت دهیم نه‌اینکه از آن‌ها تنها در شعارها و بهره‌برداری‌های سیاسی استفاده کنیم. تلاش ما این است که سمن‌ها را توسعه دهیم. ما امیدواریم امسال با کمک استاتید سمن‌های بینایی ایجاد کنیم.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: بیمارستان خاتم‌الانبیا که بزرگترین مرکز تخصصی چشم است را خیرین دایر کرده‌اند. خیرین هم‌چنین به بیماران و دانش‌آموزانی که نیازمند خدمات بینایی هستند نیز کمک می‌کنند. ما هر ساله حداقل 40 تا 50 میلیارد تومان کمک‌های خیرین را در موسسه‌ها و انجمن‌های بیمارستانی دریافت می‌کنیم.
خدایی اضافه کرد: همه سازمان‌ها و مردم باید برای تامین سلامتی چشم کمک کنند. برای این فعالیت‌ها اکنون بستر لازم وجود دارد و ما باید به تلاش خود ادامه دهیم. ما امروز برای اجتماعی شدن سلامت این همایش را برگزار کردیم. تنها چشم‌پزشکان و اساتید نباید سلامتی چشم را تامین کنند بلکه همه مردم و سازمان‌ها باید در این امر مشارکت داشه باشند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/106648/از-عوامل-تأثیرگذار-بر-سلامت،-اجتماعی‌شدن-آن-است
بستن   چاپ