پیام خراسان
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:
700 عنوان رشته دانشگاهی برای مهارت افزایی بازنگری شد
شنبه 21 مهر 1397 - 15:34:02
ایرنا - فرهگی - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: کسب مهارت شغلی دانشجویان در دستور کار دانشگاه های کشور قرار می گیرد و در این ارتباط 700 عنوان رشته تحصیلی بازنگری و اجرایی شده است.
به گزارش ایرنا منصور غلامی روز شنبه در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند افزود: طرح هایی برای اشتغال دانشجویان پس از دانش آموختگی در سراسر کشور اجرا می شود تا دانشجوی کارآفرین خروجی دانشگاه ها باشد.
وی گفت: نمونه های خوبی از این طرح امروز در شرکت های دانش بنیان فعالیت می کنند که باید از این ظرفیت ها به بهترین نحو بهره برد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: آموزش و پژوهش 2 طرح اصلی ساماندهی آموزش عالی است که در بخش آموزش باید دانشجویانی توانمند وارد بازار کار شوند و در بخش پژوهش جایگاه دستاوردهای علمی و پژوهشی ارتقا یابد.
وی افزود: در 15 سال گذشته شرایط دانشجویان برای ورود به کار دولتی به خوبی مهیا بود اما امروز با جمعیتی از دانش آموختگان جویای کار رو به رو هستیم که برای گذر از این مشکل باید نگاه دانشجو عوض شود.
غلامی توجه به حوزه پژوهش را یکی از کاربردی ترین راه های ارتقای علمی و دستاوردها ذکر کرد و گفت: در حال حاضر در رتبه بندی های بین المللی در بخش پژوهش از وضعیت قابل قبولی برخوردار هستیم.
وی یادآور شد: امروز رشته های فیزیک کاربردی و نانو تکنولوژی در جهان از رتبه خوبی برخوردار هستند و تلاش ما این است که در اصلاح آیین نامه ها ضمن حفظ جایگاه علمی کاربردی، نتایج تحقیق را در جامعه توسعه دهیم تا دانشگاه های توانمند وارد عمل شوند.
وزیر علوم با بیان اینکه برخی از آیین نامه ها در حال بازنگری است گفت: در این بازنگری پروژه هایی که در صنعت کاربرد داشته باشند به صورت ویژه دنبال می شوند.
وی ادامه داد: در بحث اهمیت به حوزه پژوهش همه دستگاه ها غیر از وزارت علوم و وزارت بهداشت که در پژوهشکده ها دانشجو می پذیرفتند، ممنوع شدند تا به پژوهش در راستای حل مشکلات دستگاهی خودشان بپردازند.
وی گفت: توجه به حل مسایل و مشکلات جامعه در برنامه های پژوهشی دانشگاه به صورت وظیفه ابلاغ شده است، به طوری که از ظرفیت اساتید ایرانی مستقر در دانشگاه های خارجی استفاده می شود.
غلامی بیان کرد: در همین ارتباط تاکنون 400 پروژه مشترک اجرایی شده است که مقدار زیادی از اعتبارات موردنیاز را دانشگاه های خارجی و تعدادی را هم به صورت 50 درصد انجام داده ایم و در این همکاری 2 هزار رفت و آمد از اساتید خارجی به سمینارها و کارگاه های آموزشی ثبت شده است.
وی گفت: این روند به طور منظم دنبال می شود و با آنکه شرایط اقتصادی این روند را تحت تاثیر قرار داده اما تاکنون هیچ آسیبی نداشتیم و در توسعه سطح علمی و پژوهشی تاثیر چشمگیری خواهد داشت.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه آموزش عالی کشور چهره ای جوان به خود گرفته است گفت: اساتید باید از فضای تک وجهی تربیت دانشجو خارج شوند و بیش از فضای کلاس درس به تقویت دانشجویان بپردازند.
وی ادامه داد: تعداد محدودی از دانشگاه ها قبل انقلاب فعالیت می کردند و امروز آنچه به عنوان آموزش عالی خدمت می کنند نیروهای جوانی هستند که بعد از انقلاب توسط پیشکسوتان آموزش دیدند.
غلامی گفت: با ارتقا و تامین نیروی انسانی امروز پشت کنکوری وجود ندارد و شاید نقدهایی هم به این روند وجود دارد اما مطمئنا جزیی از ماموریت وزارت علوم بوده است.
سرپرست دانشگاه صنعتی بیرجند هم با بیان اینکه سند توسعه 1397 تا 1402 در این دانشگاه اجرایی می شود گفت: در این طرح با تمام ظرفیت به متن جامعه خواهیم رفت تا مشکلات استان را مورد بررسی قرار داده و مرتفع کنیم.
سید حجت هاشمی ادامه داد: دانشگاه صنعتی بیرجند دارای هیات علمی مجرب و اساتید بنام دانشگاهی فارغ التحصیل از بهترین دانشگاه های جهان است.
وی گفت: 17 هکتار زمین و 27 هزار متر مربع زیربنای آموزشی و موردنیاز در دسترس دانشگاه است که 2 هزار و 400 دانشجوی تیزهوش در آن تحصیل می کنند.
وی اضافه کرد: دانشجویان دختر این دانشگاه از وضعیت مناسب خوابگاهی برخوردار نیستند که باید هرچه سریعتر به علت فضای نامناسب و غیراستاندارد مرتفع شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دومین روز سفر به خراسان جنوبی با حضور در دانشگاه صنعتی بیرجند ضمن ادای احترام به مزار شهدای گمنام از پروژه های عمرانی این دانشگاه بازدید کرد.
منصور غلامی که عصر جمعه وارد بیرجند شد، دیروز چهار طرح عمرانی را در دانشگاه بیرجند افتتاح و امروز (شنبه) در اجلاسیه اساتید و دانشجویان شهید خراسان جنوبی شرکت کرد.
3215*3028

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/106755/700-عنوان-رشته-دانشگاهی-برای-مهارت-افزایی-بازنگری-شد
بستن   چاپ