پیام خراسان
مدیرکل استاندارد خراسان رضوی:
85 درصد آسانسورهای دستگاه‌های دولتی و مراکز عمومی فاقد استاندارد است
شنبه 21 مهر 1397 - 15:34:41
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مدیرکل استاندارد خراسان رضوی گفت: 85 درصد آسانسورهای دستگاه‌های دولتی، مجتمع‌های تجاری و به طور کل مراکز عمومی، درصد تناسب آن‌ها با استاندارد کم بوده و استاندارد ندارند.
به گزارش ایسنا-‌منطقه خراسان، علیرضا جمیع امروز 21 مهرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته استاندارد، اظهار کرد: 22 مهرماه روز جهانی استاندارد بوده و هفته استاندارد نیز از 21 مهرماه تا آخر هفته است.
وی با بیان اینکه 14 اکتبر در سراسر جهان، روز جهانی استاندارد بوده که معمولا با یک شعار محوری همراه است، عنوان کرد: شعار امسال روز جهانی استاندارد "استانداردها و چهارمین انقلاب صنعتی" است. در این زمینه اگر هر کشوری خود را با این شرایط وفق دهد و به این سمت حرکت کند، می‌تواند از این تکنولوژی‌ها استفاده بهینه داشته باشد، در غیر این صورت ممکن است در آن‌ها هضم شود و تنها مصرف‌کننده باشد.
جمیع افزود: ما در ارتباط با انقلاب‌های اول و دوم و حتی انقلاب سوم، نقش ضعیفی داشتیم. در ارتباط با انقلاب چهارم صنعتی کشور ما می‌تواند نقش ایفا کند که در برخی زمینه‌ها نیز پیشرو بوده، کشور ما در ارتباط با نانوتکنولوژی و هوش مصنوعی به خوبی عمل کرده است. نکته مهم این است که باید استانداردهایی که در رابطه با ایمنی و امنیت لازم برای مصرف‌کننده، واحدهای تولیدی و ارائه‌کنندگان ارائه خدمت می‌کند را تبیین کرده و انجام دهیم.
مدیرکل استاندارد خراسان رضوی با اشاره به اینکه فناوری‌های جدید تاثیر انکارناپذیری بر حوزه‌های اقتصاد، تولید، مبانی کیفیت و بازارهای جهانی دارد، تصریح کرد: استانداردها ضوابط فنی هستند که کشورهای دنیا با یکدیگر کار می‌کنند و آن ضوابط فنی را مدنظر خود قرار می‌دهند. استانداردها در مبادلات جهانی نقش دارند، برای کشور ما استانداردهای داخلی که عمدتا با ایمنی و سلامت سروکار دارند، مشمول استانداردهای اجباری نیز قرار می‌گیرند که برای امنیت و سلامت جامعه بسیار مهم هستند.
جمیع در رابطه با اقداماتی که توسط اداره کل انجام شده است، تصریح کرد: ما علاوه بر حوزه تولید، حوزه خدمات را نیز کنترل می‌کنیم، حوزه‌هایی چون جایگاه‌های CNG، شهربازی‌ها، آسانسورها و اوزان و مقیاس‌ها از وظایف اداره کل برای کنترل است تا کم‌فروشی صورت نگیرد و ایمنی لازم برقرار شود. علاوه بر این در خصوص عیار فلزات گرانبها نیز کنترل صورت گرفته و از واحدهای طلاسازی استان نمونه برداری می‌شود تا عیار 18 تایید شود.
مدیرکل استاندارد خراسان رضوی ادامه داد: ما تولیدات صنعتی استان، واردات و صادرات را نیز کنترل می‌کنیم. در ارتباط با کالاهایی که مشمول استاندارد اجباری هستند نیز کنترل‌هایی را انجام می‌دهیم. نمایندگان ما نیز در گمرکات مستقر هستند. همچنین اداره کل در ارتباط با معیار مصرف انرژی نیز اقداماتی را انجام می‌دهد. ما همچنین نازل‌های سوخت، تاسیسات سیلندر پرکنی گاز و تاسیسات محلی آن‌ها و مخازنی که دارند را کنترل می‌کنیم. این عملیات بیشتر توسط شرکت‌های بازرسی و آزمایش‌های همکار انجام می‎شود.
وی خاطرنشان کرد: ما به مناسبت روز جهانی استاندارد، واحدهایی را که در شاخص‌های ما جزو واحدهای نمونه بودند، معرفی خواهیم کرد. روز 28 مهرماه، روز جهانی استاندارد در استان خراسان رضوی با حضور ریاست سازمان ملی استاندارد و مسئولین استانی در سالن صبا برگزار خواهد شد که از مدیران واحدهای تولیدی، شرکت‌های بازرسی و آموزشی، مدیران کنترل کیفیت و آزمایش‌های همکار نمونه، تقدیر خواهیم کرد.
جمیع گفت: تمام پارک‌های آبی استان، پروانه و تاییدیه شرکت‌های بازرسی را دارند و به صورت سه ماهه نیز باید بازرسی شوند، پله برقی‌ها نیز در مصوبه اخیر شورای استاندارد، مشمول استاندارد اجباری قرار گرفت اما هنوز تاریخ اجرای آن ابلاغ نشده است، فرصت چندماهه داده شده تا تولیدکنندگان و مصرف‌کنندکان خود را با آن شرایط وفق دهند اما هنوز آگهی رسمی داده نشده است.
مدیرکل استاندارد خراسان رضوی در ارتباط با آسانسورها، عنوان کرد: آسانسورهای شهربازی‌های بزرگ و اساسی، تاییدیه شرکت‌های بازرسی را دارند، در خصوص آسانسورهای خانگی نیز عمدتا افرادی که می‌خواهند پایان کار بگیرند، شهرداری بدون تاییدیه اداره استاندارد، پایان کار نمی‌دهد و تمام ساختمان‌هایی که بعد از سال 82 پروانه ساختمان گرفتند، پروانه‌های استاندارد آن‌ها معتبر است اما باید ادواری نیز پروانه بگیرند، ما در بخش خصوصی و خانه‌های مردم ورود پیدا نمی‌کنیم.
وی اضافه کرد: آسانسورهای تعداد بسیاری از دستگاه‌های دولتی را پلمپ کردیم که برخی از آن‌ها اقدامات رفعی را انجام دادند. اکثر ساختمان‌ها قبل از اجباری شدن این استاندارد ساخته شده‌اند اما با توجه به اینکه در مراکز عمومی هستند و مردم در آن‌ها رفت و آمد می‌کنند، باید اصلاحات لازم را نسبت به استانداردسازی آسانسور انجام دهند. گاه نوع فیزیک ساختمان و کار به گونه‌ای است که نمی‌توانند این کار را به انجام برسانند، بنابراین پیشنهاد کردیم که آن‌ها را از دور خارج کنند که اخیرا نیز دادستان به دستگاه‌های اجرایی نامه زده تا اگر اتفاقی افتاد، مدیر آن دستگاه موظف به پرداخت خسارت باشد.
جمیع بیان کرد: 85 درصد آسانسورهای دستگاه‌های دولتی، مجتمع‌های تجاری و به طور کل مراکز عمومی، درصد تناسب آن‌ها با استاندارد کم بوده و استاندارد ندارند، 21 دستگاه در حال استانداردسازی هستند، آسانسور مراکز درمانی از 85 مورد تنها یک مورد استاندارد است.
مدیرکل استاندارد خراسان رضوی تصریح کرد: اگر کالایی در خارج تولید شود و علامت استاندارد بزند، تخلف صورت گرفته است. زمانی که کالایی وارد کشور می‌شود، گمرک به ما اعلام می‌کند و ما چک می‌کنیم که استاندارد هست یا نه. ما تاکنون گزارشی از گمرک نداشتیم که کالایی از آن طرف مرز با علامت استاندارد ایران وارد کشور شده باشد.
وی در خصوص استانداردسازی مهدکودک‌ها، خاطرنشان کرد: در ارتباط با مهدکودک‌ها تجهیزاتی که مشمول استاندارد اجباری است، همچون سرسره و تاب، باید استانداردهای موردنیاز را داشته باشند. ما گزارش‌های زیادی از بازرسی‌های انجام شده برای بهزیستی فرستادیم. تعداد زمین‌های بازی استاندارد مهدکودک‌ها کم است.
جمیع بیان کرد: اگر تولیدکننده‎ای در ارتباط با تولید بخاری وجود دارد که غیر استاندارد است، ما آن را پلمپ خواهیم کرد اما در استان این مورد وجود ندارد.
مدیرکل استاندارد خراسان رضوی در خصوص استانداردسازی وسایل گرمایشی، گفت: در حال حاضر ما واحد تولیدکننده‌ای با سطح گرید انرژی در ارتباط با بخاری‌ها در کشور نداریم. انواع گریدها وجود دارد اما مصرف‌کننده بر اساس قدرت خرید خود انتخاب می‌کند. استاندارد هست اما موضوع قدرت خرید مردم است. واقعی نبودن قیمت سوخت نیز یکی دیگر از علل بالا بودن قیمت بخاری‌ها است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/106780/85-درصد-آسانسورهای-دستگاه‌های-دولتی-و-مراکز-عمومی-فاقد-استاندارد-است
بستن   چاپ