پیام خراسان
اشعار امام(ره) در نظرگاه شاعران
يکشنبه 31 فروردين 1393 - 9:19:40 AM
ايسنا
اگر رهبر يكي از بزرگترين انقلاب‌هاي جهان يك نظامي باشد شايد براي جهانيان خيلي عجيب نباشد اما هنگامي كه مي‌بينيم رهبر يكي از بزرگترين انقلاب‌هاي تاريخ در كمال و اوج لطافت به شاعري مي‌پردازد، تلاقي شگفت‌انگيزي روي داده است.

اشعار امام(ره) ويژگي‌هاي منحصر به فردي دارد كه نشان دهنده نگاه خاص ايشان به شعر و علاقمندي ويژه ايشان نسبت به اشعار شعراي برجسته اين سرزمين است و هنگامي كه اين ويژگي با خصلت طبع روان ممزوج مي‌شوند اتفاق خجسته‌اي روي مي‌دهد كه ميوه آن ديوان اشعار امام خميني(ره) است.

محدثي خراساني:
اشعار امام(ره) تاثير زيادي بر جامعه ادبي و شعر انقلاب گذاشت

اين شاعر برجسته گفت: شعر و شاعري حضرت امام (ره) بر جامعه ادبي ما و شعر انقلاب تاثير به سزايي داشته است
و راه را براي پيشرفت شعر آن و برکاتي از اين دست فراهم كرده است.

محدثي در خصوص ديوان اشعار ايشان اظهار كرد: اشعار امام (ره) داراي جايگاه ارزش‌مندي است که در گسترش شعر فارسي کمک به سزايي داشته و آن را تحت الشعاع قرار داده است.

وي درباره کليت اشعار امام از نظر محتوايي و سبکي ادامه داد: شعر حضرت امام شعري قابل تعريف و به ساماني است كه از لحاظ سبکي داراي سبکي بين سبک عراقي و هندي است، البته با مضامين و ذهني امروزي و آشنا براي مخاطبين روز.

وي افزود: مضامين شعر حضرت امام خميني مضامين متنوعي است و مسائلي مانند عشق، عرفان، مسائل اجتماعي و عاطفي را مي‌توان در اشعار ايشان مشاهده کرد.

محدثي در پاسخ به اين سوال که آيا شخصيت امام اعم از سياسي و مذهبي ايشان در اشعارشان ملموس است، خاطر نشان كرد: حضرت امام در جايگاه يک فقيه عارف به هستي و جهان نگاه مي‌کند و از اين منظر نوع نگاه ويژه ايشان به زندگي و جهان در اشعارش قابل مشاهده است.

وي در مورد ويژگي عمده اشعار امام(ره) اظهار كرد: شعر حضرت امام خميني شعري است با صبغه عرفاني و تاويل‌هاي شعر ايشان هم با توجه به موازين نگاه عرفا به جهان هستي تبيين مي‌شود كه اين موضوع هم به نوبه خود سهم به سزايي در جلب نظر مخاطب به اشعار ايشان دارد.

اين شاعر برجسته ياد آور شد: امام در قالب رباعي و غزل، شعرهايي دارند که از لايه‌هاي پوشش عرفان بيرون مي‌آيند و در ارتباط با مسائل سياسي و اجتماعي روز صراحتا به موضع گيري مي‌پردازند.

محدثي خراساني خاطر نشان کرد: در مجموع تصويري که از حضرت امام در اشعارشان مي‌بينيم اين است که وجه عرفاني‌شان بر تمام وجوه شخصيت امام(ره) چه از نظر سياسي و چه از منظر اجتماعي غلبه و برتري دارد.

دكتر هادي منوري:
در اشعار امام(ره) به عنوان رهبري انقلابي مشي و منش عرفاني به چشم مي‌خورد

هادي منوري اظهار کرد: امام(ره) به عنوان يک مجتهد جليل، رهبر سياسي و انقلابي به شعر علاقه مند بودند و ديدگاه ايشان، در اين خصوص يك ديدگاهي عرفاني است و نکته قابل ملاحظه اين است که يک مجتهد با اين نگاه وارد مي‌شود و از اصطلاحات عرفاني استفاده مي‌کند و هيچ عبايي هم در اين زمينه ندارد.

اين شاعر و محقق ادامه داد: امام يک شاعر حرفه‌اي نبودند که فکر و ذکرشان شعر باشد اما مردم با توجه به لطفي که به ايشان دارند، صفت شاعرانگي اين بزرگوار را جدي مي‌دانند. در واقع امام در اشعارشان اهدافي را دنبال مي‌کنند كه قابل ملاحظه و قابل توجه است.

وي با اشاره به اينکه شعر آينه تمام نماي شاعرش است و هر شاعري را مي‌توانم از طريق شعرش شناسايي کنيم، افزود: حضرت امام يک انسان عارف، رهبري شجاع و بي توجه به ماديات است که دنيا را کوچک مي‌بيند و هيچ دلبستگي به دنيا ندارد.

منوري خاطر نشان کرد: ايشان با اينکه بزرگترين رهبر انقلابي جهان بودند اما زاهدانه و عارفانه روزگار مي‌گذراندند و زندگي بسيار ساده‌اي داشتند که در اشعارشان هم ديده مي‌شود.

وي خاطرنشان كرد: بارزترين ويژگي يک رهبر مردمي اين است که شعر مي‌گويد و اشعار خود را به چاپ مي‌رساند و در اختيار تمام مردمش قرار مي‌دهد و از اين طريق با آنان سخن مي‌گويد.



http://www.khorasan-online.ir/fa/News/1069/اشعار-امام(ره)-در-نظرگاه-شاعران
بستن   چاپ