پیام خراسان
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند:
اقدام شاخصی برای رفع محدودیت در مرز ماهیرود مشاهده نشد
دوشنبه 23 مهر 1397 - 2:25:40 AM
ایرنا
پیام خراسان - بیرجند - عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی گفت: با گذشت یک ماه از تصمیم دولت افغانستان برای ممنوعیت واردات برخی کالاها از مرز ماهیرود اما هنوز اقدام شاخصی مشاهده نشده است.
  علیرضا خامه زر در نشست فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی استان با سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، تعطیلی مرز ماهیرود را یکی از مشکلات فعلی استان ذکر کرد و افزود: علیرغم اینکه این مرز سومین معبر رسمی است و 50 درصد صادرات کشور به افغانستان از این مرز انجام می شود اما یکباره دولت افغانستان به صورت یک جانبه واردات کالاهای اساسی که از این مرز صادر می شد را ممنوع کرد.
وی اظهار داشت: انتظار می رفت وزارت امور خارجه به سفیر افغانستان تذکر لازم را می داد که مرز رسمی با این حجم سرمایه گذاری دوطرفه نباید به این سرعت بسته می شد.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی گفت: علیرغم اینکه منطقه ویژه اقتصادی در مرز و مرکز استان وجود دارد اما بحث ترانزیت در مرز راه نیفتاده که این مسئله باعث آسیب پذیری مرز و در نهایت منجر به بسته شدن آن از سوی افغان ها شد.
وی بیان کرد: خواسته استان این است که مسئولان بتوانند با مقامات افغانستان رایزنی کنند و اخبار غیرموثق شنیده شده که در تلاش هستند مرز مجدد باز شود.
** نمایندگی وزارت امور خارجه در استان فعال شود
خامه زر گفت: مسئله ای که توریسم خراسان جنوبی را تحت تاثیر قرار داده و مناسبات بین المللی نیز از آن متاثر شده، تعطیلی نمایندگی وزارت خارجه در استان است.
وی افزود: پیش از این نمایندگی وزارت امور خارجه در استان فعال بود که حداقل 12 هیات اروپایی به استان سفر کردند و انتظار می رود فعالیت مجدد این نمایندگی مورد حمایت واقع شود.
وی گفت: مرز رسمی ماهیرود در این استان سومین معبر رسمی مشترک با افغانستان است که در فاصله 200 کیلومتری از مرکز استان و 120 کیلومتری ولایت فراه افغانستان قرار دارد و تا 2 ماه پیش 50درصد وزن صادرات به افغانستان از کشور جمهوری اسلامی ایران از این مرز انجام می شد.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه حجم صادرات ایران به افغانستان 2.7 میلیارد دلار است اظهار داشت: رقابت های منفی و دهن بینی، جعل برند، مشکلات حمل و نقل و مسایل بین المللی از مهمترین مشکلات بازار افغانستان است.
** مشوق های صادراتی هدفمند باشد
وی همچنین گفت: مشوق های صادراتی که در بخشی از دولت ها مثل دولت اصلاحات بود ولی در دولت آقای احمدی نژاد کلا قطع شد و باز در دولت آقای روحانی برقرار شد که هدفمند نبود.
خامه زر قیمت تمام شده کالاهای ایرانی و عدم حمایت سیستم بانکی از صادرکنندگان را جزو دیگر مشکلات حوزه صادرات استان برشمرد و افزود: مهمترین مسئله بخش صادرات انتقال پول به افغانستان است که در این استان از طریق صرافی انجام می شود و گاهی سود صرافی از سود تجارت بیشتر می شود.
وی با اشاره به مشکلات ارزی در حوزه صادرات اظهار داشت: تجار خراسان جنوبی در صادرات به افغانستان اصلا ارز نمی بینند و تمام مبادلات با ریال انجام می شود.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی گفت: تقاضای صادرات استان، مستثنی کردن تجارت افغانستان و عراق از بحث برگشت ارز است.
وی با تاکید بر اصلاح قیمت های پایه صادراتی تصریح کرد: عدم توجه به این موضوع موجب شده که عده ای از صادرکنندگان به دلیل ترس از تعهدات ارزی جرات صادرات نداشته باشند.
خامه زر افزود: تصمیمات خلق الساعه و غیرکارشناسی، صادرات و واردات را تحت تاثیر قرار می دهد که این استان مرزی بیشتر از سایر نقاط تاثیر می پذیرد.
وی خواستار تخصیص ارز به مرزنشینان استان شد و گفت: خراسان جنوبی 157 هزار مرزنشین دارد که اگر ارز به آنها تخصیص یابد می توانند اقلام ضروری خود را وارد کنند.
سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که برای شرکت در اجلاسیه دانش آموزان و فرهنگیان شهید خراسان جنوبی به بیرجند سفر کرده بود، با فعالان اقتصادی این استان در محل اتاق بازرگانی دیدار کرد.
 

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/107039/اقدام-شاخصی-برای-رفع-محدودیت-در-مرز-ماهیرود-مشاهده-نشد
بستن   چاپ