پیام خراسان
عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند:
مشکلات صادرات به افغانستان از مرز ماهیرود حل شود
دوشنبه 23 مهر 1397 - 10:41:53
خبرگزاری مهر - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند- عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند گفت: افغانستان از یک ماه گذشته واردات پنج قلم کالا به این کشور از مرز ماهیرود را ممنوع کرده که این امر مشکلاتی را برای تجار به وجود آورده است.

به گزارش خبرنگار مهر ، علیرضا خامه زر در جمع فعالان بخش اقتصادی خراسان جنوبی اظهار کرد: یکی از ظرفیت‌های خراسان جنوبی همسایگی با کشور افغانستان است که که تبادلات تجاری با آن کشور نقش مهمی در رونق اقتصادی دارد.
عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به اینکه بخش مهمی از صادارات به کشور افغانستان از خراسان جنوبی صورت می‌گیرد، بیان کرد: هر چند در بازار افغانستان همواره مسائلی چون رقابت های منفی و معضلات سیاسی وجود دارد ولی در هر حال نباید از آن غفلت کرد.
خامه زر ادامه داد: نبود حمایت‌های لازم، نبود مشوق های صادراتی کافی و عدم حمایت کافی سیستم بانکی در زمینه انتقال پول به کشور افغانستان از جمله مشکلات صادرکنندگان خراسان جنوبی است.
وی با اشاره به اینکه حدود 40 تا 50 درصد صادرات به افغانستان از خراسان جنوبی صورت می‌گیرد، افزود: صادر کنندگان خراسان جنوبی وقتی با کشور افغانستان مبادله می‌کنند در قبال آن ارز و دلار دریافت نمی‌کنند بلکه تبادلات به وسیله ریال است.
عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یادآور شد: افغانستان واردات 5 قلم کالا از مرز ماهیرود را ممنوع کرده که از آن جمله می‌توان به مشتقات نفتی و سرامیک اشاره کرد که انتظار داشتیم در زمینه رفع این مشکل اقدام جدی تری صورت می‌گرفت.
محمد علی رمضانی رئیس انجمن صنایع غذایی خراسان جنوبی نیز در این نشست اظهار کرد: روزانه حدود 200 تن شیر خام در خراسان جنوبی تولید می‌شود که از این تعداد 120 تن جذب کارخانه‌ها و مراکز جمع آوری شیر می‌شود.
وی بیان کرد: در خراسان جنوبی 10 کارخانه فراوری شیر وجود دارد که به دلایل مختلف تنها 50 تا 60 تن شیر را جذب می‌کنند و بقیه شیر تولیدی در خراسان جنوبی به سایر استان ها صادر می‌شود.
رئیس انجمن صنایع غذایی خراسان جنوبی با بیان اینکه در کشور 50 هزار فرصت اشتغال در صنایع لبنی کشور وجود دارد، ادامه داد: این میزان اشتغال در خراسان جنوبی تنها 50 تا 60 نفر است.
رمضانی با اشاره به اینکه 35 درصد شیرینی و شکلات ایران وارد کشور افغانستان می شود، گفت این در حالی است که خراسان جنوبی علی رغم هم مرز بودن با کشور افغانستان کارخانجات تعطیل بسیاریدر بخش شیرینی و شکلات دارد.
وی یادآور شد: در موضوع فراوری محصولاتی چون زرشک و زعفران تنها دو کارخانه در قاین فعال است

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/107051/مشکلات-صادرات-به-افغانستان-از-مرز-ماهیرود-حل-شود
بستن   چاپ