پیام خراسان
استفاده از واقعیت مجازی در صرف غذا
سه شنبه 24 مهر 1397 - 12:58:00
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - طعم غذا نه فقط بر اساس انواع مزه‌ها درک می شود، بلکه محیطی که در آن غذا صرف می‌شود نیز بر طعم غذا تاثیر دارد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از نیوز، دانشمندان علوم غذایی دانشگاه کرنل ( ایالات متحده) از واقعیت مجازی برای شناسایی درک افراد از مواد غذایی واقعی در محیط اطرافشان استفاده کردند.
محقق ارشد این تحقیق، رابین داندو استادیار علوم غذایی گفت: هنگامی که ما غذا می‌خوریم نه فقط طعم و مزه غذاها را درک می کنیم، بلکه محیط اطراف نیز حسی در ما ایجاد می‌کند. چشم‌ها، گوش‌ها و حتی خاطرات پیرامون محیط اطرافمان بر طعم غذای صرف شده تاثیر دارد.
در این آزمایش تقریبا به 50 نفر از شرکت‌کنندگان که از هدست واقعیت مجازی استفاده کردند سه نمونه یکسان از پنیر آبی (پنیری با رگه‌های آبی رنگ که از نوعی کپک خوراکی از خانواده پنی سیلین تهیه شده است) داده شد.‌ گروهی از شرکت‌کنندگان بر روی نیمکت پارک و گروهی دیگر در محیط گاوداری قرار گرفتند و فیلم‌هایی با زاویه 360 درجه برای گروه اول به نمایش گذاشته شد.
شرکت‌کنندگان از یکسان بودن پنیرها اطلاعی نداشتند و گروهی که در انبار گاوداری نشسته بودند طعم بهتری از پنیر نسبت به افرادی که از واقعیت مجازی استفاده کرده بودند و یا در پارک بودند گزارش دادند.
محققان، طعم شوری پنیر را در شرکت‌کنندگان ارزیابی کردند، اما هیچ تفاوتی بین آنان مشاهده نشد.
داندو گفت: هدف از این پروژه توسعه یک روش آسان برای اجرای مقرون به صرفه برای تطبیق فناوری واقعیت مجازی برای استفاده در ارزیابی حسگرهای مواد غذایی است.
وی اظهار کرد: محیط بخش مهمی از تجربه‌ی هنگام غذا خوردن است و بر تصورات ما از مواد غذایی تاثیر دارد.
وی در ادامه افزود: این تحقیق اعتبار استفاده از واقعیت مجازی را افزایش داده و محیطی مناسب برای تحقیق و آزمایش فراهم می‌کند.
فناوری‌های بصری و واقعیت مجازی کیفیت محیط صرف غذا را ارتقا داده و منجر به صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود.
نتایج این تحقیق در نشریه Food Science منتشر شده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/107293/استفاده-از-واقعیت-مجازی-در-صرف-غذا
بستن   چاپ