پیام خراسان
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست‌جمهوری مطرح کرد؛
فقر ایران در درمان کیفی اعتیاد
سه شنبه 24 مهر 1397 - 16:59:35
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست‌جمهوری گفت: ایران به لحاظ کیفی درمان، در حوزه مواد مخدر جدید دچار فقر دانش بوده که نیاز است این نقصان دانشی رفع شود.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، پرویز افشار صبح امروز در مراسم افتتاحیه مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی اختلالات مصرف مواد و رفتارهای اعتیادی، اظهار کرد: از آنجا که میانگین مصرف مواد در کشور ما نسبت به دیگر کشورها بالاتر است نیاز است تا دانشگاه‌های قطب کشور چون دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان دانشگاه مادر به حوزه اعتیاد ورود پیدا کند و در مورد اختلالات ناشی از سوء مصرف مواد فعالیت‌های مناسبی را انجام دهد. 
وی افزود: برای نخستین بار 15 سال پیش مرکز مطالعات پژوهشی اعتیاد در شهر تهران راه‌اندازی شد. مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی اختلالات مصرف مواد و رفتارهای اعتیادی ششمین مرکزی است که در سطح کشور و در شهر مشهد افتتاح شده است. بنابراین با توجه به پیشرفت علمی و موقعیت استراتژی خراسان رضوی به ویژه شهر مشهد انتظار داریم فعالیت‌های برجسته‌ای در حوزه پژوهش و پیشگیری اعتیاد صورت گیرد. در این راستا ستاد مبارزه با مواد مخدر بایستی 59 درصد اعتباراتش را در زمینه پیشگیری از اعتیاد هزینه کند.
وی با بیان اینکه «ایران در زمینه درمان اعتیاد در مقایسه با دیگر کشورهای دنیا عملکرد بهتری به صورت کمی نسبت داشته است، اما از لحاظ کیفی درمان اعتیاد نیازمند بازنگری‌هایی هستیم» تشریح کرد: درواقع ما به لحاظ کیفی در حوزه مواد مخدر جدید دچار فقر دانش هستیم که نیاز است این نقصان دانشی را رفع کنیم. از سویی دیگر بایستی در حوزه کاهش آسیب‌های ناشی از اعتیاد توجه خاصی داشته باشیم. باید توجه داشت که آسیب تنها آسیب بهداشتی نیست بلکه باید دیگر جنبه‌های آسیب‌زای اعتیاد را مورد بررسی قرار داد. نکته مهم دیگر بازپروری و بازاجتماعی شدن معتادان است. در این راستا باید مداخلاتی صورت بگیرد تا افراد پس از بهبودی خود بتوانند همچنان سالم بمانند و به سمت مصرف دوباره مواد مخدر نروند. 
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از بازگشت مجدد معتادان ترک کرده به دامان اعتیاد، نیازمند حمایت‌های اجتماعی، خانوادگی هستیم. از سویی دیگر آموزش‌های شغلی و پذیرش معتادان بازپروری شده توسط جامعه بسیار حائز اهمیت است. متأسفانه انجمن‌های خیریه در حوزه کمک به معتادان فعالیت‌های کمتری انجام می‌دهند؛ چراکه اعتیاد را نوعی تابو قلمداد می‌کنند. این درحالی است که اعتیاد وقتی وارد خانواده‌ای شود هزینه‌های بسیار سنگینی را به خانواده تحمیل می‌کند و همه اعضای خانواده را درگیر مشکلات و تبعات خود می‌کند. 
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/107345/فقر-ایران-در-درمان-کیفی-اعتیاد
بستن   چاپ