پیام خراسان
تنها دو درجه افزایش دمای زمین تا پایان حیات
سه شنبه 24 مهر 1397 - 16:59:37
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - یک فعال محیط زیست گفت: دانشمندان به جهانیان هشدار داده‌اند که حتی دو درجه افزایش دما می‌تواند تبعاتی جبران‌ناپذیر برای زیست انسان به بار بیاورد و از تمام رهبران جهان خواسته که به کنوانسیون پاریس بیش از گذشته توجه کنند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمد درویش در نشست نفس‌های به شماره افتاده که در محل آمفی‌تئاتر دانشکده منابع طبیعی برگزار شد، بیان کرد: بیانیه پایانی اجلاس سئول که هفته پیش با حضور نمایندگانی از 195 کشور جهان برگزار شده، غوغایی در جهان ایجاد کرده است. دانشمندان به جهانیان هشدار داده‌اند که حتی دو درجه افزایش دما می‌تواند تبعاتی جبران‌ناپذیر برای زیست انسان به بار بیاورد و از تمام رهبران جهان خواسته که به کنوانسیون پاریس بیش از گذشته توجه کنند.
وی ادامه داد: در ریز این گزارش عددها و آمارهایی داده شده که فوق العاده این آمارها تکان‌دهنده بود برای اولین‌بار در چنین سطحی این قبیل آمرها در دسترس عموم قرار گرفته است. برخی از این آمارها بر این دلالت دارد که اگر دمای کره زمین 1.5 درجه افایش پیدا کند، 90 درصد مرجان‌ها نابود خواهند شد و اگر دو درجه دما افزایش پیدا کند دیگر مرجان‌ها وجود نخواهد داشت. 
درویش تاکید کرد: اگر دما 1.5 درجه افزایش پیدا کند هر صدسال تابستانی خواهیم داشت که در شمالگان یخی وجود نخواهد داشت. اگر دما دو درجه افزایش پیدا کند هر ده سال یکبار چنین تابستانی تکرار خواهد کرد و این گزارش مبتنی بر شش هزار منبع و تحقیق علمی به دست آمده است. 
این فعال محیط زیست تصریح کرد: می‌خواهم بگویم که آستانه تحمل‌پذیری کره زمین تا چه حدی آسیب‌پذیر است و بایستی روی آن توجه کرد. در طول 100 سال گذشته 0.76 درجه دمای زمین افزایش پیدا کرده است و 2.9 تریلیون دلار خساراتی است که در اثر افزایش دما به اقتصاد جهانی در طی دهه‌های اخیر وارد شده است. 
وی افزود: با وجود این خسارات فردی مانند ترامپ چنین می‌گوید که در یک سال و نیم گذشته با خروج از کنوانسیون پچاریس توانستم 230 میلیارد دلار به اقتصاد آمریکا کمک کنم. در صورتی که تتنها دو طوفان گذشته در آمریکا 370 میلیارد دلار به آمریکا ضرر زده است.
درویش اظهار کرد: هفته گذشته دانشمندان در سئول اعالم کردند که اگر دمای کره زمین دو درجه افزایش پیدا کند، 10 سانتی‌متر سطح آب اقیانوس‌ها بالاتر می‌آید و یک میلیارد نفر بیشتر در معرض مهاجرت قرار می‌گیرند. در کشور خودمان اتفاقات ناخوشایندی اقتاده و وضعیت محیط زیست بسیار نگران‌کننده است.ما در یک جزیره جداافتاده‌ای نیستم و وضعیت محیط زیست بسیار اسف‌ناک است. همه جهان باید دست به دست هم بدهند تا وضعیت کره زمین بهبود پیدا کند.
این فعال محیط زیست خاطرنشان کرد: من برخی اوقات تاسف می‌خورم که در گروه‌های دانشجویی بیانیه‌های صادر می‌شود و به اینکه ایران بنا به معاهدات کنوانسیون پاریس عمل می‌کند، اعتراض می‌کنند. چرا آمریکا و روسیه از این توافق خارج می‌شوند، چرا ما خارج نمی‌شویم؟ ما منادی اخلاق هستیم، چراما مرتکب بی‌اخلاقی شویم؟ 
وی ادامه داد: ماجرا این است که ما ادعاهای بزرگی در 4 دهه گذشته کردیم و اکنون جهان ما را مناظره می‌کنند که آیا به ادعاهای خود عمل می‌کنیم یا خیر؟ 
درویش گفت: جرالد دایمون کتابی با عنوان فروپاشی نوشته است و تقریبا به تمام زبان‌های دنیا ترجمه شده است. دایمون اشاره می‌کند که فروپاشی یک مسئله بزرگی است و موضوعی با عنوان تخظی از زمین موجب از هم پاشیدگی تمدن‌ها شود و وضعیتی مانند کشورهای سومالی، وضعیت سایر کشورها در آینده شود.
وی اضافه کرد: دایمون بیان می‌کند که همه خبرها بد نیست، به طور مثال در کشور ایسلند خردمندی و درایت مردم سبب شده که بتوانند با ملاحظه مقابله هوشمند کنند. یک مثالی از ایالت مونتانای آمریکا عنوان می‌کند که پیشتر برای خرید یک کامیون بایستی دو گاو را به فروش می‌رساندند اما اکنون برای خرید یک کامیون بایستی 15 هزار دلار پرداخت کرد و اکنون قیمت هر گاو 600 دلار است. دایمون اشاره می‌کند که این نگاه آمریکا به کشاورزی می‌تواند زوال این امپراتوری سرمایه‌داری را فراهم کند. 
این فعال محیط زیست تصریح کرد: بایستی دقت کنیم که همواره غرب در شرایط آرمانی به سر نمی‌برد. یک نکته جالبی که دایمون بیان می‌کند و از قضا همواره در کشور چنین اتهامی به فعالان محیط زیست زده می‌شود که با وجود مشکلات گسترده چه نیازی به فعالیت برای محیط زیست وجود دارد.
وی اضافه کرد: دایمون یک اکولوژیست مشهور است و خود بیان می‌کند که مخالفانش او را یک موعظه‌گر بدبختی می‌دانند و گل شپش گل ارغوان را به تمام نیازهای بشر ارجحیت می‌دهد. اخیرا یک کتابی در ایران منتشر شده به نام دخترکان شاه ایرانی توسط گیاه‌شناس آلمانی به تحریر در آمده است. در این کتاب به بیدهای روزپرواز ایرانی اشاره کرده و در طی 0 سال گذشته 60 بید روزپرواز در ایران ناپدید شده‌اند.
این فعال محیط زیست مطرح کرد: هر زمان از انقراض صحبت می‌کنیم به یاد گونه‌های درشت‌اندام می‌افتیم. اما خطرناک‌تر از انقراض شیر، ببر و یوز ایرانی انقراض یوزهای روزپرواز هستند که سبب گرده‌افشانی و تولید غذا می‌شوند. در گزارش نشست سئول آمده که اگر 1.5 درجه دما افزایش پیدا کند بایستی گرده‌افشانی در جهان را فراموش کرد. این یک فاجعه بزرگ است.
وی ادامه داد: چه میزان این فاجعه در دانشگاه‌ها مورد بررسی قرار گرفته است؟ چه میزان مخاطرات نادیده گرفتن این فجایع به اطلاع احزاب و رهبران سیاسی قرار گرفته است؟ دانشگاه بایستی این موارد را از رهبران سیاسی مطالبه کند. 
درویش بیان کرد: اما اکنون برآوردها می‌گوید که با خروج آمریکا و روسیه از کنوانسیون پاریس، دست‌کم چهار درجه دمای زمین تا پایان قرن 21 افزایش پیدا خواهد. هیچ اتفاقی برای جهان رخ نداده که چرا توجهی به محیط زیست صورت نگرفته است؟
وی اضافه کرد: ما همانند آدمی هستیم که مزار خود را می‌بینیم و هیچ فعالیتی برای تغییر سرنوشت خود انجام نمی‌دهیم. هنوز فعالیت‌های محیط زیستی فعالیت دست چندم محسوب می‌شود. می‌گویند مشکلات فراوانی وجود دارد، چرا نگران چند راس بز و قوچ هستید؟
این فعال حیط زیست تصریح کرد: فقط میزان انرژی هدررفته از ساختمان‌هایمان 5 میلیارد دلار است. این میزان هزینه به اندازه 500 برابر بودجه سازمان محیط زیست است. میانگین مصرف آب شرب در ایران با یک براورد خوشبینانه حدود 220 لیتر در روز است. این رقم با کشور سوئد مقایسه کنید که سرانه دسترسی آب سه برابر میانگین جهانی است. در سوئد روزانه 164 بلیتر هر فرد مصرف می‌کند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/107347/تنها-دو-درجه-افزایش-دمای-زمین-تا-پایان-حیات
بستن   چاپ