پیام خراسان
20درصد از جامعه عشايري اسکان يافتند
شنبه 11 شهريور 1396 - 10:39:06 AM
ايرنا
خراسان آنلاين - بجنورد- ايرنا- قائم مقام و معاون توسعه و عمران سازمان امورعشايرايران با بيان اينکه سياست اين سازمان بر اسکان عشاير نيست، گفت: تاکنون 20درصد از 213 هزار خانوار در کانون هاي عشايري به طور داوطلبانه اسکان يافته اند.
شاهپور علايي مقدم با ذکر اينکه پشتيباني و ارائه خدمات به کوچندگان، اسکان و ساماندهي عشاير از وظايف اين سازمان است اظهارکرد: در کانون هاي اسکان عشاير خدماتي از قبيل بهداشت و درمان، بهسازي محل اسکان، آموزش، ارتقاء مهارت و سطح سوداد و خدمات پشتيباني اعم از آب، برق و حتي در برخي از مکان ها گازرساني ارائه مي شود.
وي افزود: اسکان عشاير به طور داوطلبانه انجام مي شود به دليل اينکه اين قشر به دنبال مراتع براي چراي دام خود هستند و در اين راستا، 34 ميليون هکتار مرتع در سطح کشوردر اختيار آنها است.
علايي مقدم اضافه کرد: زماني که سايت کانون عشايري طراحي مي شود، هزينه اي از خانوار عشايري دريافت نمي شود واراضي شناسايي شده در اين زمينه اراضي ملي و دولتي هستند.
قائم مقام و معاون توسعه و عمران سازمان امورعشايرايران گفت: اين سايت ها از محل اعتبارات دولتي و برخي مواقع تسهيلاتي براي ساخت مسکن و شغل هايي که در محل دارند طراحي مي شود.
**ايجاد تنوع بخشي در شغل جامعه عشايري در سطح کشور
علايي مقدم با بيان اينکه درسياست اقتصاد مقاومتي تمام استان ها در چهار محور فعاليت مي کنند اظهارکرد: يکي از اين چهار محور زنجيره توليد گوشت قرمزاست که از محل پرواربندي و عرضه به بازار تکميل شده و در اين زمينه تسهيلاتي از محل صندوق توسعه ملي و ماده 10 و 12 ارائه مي شود.
وي افزود: 25 درصد از توليد گوشت قرمز مورد نياز در سطح کشور از محل فعاليت هاي عشايري است که به جمعيت جامعه عشايري هر يک نفرعشاير، گوشت 16 نفر ايراني را تامين مي کند.
علايي مقدم از ديگر مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتي به طرح ساماندهي تشکل ها و تعاوني هاي عشايري اشاره کرد و گفت: تشکل ها و تعاوني ها بازوي اجرايي سياست سازمان امورعشاير هستند.
وي اضافه کرد: اکنون 2 اتحاديه مرکزي،21 اتحاديه استاني، 204 شرکت تعاوني در شهرستان ها و 300 صندوق خرد زنان عشاير در کشور وجود دارد که در زمينه ساماندهي و پشتباني از آنها اقدامات خوبي انجام شده است.
قائم مقام و معاون توسعه و عمران سازمان امورعشايرايران از ديگر مصوبات اين ستاد به توسعه زراعت و باغباني دراراضي شيب دار اشاره وعنوان کرد: اکنون 64 هزار هکتار باغ و 790 هزار هکتار زمين زراعي در سطح کشور براي افزايش درآمد در اختيار جامعه عشايري است.
وي توسعه کشت گياهان دارويي، جمع آوري اين گياهان و عرضه آن به بازار را از ديگر مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتي عنوان کرد و گفت: در اجراي اين چهار سياست به طور ميانگين کشوري، بيش از 100 درصد موفق بوده ايم.
علايي مقدم اظهارکرد: اخيرا هفت برنامه نيز به عنوان برنامه کلي عشاير تدوين کرديم که زنجيره توليد و عرضه گوشت قرمز، توليد و فرآوري عرضه لبنيات، توسعه گردشگري و بوم گردي در سامانه عشايري، صنايع تبديلي و فرآوري مصوبات عشاير و صنايع دستي، توسعه باغات و گلخانه ها و ايجاد شرکت خدمات پشتيبان عشايرشامل مي شود.
وي با تاکيد براينکه اجرايي کردن اين برنامه ها در حال پيگيري است گفت: براي اجراي کامل آنها 20 هزار ميليارد ريال اعتبار نياز است و در صورت تخصيص کامل اين تسهيلات 50 هزار شغل جديد ايجاد مي شود.
علايي مقدم خاطرنشان کرد: در سال جاري 2 هزار و 500 ميليارد ريال نيز از محل ماده 10و 12 با بهره 4درصد و بازپرداخت پنج ساله و مبلغ 2هزار ميليارد ريال از محل صندوق توسعه ملي براي فعاليت هاي اقتصادي و توليدي زود بازده به جمعيت عشاير در تمام استان ها اختصاص يافته است.
وي همچنين گفت: در سال 93، شوراي عالي عشاير که به مدت 10 سال نشست ها تشکيل نشده بود، به رياست معاون اول رئيس جمهور تشکيل شد و اجراي دو مصوبه، ارتقاي سطح دانش، مهارت و ارتقاي فرهنگ، مذهب و بهبود وضعيت بهداشت عشاير تصويب شد.
علايي مقدم با بيان اينکه اين دو مصوبه مجدد در سال گذشته مصوب و ابلاغ شده است افزود: استانداران و فرمانداران به ترتيب در استان و شهرستان ها با دبيري اداره کل امورعشايراين دو مصوبه را اجرايي کنند تا تحول عظيمي را در جامعه عشايري کشور شاهد باشيم.
**بيشترين خسارت خشکسالي به جامعه عشايري وارد شده است
قائم مقام و معاون توسعه و عمران سازمان امورعشايرايران با اشاره به خشکسالي در سال هاي اخير بيان کرد: اين کشور جزو مناطق خشک است و با توجه به ميانگين بارش ها، بيشترين صدمه و خسارت خشکسالي به جامعه عشايري وارده شده چون منبع تامين علوفه براي دام عشايرمراتع است.
وي اظهارکرد: امسال براي کاهش اثرات خشکسالي و کمبود علوفه در مراتع کشور، تامين جيره غذايي ديگرمانند کنسانتره دامي و توزيع جو مدت داربراي جمعيت عشاير انجام شد که هزينه آن در طول شش ماه از آنها اخذ مي شود.
علايي مقدم ادامه داد: دراين راستا ارائه تسهيلات 2 هزارو 500 ميليارد ريالي با بهره 4 درصد و بازپرداخت پنج ساله از محل ماده 10 و 12 در مديت بحران کشور مصوب شد تا عشاير بتوانند اثرات خشکسالي را کاهش دهند.
وي عنوان کرد: درمراتع سطح کشور ميزان رشد علوفه بين 15 تا 20 درصد نسبت به سال هاي گذشته کاهش يافته است.
علايي مقدم گفت: در طول سال هاي اخير به رغم خشکسالي هاي پي در پي سازمان امورعشاير در بخش هاي مختلف در زمينه آبرساني کارهاي بسيار بزرگ انجام داده است.
وي افزود: به رغم کمبودهايي که در بخش آبرساني سيار به جمعيت عشايروجود داشت اما اجازه نداديم که در مساله آب شرب و بهداشت آنها مشکل ايجاد شود.
علايي مقدم از مسئولان کشوري و استاني در خواست کرد که در زمينه پروژه تامين انتقال آب و هزينه آبرساني سيار توجه ويژه اي داشته باشند.
وي اظهارکرد: در بسياري از استان ها بابت آبرساني سيار ادارت به تشکل ها و تعاوني ها بدهکارهستند که مي طلبد سازمان برنامه و بودجه در کشور و استان ها در ثبيت و تخصيص بودجه جامعه عشاير را به صورت ويژه توجه کند.
**ايجاد ميدان عرضه دام توسط بخش خصوصي دراستانها
قائم مقام و معاون توسعه و عمران سازمان امور عشاير گفت: يکي از سياست هاي ما اين است که درتمام استان ها ميدان عرضه دام توسط بخش خصوصي و تشکل هاي عشايري ايجاد کنيم.
شاهپور علايي مقدم اظهارکرد: جامعه عشايري در سال گذشته درعرضه دام زنده به بازار نقش خوبي داشته و 9.5 ميليون راس دام را به کشورعرضه کرده که دستاورد بسيار بزرگي است.
**تاکنون گزارشي درباره فروش بره هاي نارس از استان ها گزارش نشده است
وي درباره فروش بره هاي نارس در کشور گفت: دراين راستا تاکنون گزارشي از استان ها ارائه نشده و درطول برنامه پرواربندي با تکنيک هاي اصلاح نژاد و تغذيه در بخش عشايري اين مساله حل شده است.
علايي مقدم اضافه کرد: در برخي از استان ها در سطح کشور ضريب تبديل مواد غذايي به ميزان افزايش گوشت به طور تقريبي 550 گرم نسبت به ازاي هر کيلو، افزايش وزن شده که دستاورد بسيار خوبي است.
وي با ذکر اينکه افزايش درصد بره گيري در دام هاي کشورافزايش پيدا کرده است اظهارکرد: هدف اين است که اين مهم به 100 درصد برسد که اکنون ميانگين جامعه عشايري در اين زمينه حدود 75 درصد است.
علايي مقدم گفت: درشرايط پرواربندي سازمان امورعشاير از جيره کمکي در زنجيره توليد گوشت استفاده مي کند که سبب افزايش ميانگين وزن روزانه، نسبت به کنسانتره اي که مصرف مي کنند، مي شود.
براساس آمار سرشماري 1387، يک ميليون و 270 هزارنفرعشاير در قالب 213 هزار خانوار و با حدود 23 ميليون راس دام سبک و سنگين در سطح کشورزندگي مي کنند.
دستگاه هاي اجرايي، سازمان ها، نهادها و شرکت هاي دولتي و عمومي و همچنين مردم مي توانند ديدگاه ها يا برنامه هاي خبري خود را از طريق شماره تلفن 32226666 و 32231776 و يا به 09159768804 تلگرام به ايرنا اطلاع دهند يا نمابر کنند.
قائم مقام و معاون توسعه و عمران سازمان امورعشايرايران به منظور بازديد از مناطق ييلاقي عشاير استان خراسان شمالي به شهرستان هاي بجنورد، اسفراين و شيروان سفر کرد.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/10823/20درصد-از-جامعه-عشايري-اسکان-يافتند
بستن   چاپ