پیام خراسان
عضو هیأت‌علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد:
نباید نابهنجاری را بی‌هنجاری تعبیر کنیم
شنبه 28 مهر 1397 - 15:06:29
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - عضو هیأت‌علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: کلان‌شهری مشهد بر افزایش بزهکاری اثرگذار است.
احمدرضا اصغرپور ماسوله در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، تصریح کرد: شهر مشهد به دلیل مهاجرپذیری وحضور میلیون‌ها زائر، در معرض فرهنگ‌های مختلف است و این مسأله باعث تنوع فرهنگی می‌شود.
وی ادامه داد: بعضی جرایم را با کنترل مدیرتی می‌توان کاهش داد. به صورت کلی تفاوتی بین مشهد و دیگر کلان‌شهرهای کشور از نظر جرایم اجتماعی نیست.
اصغرپور خاطرنشان کرد: هنجار به معنای راهنمای کُنشی است که عموم مردم به آن عمل می‌کنند. به‌عنوان مثال عموم مردان ایرانی در زمان ملاقات به یک‌دیگر دست می‌دهند؛ این هنجار سلام‌علیک‌کردن است. ممکن است این هنجار در بین مردان اروپایی نباشد، ولی به معنای بی‌ادبی آن‌ها نیست. مردان اروپایی دارای هنجار خاص خود هستند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در شرایطی که مردم راهنمای عمل نداشته باشند، سبب به‌وجودآمدن بی‌هنجاری می‌شود. بی‌هنجاری سبب سردرگمی مردم در موقعیت‌های مختلف می‌گردد و اذهانشان را درگیر این مقوله می‌کنند که چه کاری باید انجام دهند.
عضو هیأت‌علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی تاکید کرد: معنای بی‌هنجاری با نابهنجاری متفاوت است؛ در بی‌هنجاری افراد برخلاف قوانین عمل می‌کنند. بی‌هنجاری سبب تزلزل انسجام اجتماعی می‌شود؛ به دلیل اینکه هنجارها شیوه‌های عمل در موقعیت‌های مختلف هستند.
اصغرپور با اشاره به اینکه «تفاوت در جامعه‌پذیری افراد یکی از دلایل تضعیف هنجارهاست»، تصریح کرد: ما در ایران زندگی می‌کنیم، ولی در یک فرهنگ جامع‌‌پذیر نمی‌شویم. میزان تفاوت‌های فرهنگی بالاست. علت تفاوت‌های فرهنگی به دلیل اشکال مختلف جامعه‌پذیری‌ست. مردم دررسانه ها و تریبون‌های رسمی قواعد هنجاری را یاد می‌گیرند. زمانی که به تماشای برنامه ماهواره‌ای می‌پردازند قواعد هنجاری متفاوتی دیگری یاد می‌گیرند. این موضوع سبب دوگانگی ارزشی برای افراد جامعه می‌شود. 
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/108873/نباید-نابهنجاری-را-بی‌هنجاری-تعبیر-کنیم
بستن   چاپ