پیام خراسان
رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی:
بازارچه پرسه سو به نسبت اینچه برون توجیه اقتصادی بهتری خواهد داشت
شنبه 28 مهر 1397 - 19:20:59
خبرگزاری مهر - خراسان شمالی
پیام خراسان - بجنورد- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی گفت: احداث بازارچه مرزی پرسه سو به نسبت باجگیران و اینچه برون توجیه اقتصادی و اشتغالزایی بهتری خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار مهر ، محمدی صمدی پیش از ظهر شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان شمالی، در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی براینکه علت موافقت نکردن ترکمنستان برای راه اندازی بازارچه مرزی پرسه سو در مرز خراسان شمالی با این کشور، اظهار کرد: از طرف اتاق بازرگانی خراسان شمالی پیگیری های لازم انجام می شود اما تصمیم نهایی راه اندازی بازارچه پرسه سو باید توسط دو رئیس جمهور گرفته شود.
صمدی افزود: خراسان شمالی به عنوان استان مرزی، معبری برای ورود و خروج به کشور همسایه، راه آهن، فرودگاه بین المللی، بنادر آزاد، منطقه ویژه اقتصادی و در مجموع زیر ساخت های لازم را ندارد.
وی تصریح کرد: ترکمنستان هنوز علت موافقت نکردن راه اندازی بازارچه پرسه سو را به طور دقیق اعلام نکرده اما اگر زیرساخت های لازم در خراسان شمالی فراهم شود قطعا تاثیر زیادی در راه اندازی این بازارچه خواهد گذاشت.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی با بیان اینکه مرز پرسه سو از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران مطرح شد، بیان کرد: این مرز از گذشته محل عبور و مرور بوده و قطعا راه اندازی آن به نسبت باجگیران و اینچه برون توجیه اقتصادی و اشتغالزایی بهتری خواهد داشت.
صمدی بازارچه مرزی پرسه سو را یکی از مهمترین مطالبات مردم خراسان شمالی اعلام کرد و گفت: برای رفتن به بازارچه مرزی اینچه برون به عشق آباد ترکمنستان، باید 400 تا 500 کیلومتر کویر را طی کنیم و یا از باجگیران به عشق آباد حتی یک روستا مشاهده نمی شود اما از منطقه پرسه سو در خراسان شمالی تا عشق آباد روستاهای بسیاری وجود دارد، بنابراین راه اندازی این بازارچه رونق اقتصادی خوبی برای استان خواهد داشت.
وی در ادامه به برگزاری نمایشگاه ایران در کشور ترکمنستان با محوریت خراسان شمالی اشاره کرد و افزود: این نمایشگاه اسفندماه امسال برگزار می شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی همچنین به مطالبات تجار خراسان شمالی اشاره و بیان کرد: تجار خراسان شمالی از سال های گذشته 10 تا 15 میلیون دلار مطالبه از ترکمنستان داشتند که با دادوستد و تهاتر کالا وصول شد.
صمدی در ادامه به شمار کشورهای هدف صادرات خراسان شمالی اشاره کرد و گفت: سال 96 از خراسان شمالی به حدود 32 کشور دنیا صادرات انجام می شد که به نسبت سال 95، 82 درصد رشد داشت اما امسال صادرات استان به 24 کشور رسیده است.
وی با بیان اینکه کشورهایی همچون لهستان، مجارستان، فرانسه، عربستان و امارات متحده به علت مسائل موجود از لیست صادرات خراسان شمالی حذف شده اند، اظهار کرد: با این وجود فعالیت بین المللی را ادامه داده ایم به طوری که امسال 60 میلیون دلار صادرات به 24 کشور دنیا داشته ایم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی مطرح کرد: 30 درصد از صادرات خراسان شمالی به هندوستان، 21 درصد به افغانستان، 8.2 درصد به عراق و 4.2 درصد به ترکمنستان بوده است .
صمدی ادامه داد: امسال 10.5 میلیون دلار واردات کالا را به خراسان شمالی داشته ایم که این رقم در سال های گذشته 30 تا 40 میلیون دلار بوده و عمده کالاها برای تهیه مواد اولیه کارخانه ها و ماشین آلات وارد می شود.
وی همچنین گفت: در حال حاضر 120 کارت فعال برای بازرگانان خراسان شمالی صادر شده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی مطرح کرد: اتاق بازرگانی خراسان شمالی به عنوان استان معین با کشور تاجیکستان انتخاب شده است.
صمدی اظهار کرد: طی دو ماه آینده یک هیئت تجاری از خراسان شمالی به کشور قرقیزستان خواهند رفت.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/108927/بازارچه-پرسه-سو-به-نسبت-اینچه-برون-توجیه-اقتصادی-بهتری-خواهد-داشت
بستن   چاپ