پیام خراسان
یک استاد روانشناس:
فشارهای روانی احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
شنبه 28 مهر 1397 - 19:23:43
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - یک عضو هیئت علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: فشارهای روانی می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، زهرا طبیبی در همایش «سرطان‌های زنان؛ قابل پیشگیری و درمان» که در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: آمار نشان می‌دهد پس از صدمات غیر عمدی که مهم‌ترین آن تصادفات ترافیکی است، سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی در اواسط و اواخر بزرگسالی از علل مرگ و میر هستند.
وی ادامه داد: در 45 تا 64 سالگی سرطان با اختلاف کمی از بیماری‌های قلبی و عروقی مهم‌ترین علل فوت افراد است. سرطان پدیده‌ای پیچیده است که علت واحدی ندارد. گاهی در خصوص علل ابتلا به سرطان مواردی مطرح می‌شود که ممکن است پایه و اساس درستی نداشته باشد.
این عضو هیئت علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: فشارهای روانی می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد. در این خصوص به تصریح دو پژوهش می‌پردازم که اهمیت سلامت روان را مطرح می‌کند.
طبیبی افزود: یک پژوهش نشان می‌دهد افراد مبتلا به اختلالات خلقی هم‌چون افسردگی و اختلال دوقطبی با احتمال بیشتری در سنین جوانی به سرطان دچار می‌شوند. تومور مغزی و سرطان ریه در این افراد شیوع بیشتری دارد.
وی تصریح کرد: این پژوهش نشان می‌دهد مصرف دخانیات و نوشیدنی‌های الکلی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که افرادی که مشکل سلامت روان دارند در سنین پایین‌تر نسبت به افراد سالم دچار بیماری می‌شوند. همچنین خطر تومور مغزی و سرطان ریه در افراد دچار اختلال روان بیشتر است.
این استاد روانشناس اظهار کرد: اختلالات خلقی و افسردگی از رایج‌ترین مشکلات روانی است که با ابتلا به سرطان ارتباط دارد. پژوهش دیگری نشان می‌دهد که ده ماه قبل از تشخیص، نرخ مشکلات در سلامت روان تا ده درصد افزایش یافته است. یک هفته پس از آنکه فرد از بیماری خود آگاه شده میزان مشکلات روانی به اوج خود رسیده است.
طبیبی عنوان کرد: این مطالعات نشان می‌دهد سلامت روان با ابتلا به سرطان مرتبط است. محققان تاکنون نتوانسته‌اند رابطه قطعی بین استرس و سرطان پیدا کنند اما زنانی که دارای افسردگی مزمن هستند با احتمال بیشتری به سرطان سینه مبتلا می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه «استرس می‌تواند در بروز بیماری‌های جسمانی هم‌چون دیابت نقش داشته باشد»، تصریح کرد: احتمال ارتباط مستقیم استرس با سرطان ضعیف است و می‌تواند با اشکال دیگری نمود پیدا کند. افرادی که اضطراب را تجربه می‌کنند ممکن است به سمت رفتارهای پرخطری هم‌چون پرخوری، مصرف دخانیات، کم تحرکی و... گرایش پیدا کنند.
این عضو هیئت علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی گفت: افرادی که دچار سرطان می‌شوند فشار روانی بسیاری را تجربه می‌کنند. سرطان علاوه بر مشکلات جسمانی، مشکلات هیجانی و اجتماعی را برای فرد ایجاد می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد میزان افسردگی و اضطراب در افراد مبتلا به سرطان افزایش می‌یابد.
طبیبی عنوان کرد: افراد برای مقابله با استرس ناشی از ابتلا به بیماری به دو شیوه عمل می‌کنند. عده‌ای پس از تشخیص به سمت رفتارهای پرخطر می‌روند. به‌عنوان مثال مواد مخدر مصرف می‌کنند تا درد خویش را التیام دهند. در چنین شرایطی کیفیت زندگی فرد کاهش می‌یابد.
وی خاطر نشان کرد: در مقابل افرادی هستند که از تکنیک‌های مدیریت استرس استفاده می‌کنند. استفاده از مشاوره، حمایت اجتماعی، دارو، تغذیه مناسب و ورزش از جمله این تکنیک‌ها هستند. این افراد کمتر دچار افسردگی و اضطراب می‌شوند.
این عضو هیئت علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی اظهار کرد: درمان سرطان عوارض بسیاری دارد اما 60 درصد افراد مبتلا به سرطان درمان می‌شوند. علی‌رغم تصور عوام سرطان مسری نیست و افرادی که نجات می‌یابند می‌توانند روند عادی زندگی خود را طی کنند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/108945/فشارهای-روانی-احتمال-ابتلا-به-سرطان-را-افزایش-می‌دهد
بستن   چاپ