پیام خراسان
حجامت به چه کسانی توصیه می‌شود و نمی‌شود؟
سه شنبه 1 آبان 1397 - 12:37:29 PM
ایسنا
پیام خراسان- محمد سروری با اشاره به اینکه « یک‌سری فیلترهایی در ناحیه‌ی کتف وجود دارد»، اظهار کرد: انجام حجامت باعث خارج‌شدن مقدار‌ی از کثیفی‌ها وآلودگی‌های خون که در ناحیه کتف گیر می‌کند، است. در فصل بهار، بدن علائمی را نشان می‌دهد که این علائم به ازدیاد خون شبیه است؛ قرمزی صورت و چشم‌ها، احساس خارش‌های غیرعادی و سرگیجه‌ همراه با قرمزی صورت از جمله این علائم هستند.

وی با اشاره به اینکه «شاخصه‌های خون حجامت با خونی که از رگ برای انتقال خون در آزمایشگاه‌ها گرفته می‌شود، تفاوت دارد»، ادامه داد: شاخصه‌های آلاینده‌ خون در حجامت، بسیار بیشتر از خونی است که از رگ برای آزمایشگاه‌ها می‌گیرند. 

مدرس طب سنتی حوزه علمیه مشهد خاطرنشان کرد: فواید حجامت برای افرادی که در سن نزدیک به دوره بلوغ و دوره جوانی قرار دارند، بیشتر از سایر گروه‌های سنی دیگراست؛ زیرا بدن آن‌ها در حال خون‌سازی و رشد است. بیشتر بیماری‌های این گروه‌ سنی مربوط به خون می‌شود و انجام حجامت در رشد این افراد تسریع ایجاد می‌کند و در تحریک بدن به خون‌سازی خیلی می‌تواند موفق عمل کند. این افراد می‌توانند بیشتر از یک‌بار در سال حجامت انجام دهند و علاوه‌بر فصل بهار، در پاییز هم حجامت کنند.
 
مدرس طب سنتی حوزه علمیه مشهد با اشاره به اینکه «بهترین نوع حجامت، حجامت الساقین پاهاست»، بیان کرد: این ناحیه حجامت یک وجب بالاتر از قوزک بیرونی پا قراردارد و مواد آلوده‌ای که در این محدوده وجود دارد برای مغز، کبد و قلب مزاحمت ایجاد می‌کند و می‌توان این مواد آلوده برای کلیه‌ها‌ را از بالاتنه به سایر نقاط بدن جابه‌جا کرد و درد آن مناطق را که درواقع در جابه‌جایی و رسوبات خون در یک منطقه گیر کرده و باعث درد و ناراحتی شده‌است، کم کرد. مثل درد شدید کلیوی که با حجامت الساقین جلوی التهاب خون در اطراف کلیه‌ها را می‌گیریم. خون را به سمت پایین تنه می‌کشیم که کلیه‌ها از درد آزاد شوند یا اگر در بالاتنه دمل و جوش‌های چرکی وجود داشته باشد، با حجامت الساقین به سمت پایین‌تنه منتقل می‌کنیم. 
 
سروری اظهار کرد: حجامت جابه‌جایی کنندگی اخلاط آن بهتر از خروجی اخلاط آن است برای همین بیشتر مواد را در بدن جابه‌جا می‌کند و این جابه‌جایی به نفع بدن است. گاهی اوقات در منطقه اصلی که درد بدن شروع شده‌است با تحریک‌کردن سایر نقاط بدن اخلاط را به آن نقطه از بدن گسیل کرد و درد را از آن مناطق گرفت که این بهترین فایده‌ حجامت است. 

وی در خصوص حجم خون زیاد افراد، بیان کرد: اگر حجم خون افراد آن‌قدر ‌زیاد است که مویرگ‌های خون را پاره می‌کند و احتمال سکته وجود دارد انتقال خون بهتر از حجامت است که تشخیص این موارد به عهده پزشک سنتی است. 

مدرس طب سنتی حوزه علمیه مشهد بیان کرد: حجامت به افراد کم خون، زنان باردار، افراد میانسال، کودکان زیر 2 سال و کسانی که پلاکت خون آن‌ها کم است، توصیه نمی‌شود.

سروری افزود: حجامت برای افرادی که دردوره میانسالی وپیری هستند به صورت حجامت‌های اورژانسی است زیرا خون، کمتر در بدن آنها ساخته می‌شود ورگ‌ها شکننده وانعطاف آن‌ها کمتر می‌شود واحتمال پارگی مویرگ‌های مغزیعنی سکته وجود دارد و در این سنین حجامت برای پیشگیری ازوقوع سکته و یا حتی درمان سکته است. 

وی با توجه به مبنای طب سنتی قدیم ادامه داد: خون مایع حیاتی بدن است. نباید آن را کم کنیم و باید سعی شود از سرکوب‌کننده‌های خون همانند خوراکی‌های کمی ترش‌مزه استفاده و همچنین از خوراکی‌هایی که خون را به‌طور ناگهانی زیاد می‌کند، پرهیز کنیم؛ یعنی پیشگیری را اساس کار قرار دهیم.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/110312/حجامت-به-چه-کسانی-توصیه-می‌شود-و-نمی‌شود؟
بستن   چاپ