پیام خراسان
دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی مطرح کرد
تامین مواد اولیه و انتقال ارز، عمده‌ترین مشکلات واحدهای صنعتی
پنجشنبه 3 آبان 1397 - 13:23:00
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی گفت: عمده‌ترین مشکلات واحدهای صنعتی در بخش تامین مالی، تامین مواداولیه و نقل و انتقال ارز است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، امیرمهدی مرادی ظهر امروز در نشست کمیسیون صنعت و بهبود محیط کسب و کار در اتاق بازرگانی استان، اظهار کرد: در ارزیابی که ما در استان انجام داده‌ایم، رشد میزان تولید واحدها در ظرف 6 ماهه ابتدایی سال جاری کاهش داشته و موجودی مواد اولیه این واحدها نیز به شدت کاهش یافته است.
وی ادامه داد: اما به نظر می‌رسد که این واحدها در سال قبل ذخیره نسبتا مناسبی از مواد اولیه داشته‌اند، میانگین درصد رشد قیمت مواد اولیه حدود 150 درصد بوده و به عبارتی مواد اولیه بیش از 2 برابر شده است.
دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی با بیان اینکه درصد موجودی کالای تولیدی در انبار به شدت کاهش داشته است، بیان کرد: همچنین در شرایطی که در پایان امسال بسیاری از واحدها نسبت به پایان سال قبل با انباشت محصول مواجه بودند، اغلب تولیدات نیز همزمان به فروش می‌رسید.
مرادی عنوان کرد: به صورت میانگین محصولات تولیدی کارخانجات 52 درصد رشد داشته و با 78 درصد رشد، خودش را در بازار نشان‌ می‌دهد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر واحدهای ما به صورت متوسط، 92 درصد سرمایه در گردش بیشتری نسبت به سال قبل خود نیاز دارند و علیرغم اینکه عنوان می‌شود، شرایط صادرات بسیار مناسب بوده و میزان صادرات در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد معنی‌داری را نشان‌ نمی‌دهد. 
دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی با بیان اینکه در حال حاضر اگر صادراتی هم صورت می‌گیرد، توسط تولیدکننده انجام نمی‌شود، اضافه کرد: اشتغال مستقیم واحدهای ما نیز در نیمه اول سال، 5.5 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته و در حال حاضر عمده‌ترین مشکلات واحدهای ما در بخش تامین مالی، تامین مواداولیه و نقل و انتقال ارز است.
مرادی گفت: در بررسی صنایع مختلف نیز بیشترین کاهش درصد تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل مربوط به صنایع قطعه‌سازی و خودرو بوده و بیشترین افزایش تولید نیز در صنایع برق و الکترونیک رخ داده است.
وی با اشاره به اینکه میزان موجودی مواد اولیه در صنایع کانی غیرفلزی و صنایع ماشین‌سازی و تجهیزات در 6 ماهه ابتدایی امسال بیش از 50 درصد از مدت مشابه سال قبل کاهش داشته و شاهد یک شرایط بحرانی در این بخش بوده‌ایم، بیان کرد: علاوه بر این موارد، میانگین درصد رشد قیمت مواد اولیه در اغلب صنایع بیش از 100 درصد و در صنایع ماشین‌سازی و تجهیزات نیز 300 درصد بوده است.
دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی افزود: بیشترین میزان افزایش قیمت محصولات تولیدی با عدد 170 درصد، مربوط به صنایع کانی غیرفلزی بوده که بخشی از این افزایش قیمت در حاشیه سود فروشنده‌ها جبران شده است.
مرادی خاطرنشان کرد: بیشترین میزان سرمایه در گردش نیز مربوط به صنایع برق و الکترونیک و کمترین میزان افزایش سرمایه در گردش در حوزه صنایع غذایی با 25 درصد بوده است.
وی با بیان اینکه بیشترین میزان کاهش صادرات در بخش کانی‌های غیرفلزی و صنایع غذایی رخ داده، همچنین صنایع نساجی نیز از رشد قابل تاملی در صادرات برخوردار بود است، تاکید کرد: بیشترین کاهش میانگین اشتغال مستقیم مربوط به واحدهای برق و الکترونیک و به دنبال آن صنایع قطعه‌سازی و خودرو بوده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/110692/تامین-مواد-اولیه-و-انتقال-ارز،-عمده‌ترین-مشکلات-واحدهای-صنعتی
بستن   چاپ