پیام خراسان
سرپرست بنياد نخبگان خراسان‌جنوبي:
خراسان‌جنوبي نيازمند تأسيس انديشکده‌ براي رفع مشکلات اقتصادي است
دوشنبه 13 شهريور 1396 - 9:16:34 AM
ايسنا
خراسان آنلاين - سرپرست بنياد نخبگان خراسان‌جنوبي گفت: اگر در خراسان‌جنوبي يک سند مشخصبراي نقشه راه زيست بوم کارآفريني تنظيم و انديشکده‌اي در اين زمينه در استان با حضورصاحبنظراني از داخل و خارج استان تأسيس شود، مي‌توان براي برون رفت از مشکلات اقتصادي استان گام مثبتي برداشت.
حسن هاشمي زرج‌آباد بابيان اينکه خراسان‌جنوبي، فاقد يک سند مشخص براي نقشه راه زيست بوم کارآفريني است،اظهار کرد: اين استان براي حل مشکلات اقتصادي نيازمند تنظيم سند مشخص براي نقشه راه زيست بوم کارآفريني است.
وي با اشاره به سه مأموريت اصلي بنياد نخبگان، افزود: شناسايي، حمايت و هدايت استعدادهاي برتر از مأمويت‌هاي بنياد نخبگان است که اگر به درستي به اين مأموريت‌هاپرداخته شود و همچنين دستگاه‌هاي اجرايي استان عزم و اراده استفاده از ظرفيت واقعي نخبگان را داشته باشند، مطمئناً اتفاقات خوبي در حوزه اشتغال و تحقق اقتصاد مقاومتي خواهد افتاد.
سرپرست بنياد نخبگان خراسان‌جنوبي با بيان اينکه اين امر در اصطلاح زيستبوم کارآفريني است يعني همکاري مجموعه‌اي از عوامل در استان براي کارآفريني لازم است،افزود: استانداري، مراکز رشد، پارک علم و فناوري و دانشگاه‌ها در واقع زيرساخت‌هايزيست بوم فناوري و کارآفريني را تشکيل مي‌دهند و هريک اگر به درستي وظايف خود را انجامدهند و حمايت‌هاي لازم را از بنياد نخبگان و پارک علم و فناوري و کارآفرينان داشته باشند، اتفاقات خوبي در اين حوزه خواهد افتاد.
هاشمي با بيان اينکه هدف اصلي معاونت علمي و فناوري حمايت از شرکت‌هايدانش بنياني است که توسط نخبگان و استعدادهاي برتر مديريت مي‌شوند، تصريح کرد: اگردر سطح ملي و استاني اين مجموعه عوامل دست به دست هم دهند، قطعاً مي‌توانند تأثيرگذارباشند.
وي با بيان اينکه بحث اقتصاد مقاومتي يک بحث اساسي و مهم در کشور است،اظهار کرد: مقام معظم رهبري در سال89 ادبيات اقتصاد مقاومتي را به ادبيات کشور واردو از سال 92 سياست‌‌هاي اقتصاد مقاومتي را به دستگاه‌ها ابلاغ کردند.
سرپرست بنياد نخبگان خراسان‌جنوبي بيان کرد: به دنبال اين ابلاغ، سال95 با نام اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل و با توجه به اهميت اين موضوع، سال جاري نيزبا نام اقتصاد مقاومتي، توليد و اشتغال نامگذاري شد.
اقتصاد دانش بنيان، يکي از زيرساخت‌هاي مهم اقتصاد مقاومتي است
هاشمي ادامه داد: يکي از زيرساخت‌هاي مهم اقتصاد مقاومتي، اقتصاد دانش بنيان است چرا که ورود به اقتصاد پايدار و توليد پايدار در گرو ظرفيت‌هاي داخلي نظيرنيروي انساني است.
وي با بيان اينکه در ميان نيروهاي انساني نيز نخبگان و صاحبان استعدادهايبرتر بسيار مهم هستند، افزود: پيشرفت ايراني اسلامي اقتصاد دانش بنيان مهم است و اقتصاددانش بنيان يعني از ظرفيت‌هاي علمي به بهترين نحو استفاده شود.
سرپرست بنياد نخبگان خراسان‌جنوبي با بيان اينکه کشور و به ويژه خراسان‌جنوبيمملو از استعدادهاي برتري است که مي‌توانند در اين عرصه راهگشا باشند، اظهار کرد: برخياز اقتصاد مقاومتي به مقاوم سازي اقتصاد تعبير مي‌کنند، بايد بررسي شود کدام بخش ازاقتصاد نياز به مقاوم‌سازي بيش‌تر دارد.
هاشمي ادامه داد: قطعاً در حوزه‌هاي مشخصي مانند نفت و فولاد، آسيب‌پذيريبيش‌تر و در عين حال ارز آوري بالايي وجود دارد که صاحبان استعدادهاي برتر و نخبگانمي‌توانند در اين عرصه ورود داشته باشند.
وي بيان کرد: مقام معظم رهبري به طور مکرر بر اقتصاد مقاومتي و اقتصاددانش بنيان تأکيد دارند و توليد را پايه اقتصاد مقاومتي مي‌دانند که در اين بخش اقتصاددانش بنيان مي‌تواند نقشي کليدي ايفا کند.
سرپرست بنياد نخبگان خراسان‌جنوبي با بيان اينکه بايد توجه بيش‌تري بهاقتصاد دانش بنيان شود، تصريح کرد: در همين راستا بايد از ظرفيت‌هاي علمي، فکر، خلاقيتو نوآوري در اين حوزه استفاده کرد.
هاشمي يادآور شد: اگر همان اتفاقي که در صنايع موشکي و هسته‌اي کشور افتادو ما به سمت بومي سازي اين علم پيش رفتيم، در ساير حوزه‌ها نيز اتفاق افتد، مي‌توانيم به يک اقتصاد پايدار و توسعه پايدار و پيشرفت‌هاي علمي دست پيدا کنيم.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/11161/خراسان‌جنوبي-نيازمند-تأسيس-انديشکده‌-براي-رفع-مشکلات-اقتصادي-است
بستن   چاپ