پیام خراسان
رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی:
تضاد منافع از ایرادات اتاق بازرگانی است
شنبه 5 آبان 1397 - 14:11:22
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رییس کمیسون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: ایراد اتاق بازرگانی، تضاد منافع است و این امر آنقدر بالاست که کارایی را از بین می‌برد و این امر باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمدحسین روشنک امروز در جلسه کمیسیون تجارت و کمیته پایش تجارت خارجی استان، در اتاق بازرگانی خراسان رضوی، اظهار کرد: حوزه تجارت استان به خوبی شکل گرفته و براساس یک پایه‌ریزی اعلام کرده‌ایم که اصل برنامه‌های خود را از اتحادیه‌ها صادراتی و وارداتی اتاق بازرگانی اخذ می‌کنیم، کمسیون تجارت اتاق مجددا این برنامه‎ها را چکش‌کاری می‌کند و بعد از آن این برنامه‌ها را به کمیته پایش ابلاغ می‌کنیم، سرانجام در این کمیته تکمیل شده و در کارگروه توسعه صادرات قرار می‌گیرد.
وی ادامه داد: همچنین پس از مصوبه کارگروه بخشی از آن را در استان و بخش دیگری را برای اجرا به مرکز ارسال می‌کنیم. علاوه بر آن بعضی از آن‌ها در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مصوب خواهد شد.
رییس کمیسون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی افزود: اگر مشکلات کشور را در چند وقت اخیر شاهد نبودیم، در استان برنامه‌ریزی و پایه‌ریزی‌های خود را به خوبی شکل داده بودیم.
روشنک عنوان کرد: در بسیاری از موارد آنچه که به استان باز می‌گردد، در حال حاضر در حوزه تجارت یک هماهنگی بسیاری خوبی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه موضوع جلسه امروز را به بررسی مشکلات حوزه صادرات و تجارت اختصاص داده‌ایم، تصریح کرد: مشکلات موجود در بخش صادرات به دو بخش استانی و غیر استانی بازمی‌گردد، که بخش دوم آن به سیاست‌های کشوری ارتباط دارد.
رییس کمیسون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به بخشنامه ممنوعیت صادرات، تاکید کرد: باید به این امر توجه داشته باشیم که ممنوعیت صادرات یک اقدام و ضرورت بوده و یا به صورت اجبار صورت می‌گیرد؟
روشنک بیان کرد: به عقیده من در ممنوعیت صادرات هیچ اجباری وجود ندارد و ما به عنوان افراد فعال در حوزه اقتصادی بر این باوریم که مردم خودمان تامین نیازهای خود را در حد ضرورت انجام می‌دهند و این برای ما ضرورت دارد.
وی تاکید کرد: آیا ممنوعیت چاره‌ساز است؟ این امر تبعاتی دارد که جبران ناپذیر بوده و سبب از بین رفتن برند می‌شود، دومین تبعاتی که این امر در بر خواهد داشت این بوده که بازار صادراتی محصول نیز از بین خواهد رفت.
رییس کمیسون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به دیگر تبعات ممنوعیت صادرات، اضافه کرد: این امر سبب از بین رفتن مطالبه صادرکننده و در نهایت منجر به ذلیل شدن صادرکننده در برابر رقبای خارجی خود می‌شود.
روشنک گفت: قبل از ممنوعیت کالاهای صادراتی و تصویب این قانون باید به تبعات آن به درستی توجه شود و آن را مورد بررسی قرار داد.
وی خاطرنشان کرد: به نظر من در این راستا می‌توانیم کمیته‌ای را در هر استان تشکیل دهیم و از نمایندگان صنعت، اتاق بازرگانی، گمرک و... نیز دعوت به عمل آوریم تا بتوانیم مسائل را مورد بررسی قرار دهیم و مابه التفاوت کالاهایی که در حوزه ممنوعیت قرار گرفته را اخذ کنیم.
رییس کمیسون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: علاوه بر این موارد نیز از تمامی صادرکنندگان خواستار آن هستیم که اگر نرخ کالای رسمی و نرخ غیر واقعی با یکدیگر مغایرت دارند را مطرح کنند تا مورد بررسی قرار دهیم.
روشنک با بیان اینکه میانگین فروش زعفران استان ما 800 دلار بوده که نرخ گمرکی آن1200 دلار است، بیان کرد: یکی از مصوبات این جلسه این خواهد بود که نرخ قیمت پایه زعفران که صادرات اصلی استان است را 700 تا 900 دلار مبنا قرار دهیم.
وی عنوان کرد: ایراد اتاق بازرگانی، تضاد منافع است و این امر آنقدر بالاست که کارایی را از بین می‌برد و این امر باید مورد توجه قرار گیرد.
رییس کمیسون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به وزرای صنعت تاکید کرد: در حال حاضر هیچ وزیری در بخش صنعت موفق عمل نخواهد کرد، زیرا این سازمان خود شاهد تضاد است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/111886/تضاد-منافع-از-ایرادات-اتاق-بازرگانی-است
بستن   چاپ