پیام خراسان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خبر داد؛
ثبات قیمت نهاده‌های دامی در سه سال متوالی
يکشنبه 6 آبان 1397 - 08:55:22
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: یک برنامه‎‌ریزی خوب، با توجه به محدودیت‌های منابع مالی برای ایجاد تعادل در بازار، بخش صادرات دام را در سال اول راه‌اندازی کردیم و نهاده‌ها را طی سه سال به صورت مناسب و کم سابقه‌ای در اختیار دامداران قرار دادیم.
به گزارش ایسنا-‌منطقه خراسان، مجتبی مزروعی شب گذشته 5 آبان ماه در جلسه شورای اداری استان در استانداری، اظهار کرد:علیرغم مشکلات و تنگناهای اقتصادی و اقلیمی که داشتیم، سال نسبتا خوبی را از لحاظ وضعیت تولیدی و اقتصادی پشت سر گذاشتیم.
وی در خصوص تولیدات بخش کشاورزی استان، گفت: عمده‌ترین تولیدات استان شیر بوده که از سال 92 از 823 هزار تن به 990 هزار تن در پایان سال 96 رسیده است. یکی از اقدامات بزرگی که در چند سال اخیر صورت گرفت این بود که ما در فصل بهار با مشکل افزایش عرضه شیر مواجه می‌شدیم که در دو، سه سال گذشته تسهیلات خوبی را جذب کردیم.
مزروعی افزود: چند واحد لبنی ما به تکنولوژی جدید تجهیز شدند که موجب شد تا روزانه حدود 600 تن شیرخشک در استان تولید و به کشورهای روسیه و آلمان صادر ‌شود که اتحادیه آلمان و اروپا استانداردهای بسیار سختگیرانه‌ای دارند که استانداردهای فدراسیون روسیه بسیار سختگیرانه‌تر است لذا شیری که از مشهد برای هامبورگ تولید و به آن صادر می‌شود، ظرفیت، توانایی، خرد و دانش بسیار بالای دامداران است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: در تولید گوشت قرمز با توجه به وضعیت اقلیم و نحوه مدیریت روستاها، با کاهش دام سبک مواجه بودیم. در سال 93 قیمت دام زنده 8 هزار تومان و نهاده‌ها از جمله جو و ذرت 1300 تومان بود که طی یک برنامه‎‌ریزی خوب، با توجه به محدودیت‌های منابع مالی برای ایجاد تعادل در بازار، بخش صادرات دام را در سال اول راه‌اندازی کردیم و نهاده‌ها را طی سه سال به صورت مناسب و کم سابقه‌ای در اختیار دامداران قرار دادیم. طی سه سال متوالی قیمت جو و ذرت زیر 800 تومان بود تا دامداران ما ظرفیت نگه‌داری دام خود را داشته باشند.
گرانی گوشت ناشی از کاهش جمعیت دامی استان است
وی با بیان اینکه گرانی گوشت ناشی از کاهش جمعیت دامی استان است، عنوان کرد: این کاهش به لحاظ واردات بی‌رویه و عدم توجه به صنعت دام به ویژه دام سبک است. ما استان تولیدکننده در دام سبک و صادراتی هستیم. خراسان یک برند و ظرفیت فوق‌العاده در زمینه دام سبک در منطقه خاورمیانه است. در حال حاضر کشورهای خارجی دو برابر گوشتی که به ما می‌دهند، دام زنده را از ما خریداری می‌کنند، بنابراین یکی از دغدغه‌های سازمان جهاد کشاورزی توجه ویژه به صنعت دام سبک است که ما در این زمینه واردات صنعتی را راه‌اندازی کردیم و چندین واحد بالای 2 هزار راس و به صورت صنعتی وجود دارند.
مزروعی ادامه داد: در تولید گوشت مرغ و تخم‌مرغ با توجه به تامین یارانه‌ها و مدیریت بازار، شوک‎های عجیب موجود در بازار در سال‌های اخیر کنترل شد و وضعیت نسبتا مطلوبی داشت. در بحث نهاده‌ها علیرغم تمام محدودیت‌ها، هنوز قیمت نهاده‌های ما به سال 92 نرسیده و در همان مرز در حال حرکت است با این سطح که دولت توجه ویژه‌ای به بخش کشاورزی و تامین نهاده‌ها و تامین ارز داشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه علاوه بر بحث فعالیت‌های اساسی و بزرگ، بحث فعالیت‌های جانبی نیز مطرح بوده که در تولید و اقتصاد ما اثرگذار است، تصریح کرد: تولید ما در شیلات و آبزی‌پروری با استفاده از ظرفیت‌های آب و بخش کشاورزی از 5300 تن به 10200 تن در سال گذشته افزایش پیدا کرد. در سال 92 ما در نهاده‌های دامی سهمیه‌ای حدود 5 هزار تن داشتیم که در سال 93، 229 هزار تن نهاده‌های مدت‌دار را در استان جذب کردیم و این میزان در سال 94، 450 هزار تن بود.
وی اضافه کرد: در حالی که ما در سال 94، 400 هزار تن خرید گندم داشتیم، در سال‌های 95 و 96 این میزان 180 و 160 هزار تن بود که بخش عمده برای حمایت از دامداران است. ما طی چند سال اخیر در تولید گندم به شدت به فکر کاهش مصرف آب هستیم. سطح زیرکشت استان در سال 92، 180 هزار هکتار بوده که امسال به 133 هزار هکتار رسیده است. در سال 95 که میانگین بارندگی مناسب بود، 888 هزار تن تولید و 610 هزار تن خرید داشتیم در حالی که سطح زیر کشت ما 20 هزار هکتار کاهش داشته است.
مزروعی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز نسبت به سال 92، 40 هزار هکتار سطح زیر کشت گندم آبی ما کاهش داشته و تولید ما در سال 92، 234 هزار تن و در سال 96، 330 هزار تن شده یعنی باز هم 110 هزار تن افزایش تولید را شاهد بودیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه در بحث تولید گندم، کیفیت آن و امنیت غذایی برای ما حایز اهمیت است، عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین مسائل، مبارزه با آفات است که سال به سال سطح مبارزه با آفات افزایش پیدا می‌کند. هرچه زمستان گرم‌تر باشد، آفات بیشتر است. وضعیت سل‌زدگی به عنوان یکی از آیتم‌های مهم در سلامت گندم، متمایل به صفر شده است. در سال‌های گذشته در بیشتر استان‌ها در خرید گندم مسائلی را داشتیم که دو، سه سال اخیر از لحاظ کیفیت گندم و خرید بسیار خوب بود.
دو برابر شدن تولید چغندرقند در استان
وی بیان کرد: سطح زیر کشت چغندرقند در استان زمانی 64 هزار هکتار بوده و امروزه به مرز 21 هزار هکتار رسیده است. تولید ما در زمانی که 64 هزار هکتار سطح زیر کشت داشتیم، 1 میلیون و 500 هزار تن بود. در سال 92، سطح زیر کشت ما 20 هزار هکتار و تولید ما 717 هزار تن بوده که امروز سطح زیرکشت ما به 21 هزار هکتار و تولید ما به 1361 هزار تن رسیده یعنی دو برابر شده است.
مزروعی با اشاره به اینکه امسال و سال آینده رشد قابل توجهی را در سیب‌زمینی خواهیم داشت، تصریح کرد: تولید ما خوب و بالای 30 تن است. تولید سیب‌زمینی با آبیاری تحت‌فشار اجرا می‌شود که خراسان بهترین حضور را در این زمینه دارد و به صورت بذر گلخانه‌ای و مزارع در حال تولید است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین تمرکزهای ما در بخش بهره‌وری آب با اجرای شیوه‌های جدید از جمله بحث گلخانه‌ها و سازه‌های سبک است. در بحث گلخانه‌ها در بخش کشاورزی از لحاظ اشتغال و اقتصاد از میانگین کشوری بالاتر هستیم. ما در بسیاری از شاخص‌های توسعه از جمله در بحث گلخانه‌ها از میانگین کشوری پایین‌تر بودیم و رتبه دهم را داشتیم که اکنون به رتبه پنجم و ششم ارتقا پیدا کردیم و سطح زیر کشت گلخانه‌ها از 141 هکتار به 411 هزار افزایش یافته است، هدف‌گذاری ما طی چند سال اخیر این است که حداقل 150 هکتار به این سطح اضافه کنیم.
وی افزود: یکی از افتخارات دولت تدبیر و امید و آقای حجتی، ارتقای ضریب مکانیزاسیون بوده است. اگر تدبیر آقای حجتی نبود، کارخانه تراکتورسازی تبریز سرنوشت خوبی نداشت. ما از سال 88 تا 92، 5 میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون داشتیم که از سال 92 تا 96، 330 میلیارد یعنی بیش از 65 برابر شده است. ضمن اینکه تراکتور و ماشین‌آلاتی که تولید می‌کنیم کیفیت خوب و در بحث قیمت رقابت بسیار خوبی را در سطح دنیا دارد. تراکتورهای ما سابقه صادرات به اروپا را نیز داشته است.
مزروعی ادامه داد: در بحث کمباین و ادوات حدود 12 هزار دستگاه ادوات را جذب کردیم و ضریب مکانیزاسیون ما به 1.75 ارتقا پیدا کرده است. طی سه چهار سال 40 درصد رشد سطح مکانیزه داشتیم و سطح مکانیزه ما از 39 درصد به 57 درصد افزایش داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص بحث آب و خاک، گفت: اعتبارات آب و خاک در سال 92، 13 میلیارد تومان بوده که در سال 96 به 260 میلیارد تومان رسیده و ما ظرف 5 ساله گذشته 547 میلیارد تومان جذب اعتبار در بخش اجرای سیستم‌های آبیاری و انتقال آب داشتیم. سطحی که اجرا شده 59 هزار و 400 هکتار بوده است. تمام سطح اجرایی در 30 سال، 110 هزار هکتار بوده و اکنون 16 هزار هکتار در دست اجرا داریم که در نهایت حدود 76 هزار هکتار خواهد شد و ما یکی از افتخارات بخش کشاورزی در این حوزه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه سالانه 2 هزار کیلومتر انتقال آب انجام می‌دهیم،عنوان کرد: ما در بخش قنوات در برنامه پنجم سالانه 5 میلیارد تومان اعتبار داشتیم که با تخصیصات صورت گرفته حدودا سالی 3 میلیارد تومان به استان تخصیص پیدا می‌کرد. سال گذشته اعتبارات ما از 2 یا 3 میلیارد تومان به 50 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد و سطحی که ما در سال 92، 14 کیلومتر لایروبی کردیم در سال 96 و 97 به 190 کیلومتر افزایش یافت.
افزایش اشتغال از 8 هزار به 13 هزار نفر در بخش صنایع
مزروعی بیان کرد:600 میلیارد تومان در بخش صنایع سرمایه‌گذاری شده و اشتغال ما از 8 هزار نفر به 13 هزار نفر افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه تمرکز سازمان جهاد بر توسعه سیستم‌های آبیاری و گلخانه‌ها به ویژه سازه‌های سبک است، تصریح کرد: حدود 10 درصد گلخانه‎ها یعنی حدود 35 هزار هکتار سطح زیرکشت سازه‌های سبک و 17 هزار و 500 هکتار سبزی و صیفی داریم که اگر همین کار را انجام دهیم، مشکل آب استان حل خواهد شد. در سازه‌های سبک با 10 درصد هزینه نسبت به گلخانه‌ها و تنها با تور و مدیریت در تهویه هوا می‌توانیم 8 تا 11 درجه محیط را کنترل کنیم که نقش بسیار مهمی را در افزایش تولید و کاهش مصرف آب خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: تخصیص اعتبار مصوبات ما از سال 84 تا 88، 5.6 برابر و نسبت به 88 تا 92، 6.2 برابر شده و همچنین از سال 84 تا 88، 7.3 برابر و از سال 88 تا 92، 5.2 برابر سرمایه، جذب بخش شده است.
مزروعی اضافه کرد: مهم‌ترین سرمایه‌گذاری ما بحث خرید محصولات کشاورزی است که سال قبل حدود 1500 میلیارد تومان خرید محصولات ما بوده که نتیجه این سرمایه‌گذاری افزایش تولید در بخش تولیدات کشاورزی استان در حدود 1 میلیون تن بود و 1200 میلیارد تومان افزایش درآمد نیز حاصل شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ما شاهد رشد مثبت جمعیت روستایی بودیم که 346 میلیون متر مکعب کاهش برداشت داشتیم. بیشترین میزان مهاجرت از روستا به شهر در کشور بین سال‌های 85 تا 90، 0.6 و در خراسان رضوی 1.3 بود که اکنون میزان مهاجرت در کشور 0.68 و در خراسان رضوی منفی 0.6 شده که این نتیجه سرمایه‌گذاری و توجه به بخش کشاورزی بوده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/112025/ثبات-قیمت-نهاده‌های-دامی-در-سه-سال-متوالی
بستن   چاپ