پیام خراسان
/گزارش/ رانندگان کامیونی که با لاستیک‌های صاف تخته گاز به سوی مرگ می‌روند
يکشنبه 6 آبان 1397 - 12:28:20
ایسنا - اقتصادی - خراسان شمالی
پیام خراسان - درحالیکه رانندگان کامیون در چند سال گذشته از پایین بودن کرایه های بار به شدت گلایه مند بودند، امسال هم افزایش نرخ ارز موجب شد تا مشکلات این قشر از جامعه دوچندان شود.
به گزارش ایسنا، منطقه خراسان شمالی، هم اکنون تعداد زیادی از رانندگان حمل بار در این استان به شدت با مشکل تامین لاستیک و سایر قطعات خودروی خود مواجه هستند که گرانی این کالاها از یک سو و عدم ارائه آن ها از سوی فروشگاه های توزیع از سوی دیگر آن ها را مستاصل کرده است.
دو ماه است که شب و روز ندارم
کشاورز یکی از رانندگان کامیون خراسان شمالی که دارای خودروی 10 چرخ است در گفت و گو با ایسنا گفت: لاستیک های چرخ های جلوی کامیون کامل صاف شده و به شدت با مشکل تامین لاستیک برای چرخ های جلوی کامیون مواجه هستم.
وی توضیح داد: لاستیک های چرخ های جلویی کامیون زمانیکه کارکرد آن به 50 درصد رسید باید حتما تعویض و به چرخ های عقبی خودرو منتقل شود تا از بروز هر گونه حادثه ای جلوگیری شود اما هم اکنون این امکان برای بنده وجود ندارد.
کشاورز افزود: در روز گذشته برای خرید لاستیک به یکی از لاستیک فروشی ها مراجعه کردم که آن قیمت لاستیک میش لند را 13 میلیون تومان و کوموهو را 9 تا 10 میلیون تومان اعلام کرد و از سوی دیگر فروشنده اعلام کرده که باید از نمایندگی سوال کنم که لاستیک موجود دارد و یا خیر.
وی ادامه داد: از آنجاییکه در گذشته دو حلقه لاستیک تعاونی را از شرکت انجمن صنفی دریافت کرده ام دیگر لاستیکی به بنده داده نمی شود و طبق گفته مسئولان باید منتظر بمانم تا توزیع لاستیک به تمامی کامیون های استان به اتمام برسد و در مرحله بعدی اگر دوباره لاستیک تعاونی توزیع شد، این کالای مورد نیاز را دریافت کنم.
این راننده کامیون خاطرنشان کرد: از سوی دیگر لاستیک ایرانی را نیز نمی توان در چرخ های جلویی استفاده کرد چراکه از مواد بی کیفیت ساخته می شود و بعد از گذشت دو ماه پوسته پوسته می شود و دیگر نمی توان استفاده کرد.
وی اظهار کرد: صاف بودن لاستیک چرخ های جلویی در کامیون خطرات زیادی را به همراه دارد که مهمترین آن ها ترکیدگی لاستیک و چپ شدن خودرو و شاید مرگ راننده باشد و هم اکنون با این ترس در حال جابجایی مال مردم هستیم.
کشاورز خاطرنشان کرد: فقط نبود و گرانی لاستیک نیست که رانندگان را آزار می دهد بلکه قیمت سایر لوازم یدکی ها نیز سرسام آور شده است، برای تعویض یک روغن موتور بعد از پیمایش 10 هزار کیلومتر رقم 550 هزار تومان باید پرداخت کنیم، فیلتر هوا از 100 هزار تومان از ماه گذشته به 150 هزار تومان رسیده است.
وی تصریح کرد: از همه بدتر هزینه تعمیر یک کامیون در صورت قفل شدن است که این رقم از 15 میلیون تومان در سال گذشته به 70 میلیون تومان در امسال رسیده است.
این راننده کامیون در ادامه گفت: دو ماه است که شب و روز ندارم و یکسره در جاده ها در حال کارکردن هستم تا پول خرید یک جفت لاستیک خوب را بدست بیاورم تا جلوی بروز هر حادثه ای را بگیرم اما یک راننده کامیون چقدر توان دارد؟ چقدر می تواند این فشارها را تحمل کند؟
رانندگان جان خود را در دست گرفته و در جاده ها در حال خدمات رسانی هستند
یکی دیگر از رانندگان خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: لاستیک یکی از چرخ های کامیونم روز گذشته ترکید و مجبور به استفاده از لاستیک زاپاس شدم.
وی با اشاره به اینکه به شدت به لاستیک نیازمند هستم و از سوی دیگر در حال حاضر توان خرید لاستیک با قیمت آزاد را نیز ندارم، افزود: چندین مرتبه به انجمن صنفی رانندگان و اداره کل حمل و نقل مراجعه کرده ام اما آن ها می گویند باید منتظر بمانید تا نوبتتان شود.
وی خاطرنشان کرد: اما شاید نام بنده در آخر لیست نوشته شده باشد، باید تا آن مدت منتظر بمانم و ماشین خود را بخوابانم تا یک جفت لاستیک به دست بنده برسد!
وی تاکید کرد: صاف بودن لاستیک خطرات زیادی را به دنبال دارد و در حقیقت رانندگانی که با لاستیک های صاف در حال رانندگی هستند جان خود را در دست گرفته و در جاده ها در حال خدمات رسانی هستند.
به علت شکایت های انجام شده، اجازه توزیع لاستیک از انجمن صنفی خراسان شمالی گرفته شد
سعید سبحانی معاون اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه تعداد کامیون های دارای کارت هوشمند در این استان چهار هزار دستگاه است، گفت: تاکنون دو هزار و 720 حلقه لاستیک در میان کامیون های استان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه در گذشته حواله های لاستیک تحویل انجمن صنفی رانندگان می شد و این انجمن امر توزیع را در میان کامیون ها انجام می داد، تصریح کرد: اما آن قدر شکایت رانندگان از این انجمن در استان زیاد شد که از ابتدای ماه جاری اداره کل مجبور شد تا خود اسامی را به انجمن صنفی اعلام و این انجمن فقط لاستیک را تحویل راننده کامیون دهد.
سبحانی توضیح داد: تعدادی زیادی از رانندگان به این اداره کل مراجعه کرده و اعلام می کردند که انجمن صنفی لاستیک را به کامیون هایی تحویل داده که در حال حاضر نیاز مبرم نداشته و یا به آشنایان تحویل داده شده است.
وی افزود: این اداره کل برای اینکه جلوی گلایه و اعتراضات را بگیرد، لاستیک ها را فقط بر اساس پیمایش مسافت توزیع می کند.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که اگر راننده ای نیاز جدی به لاستیک داشته باشد و شاید در این فاصله نزدیک نوبت وی برای تحویل لاستیک تعاونی نباشد، ایا لاستیک تحویل وی می شود؟ گفت: این اداره کل فقط بر اساس مسافت طی شده توسط کامیون لاستیک ها را توزیع می کند.
وی افزود: ممکن است اگر اعلام کنیم در ابتدا لاستیک به کامیون هایی اعطا می شود که لاستیک آن ها خراب است، در این میان تعدادی افراد از فرصت استفاده کرده و برای دریافت لاستیک، لاستیک های نو را از کامیون جدا کرده و لاستیک خراب را در زیر کامیون قرار دهد، بنابراین مجبوریم فقط بر اساس پیمایش مسافت آن ها را توزیع کنیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/112087/-گزارش--رانندگان-کامیونی-که-با-لاستیک‌های-صاف-تخته-گاز-به-سوی-مرگ-می‌روند
بستن   چاپ