پیام خراسان
رئیس خانه صمت خراسان رضوی خطاب به شریعتمداری:
توقع داشتیم وزیری با برنامه جلوی ما بنشیند
پنجشنبه 10 آبان 1397 - 19:05:09
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی خطاب به وزیر کار گفت: در راستای مشکلات واگن و ارز مسائلی را فرمودید اما هیچ کدام از مسائل اجرایی نشد، ما توقع داشتیم امروز وزیری با برنامه جلوی ما بنشیند.
به گزارش ایسنا-‌منطقه خراسان، حسن حسینی امروز 10 آبان ماه در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی استان، اظهار کرد: زمانی که ما به وزرا و نمایندگان مراجعه می‌کنیم تا مشکلی را طرح کنیم، آن‌ها صد مشکل طرح می‌کنند، آن‌ها به قدری مسئله دارند که ما باید مسائل آن‌ها را حل کنیم. چگونه ممکن است که چنین اتفاقی در جامعه رخ دهد.
وی افزود: آقای شریعتمداری شما از ارزش افزوده، بهره‌ها و مسائل دیگر صحبت می‌کنید و مجلس هم همین حرف‌ها را می‎‌زند، چه کسی می‌خواهد این مشکلات را حل کند؟ به پیشنهاد بخش خصوصی احترام بگذارید.
حسینی بیان کرد: آقای شریعتمداری چگونه می‌شود، زمانی که مطلبی را خودتان می‌خواهید، طی یک نامه اجرایی کرده و انجام می‌دهید اما در بقیه مسائل کوتاهی می‌شود و دستورالعمل‌های عاجلی صادر نمی‌شود؟ در راستای مشکلات واگن و ارز مسائلی را فرمودید اما هیچ کدام از مسائل اجرایی نشد. ما توقع داشتیم امروز وزیری با برنامه جلوی ما بنشیند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: ما در حال نزدیک شدن به شب عید هستیم. ما دغدغه معیشت کارگران خود را داریم. این کارگر چگونه باید زندگی‌ خود را تامین کند؟ ما هم نداریم که کمک کنیم البته به عناوین مختلف کمک می‌کنیم اما دولت و مجلس چه برنامه‌ای دارد؟
وی ادامه داد: عملیاتی به مردم برنامه دهید. نمی‎توان تنها وعده و شعار داد. مردم امروز می‌فهمند، هر اتفاقی که در دولت، مجلس و دستگاه قضا بیفتد مردم می‌فهمند و رصد می‌کنند.
در ادامه محمد سنجری، مدیرکل اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی، اظهار کرد: در حوزه اشتغال روستایی، برای اولین بار بعد از 40 سال انقلاب، تمام نیازمندی‌های حوزه اشتغال در قالب بسته کامل دولت با مطالعه‌ای که انجام شده، مشاهده می‌شود.
وی افزود: بحث فقدان مهارت را که نیاز اصلی و یکی از موانع ورود به بازار کار است، در قالب مهارت‌آموزی دیده می‌شود. ورود فارغ‌التحصیلان دانشگاه به بازار کار خلا آموزشی است که بحث کارورزی فارغ‌التحصیلان دانشگاه نیز مطرح شده و دولت تقبل می‌کند که حق بیمه کارورزی را پرداخت کند و بین 4 تا 6 ماه مشمول قانون کار و تامین اجتماعی نباشند. بعد از انقضای دوره کارورزی نیز اگر تمایل به ادامه کار داشتند، دولت 23 درصد حق بیمه سهم کارفرما را پرداخت می‌کند.
سنجری بیان کرد: چه تعداد بخش خصوصی از این ظرفیت استفاده کرده است؟ 21 میلیارد تومان منابع به استان برای پرداخت این هزینه‌ها ابلاغ شده اما ما در این زمینه کاهش داریم، در حالی که شرایط کنونی اقتصاد سخت است.
مدیرکل اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: اصناف ما برای بحث مهارت‌آموزی ظرفیت خوبی دارند. اگر هر صنف در قالب مهارت‌آموزی فعالیت کند، چه اتفاقی می‌افتد؟ 3600 نفر در شهرستان‌ها از این بخش استقبال کردند اما در مرکز استان استقبال نشد.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته 1800 میلیارد تومان منابع و تسهیلات در بحث اشتغال فراگیر به استان ابلاغ شده اما تاکنون تنها 1300نفر کارفرما ثبت‌نام کردند. در بحث اشتغال روستایی که خاص روستاییان است ما حرف اول را در کشور می‌زنیم و بیشترین جذب را داشتیم. بیش از 3 هزار طرح در اشتغال روستایی موفق شدند که 225 میلیارد تومان تسهیلات را دریافت کنند و ما درخواست کردیم تا 50 درصد باقیمانده نیز سریع ابلاغ شود.
سنجری با بیان اینکه حوزه روابط کار، حاصل کار کارشناسی است، عنوان کرد: این موارد مشکلات ما است. باید این نگاه‌ها را در مجموعه حوزه کاری تغیر دهیم. ما در استان برای اولین بار بحث استفاده از ظرفیت ماده 157 را در قالب میز خدمت اجرا کردیم. 22 درصد کاهش ورودی شکایات داشتیم و 30 درصد شکایات را به صورت سازشی حل کردیم. از اتحادیه‌ها و تشکل‌ها نیز درخواست کردیم تا اگر آمادگی دارند، خود مشکلات را حل و فصل کند اما تنها 5 تا 6 تشکل مراجعه کردند.
مدیرکل اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی اضافه کرد: در صیانت از اشتغال یک سری رویه‌ها و فرایندها در گذشته متناسب با شرایط موجود و زمان تصویب شد که باید متناسب با زمان اصلاح شود.
وی عنوان کرد: با توجه به وجود نگاه به توسعه سه‌جانبه‌گرایی، تشکیل دبیرخانه آن در استان‌ها ضرورت دارد. در بحث صیانت از اشتغال، نیاز اصلی بنگاه‌ها تامین مواد اولیه است. پیشنهاد می‌شود که بنگاه‌های اقتصادی که بالای 50 نفر اشتغال دارند، تامین مواد اولیه آن‌ها بررسی کارشناسی شود و در اولویت قرار گیرد.
سنجری بیان کرد: در استفاده از ظرفیت قانون بیمه بیکاری، تبصره یک ماده 6 بیمه بیکاری، ظرفیت بسیار خوبی است. 30 درصد حق بیمه را سازمان تامین اجتماعی و 70 درصد را دولت می‌دهد، ما در کشور تنها استانی هستیم که آن را اجرا می‌کنیم. تمام توان و تلاش خود را می‌گذاریم.
مدیرکل اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی افزود: درست است که مشکل اقتصادی داریم اما نیروی انسانی سرمایه ارزشمندی است. به محض مشکل اولین گزینه نباید تعدیل نیروی انسانی باشد، ساعت کار، شیفت کار و مزایا را کم کنید و آخرین راهکار تعدیل نیرو باشد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/112713/توقع-داشتیم-وزیری-با-برنامه-جلوی-ما-بنشیند
بستن   چاپ